Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ. 1875)

 

 

Νέες τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο



Οι πληροφορίες τώρα τελευταία από την Μεγαλόνησο Κύπρο έρχονται όλο και περισσότερο ζοφερές. Τούτο οφείλεται στη λαίμαργη επεκτατικότητα της απέναντι Τουρκίας του Ερντογάν. Ελέω της Αμερικής του αλήστου μνήμης πρώην Υπουργού Εξωτερικών Χ. Κίσινγκερ κατέλαβαν οι δήθεν σύμμαχοί μας το 38% της Νήσου. Αυτό συνέβη με την σύμπραξη της κατεστημένης το 1974 Στρατιωτικής Ηγεσίας και των πολιτικών που διαλαλούσαν, ως «λαγοί», πριν από το «Πολυτεχνείο» πως «Μόνο με μία Εθνική καταστροφή θα φύγει η Χούντα από την Ελλάδα». Έγιναν τα επεισόδια του Πολυτεχνείου το 1973, εκδιώχθηκε ο Παπαδόπουλος, αλλά μας προέκυψε η Χούντα του Ιωαννίδη.

Αυτή η περίοδος στιγματίστηκε από την πραγματική ιστορία, ως ολετήρας της Πατρίδας μας, αφού έδωσε το «πράσινο φως» στον Σαμψών να κάνει το πραξικόπημα στην Κύπρο, πράξη που αρνήθηκε σθεναρά να κάνει ο διορατικός Παπαδόπουλος όταν του το ζήτησαν. Ακόμα και ο άλλος «Εθνάρχης» της Κύπρου Μακάριος, αφού τον γλύτωσαν οι Βρετανοί, παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε την παρέμβαση των εγγυητριών Δυνάμεων, δηλαδή της Ελλάδας, της Αγγλίας και της Τουρκίας του 8% στο νησί, ελέω Συνθήκης Λονδίνου και Ζυρίχης . Και όλα αυτά λες και δεν ήξερε ο Μακάριος ότι θα επακολουθήσει εισβολή των Τούρκων. Επίσης ότι θα εύρισκε το νησί χωρίς την Μεραρχία μας που είχε εκδιώξει ο ίδιος από το νησί πριν ένα χρόνο. Έτσι ήταν διχασμένη και απροστάτευτη η Κύπρος. Το τι ακολούθησε λίγο πολύ είναι γνωστό από εσάς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Μετά το «Η Κύπρος είναι μακράν» οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία ξέχασαν την παύση πυρός και με τον Β΄ Αττίλα πήραν συνολικά το 38% με την Αμμόχωστο οπότε δημιουργήθηκαν τα όρια και οι νεκρές ζώνες, τις οποίες καταλαμβάνουν ανενόχλητοι οι και σήμερα. Ο κατοχικός στρατός, γράφει το 5Apotagma.gr, φαίνεται να προχώρησε στην κατασκευή αντιαρματικής τάφρου στην περιοχή της Δένειας, η οποία υπολογίζεται να είναι τέσσερα-πέντε μέτρα πλάτος και 3-4 μέρα βάθος. Η Τουρκία συνεχίζει. Προσπαθεί να αλλάξει το status quo στην Κύπρο. Μετά τις ενέργειές της στη νεκρή ζώνη σε Πύλα, Άγιο Δομέτιο και αλλού, μηδέ της Αμμοχώστου εξαιρουμένης τις τελευταίες ημέρες ο κατοχικός στρατός προχωρά στην κατασκευή οχυρωματικών έργων στην περιοχή της Δένειας. Καμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν στάθηκε σθεναρά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Δεν εννοούν οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες να μεγιστοποιήσουν το πρόβλημα κατοχής και να απομονώσουν τις επεκτατικές προθέσεις της Τουρκίας. Γιατί αυτή η ενδοτικότητα; 
 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





Δεν υπάρχουν σχόλια