Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1875)

 

Διαβούλευση για τη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ)Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πρόκειται, από κοινού με τον Δήμο Κορινθίων, να αξιοποιήσει το αναπτυξιακό «εργαλείο» της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Η Στρατηγική ΒΑΑ θα είναι ένα σχέδιο δράσης με έργα και παρεμβάσεις αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, στη διαμόρφωση του οποίου καλούνται να συμμετέχουν και οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι με τις προτάσεις τους.

Η διαδικασία αυτή της διαβούλευσης -σε πρώτη φάση– περιλαμβάνει τη διακίνηση του συνημμένου ερωτηματολογίου σε φορείς τοπικά, καθώς και τη σύγχρονη ανάρτησή του στις ιστοσελίδες του Δήμου για την υποβολή του και από μεμονωμένους ενδιαφερόμενους.

Στη διαδικασία αυτή καλούμε δημότες ή/και κατοίκους να συμμετέχουν συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο στο σύνδεσμο: https://form.jotform.com/233553388999074 και συμβάλλοντας έτσι, τόσο στην αξιολόγηση των προτεραιοτήτων της ΒΑΑ, όσο και στον εμπλουτισμό της με προτεινόμενες δράσεις.

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια παρακαλούμε να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου (info@loutraki.gr) έως τις 19-1-2024.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας.

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης
Β.Νανόπουλος: Μην σφετερίζεσθε δουλειά άλλων κ Σταυρέλη!Βασίλης Νανόπουλος:

Ας είναι πιο προσεκτικοί οι συνεργάτες σας κ. Σταυρέλη και να μην οικειοποιούνται δουλειά δική μου ,των συνεργατών μου και των υπαλλήλων του δήμου που εγινε με πολύ κόπο πολλούς μήνες.

Αναφέρομαι στην χθεσινή σας ανάρτηση με τις απαραίτητες απαντήσεις παρακάτω Ελπίζω να μην γράψατε ο ίδιος την ανάρτηση :

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά συνάντηση για βασικότατα θέματα του Δήμου.

Συζητήσαμε τα περιβαλλοντικά, τα πολεοδομικά και όχι μόνο.

1. Διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των 50.000.000€ από το ΕΠΕΡΑΑ για το αποχετευτικό λυμάτων Άσσου-Λεχαίου, Βόχας και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου - Λουτρακίου. Τους επόμενους μήνες εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τους εργολάβους το έργο ξεκινά.

Απάντηση

Δεν διασφαλίστηκε από τη συνάντησή σας η χρηματοδότηση. Το έργο διασφαλίστηκε με την υπογραφή μου στην πραγματοποίηση της πρώτης δαπάνης που αφορά αγορά οικοπέδου για εγκατάσταση αντλιοστασίου . Το συμβόλαιο εγινε στην συμβολαιογράφο κ. Καβέτσου στις 29.12.2023 μετά τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και με την συμβολαιογράφο ασθενή με κορονοϊό για να προλάβουμε τη διασφάλιση πριν τη λήξη του έτους σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου . Σας έδωσα αργότερα με την παραλαβή / παράδοση της ηγεσίας του δήμου τον κατάλογο των περισσότερων έργων και εξέλιξη ,άρα άγνοια δεν δικαιολογείται.

Τα στοιχεία του έργου είναι .

«Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου-Λεχαίου-Βόχας, αγωγός μεταφοράς & επέκταση υφιστάμενης Ε.Ε.Λ.» με Κωδικό ΟΠΣ: 5076676 προϋπολογισμού 59,6εκ € , υπεβλήθη 7/01/2021και εντάχθηκε για χρηματοδότηση 21/05/2021, τώρα αξιολογούνται οι τεχνικές προσφορές 2 μεγάλων εταιριών ,σε λίγες μέρες ανοίγουν οι οικονομικές προσφορές .

2. Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των 18.500.000€ για το αποχετευτικό λυμάτων Σαρωνικού ( Δ.Κ. Γαλατακίου, Λουτρά, Αλμυρή, Ίσθμια, κεντρικός αγωγός στον βιολογικό Αγίων Θεοδώρων). Το έργο ξεκινά σε 2-3 μήνες.

Απάντηση

Δεν εξασφαλίσατε τίποτα σε 11 μέρες θητείας. Το έργο 6,5 εκ έχει ήδη ανάδοχο την εταιρία ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΑΤΕΕ που εκτελεί επίσης το έργο του δικτύου ύδρευσης Σπαθοβούνι-Ασσος -Κόρινθος . Το υπόλοιπο έργο με εξασφαλισμένη προ καιρού χρηματοδότηση έχει προσωρινούς αναδόχους και το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

3. Σε καλό δρόμο το ολιστικό σχέδιο αποχέτευσης και άρδευσης Τενέας (Χιλιομόδι, Κλένια, Άγιος Βασίλειος), Αθικίων, Σολυγείας (Σοφικό, Κόρφος). Πρόκειται για πρόγραμμα της τάξης των 50.000.000€ για τον Δήμο μας. Το πρόγραμμα αυτό 200 εκατομ. αφορά 4 δήμους σε όλη την χώρα (Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο,Κασσανδρα,Κόρινθος)

Απάντηση

Για το έργο αυτό έχουν γίνει από τη δική μας δημοτική αρχή αλλεπάλληλες συναντήσεις στο υπουργείο , έχει βγει το ΦΕΚ που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση και η σύμβαση με το μελετητή για την υποβολή της πρότασης ήταν να υπογραφεί τον Δεκέμβριο και ανεβλήθη για τον Ιανουάριο όπως μου ζητήσατε και δέχθηκα .

4. Εκπονούνται ήδη τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια Σαρωνικού και Σολυγείας. Ξεκινά το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο Δ.Ε Κορινθίων, Άσσου - Λεχαίου, Τενέας.

Απάντηση

Τα έργα αυτά σωστά το λέτε εκπονούνται άρα τι πετύχατε?

5. Τέλος προωθήθηκε ήδη σήμερα για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικράτειας η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως Κορίνθου για την ανέγερση του μουσείου Μικρασιατών και Προσφυγικών κειμηλίων.

Απάντηση

Παρά το ότι διαφωνούμε με την αλλαγή του μεγέθους του κτιρίου σε πολύ μικρότερο , προκειμένου να γίνει επιτέλους, θα το στηρίξουμε . Η μελέτη που η δημοτική μας αρχή προχωρούσε για υλοποίηση ήταν και σύγχρονη και λειτουργική .

6. Όλα αυτά αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τον Υφυπουργό μας και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

 Απάντηση

Ευγενική επισήμανση, κ. Σταυρέλη, καλό θα ήταν να είναι είστε πιο προσεκτικοί και εσείς και οι συνεργάτες - εκπρόσωποι τύπου σας και να μην σφετερίζονται δουλειά των υπαλλήλων του δήμου, των συνεργατών μου ή δική μου η οποία έγινε με πολύ κόπο για πολλούς μήνες. Έχετε μπροστά σας 5 χρόνια για να πραγματοποιήσετε δικά σας έργα και εμείς έχουμε την εντιμότητα να αναγνωρίσουμε την προσφορά σας όταν αυτά εκτελεστούν .ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Επίσκεψη του Δημάρχου Κορινθίων στο δημοτικό κατάστημα Γαλατακίου


Στο δημοτικό κατάστημα Γαλατακίου στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης πιστός στις προγραμματικές του δεσμεύσεις.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού, για το πλαίσιο δράσης του 2024.

Γραφείο τύπου Δ.Κορινθίων
Μανάβης Θανάσης- Δήμος Βέλου-Βόχας


 


 Ένα πρέπει να ξέρουν άπαντες.

Δεν εκβιάζομαι, δεν υποκύπτω και δεν συνθηκολογώ με την βρωμιά και την αθλιότητα.

Λάθος πόρτα κτυπούν και θα το καταλάβουν σύντομα και όσοι κρύβονται πίσω από την λασπολογία και αυτοί που την εκτοξεύουν, χωρίς ντροπή.

Δεν φοβάμαι τίποτα και κανένα, γιατί τα δικά μου χέρια ήταν και θα παραμείνουν καθαρά.

Ως άνθρωπος, πήγα πιο πέρα από τα όνειρα μου.

250 οικογένειες ζουν και ευημερούν, από την δουλειά μου.

Δεν με αγγίζουν, οι χυδαιότητες και οι αρρωστημένες σκέψεις κανενός.

Ως δήμαρχος των 20.000 συμπολιτών μου, οφείλω να προστατεύσω τον θεσμό και την αξιοπρέπεια του δήμου μου.

Είμαι δήμαρχος μόλις 15 ημερών και δέχομαι εγώ και οι συνεργάτες μου, έναν απίστευτο και βρώμικο πόλεμο χυδαιότητας.

Με τα έργα και την δουλειά μας, θα απαντήσουμε και μάλιστα πολύ σύντομα, στην οργανωμένη επίθεση συκοφαντίας και λάσπης που δεχόμαστε.

Δεν θα βρουν τρύπα να κρυφτούν, οι ορκισμένοι συκοφάντες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ποιοι αποτελούν αυτό το κύκλωμα λάσπης και τους λόγους για τους οποίους, μισούν την Νέα δημοτική αρχή του δήμου Βέλου-Βόχας.

Η ανοχή μου, στην ψευδολογία, το τυφλό μίσος και την αθλιότητα, τελείωσε.

Τόσο αυτοί που εμπνεύστηκαν αυτή την εκστρατεία, όσο και αυτοί που την εκτελούν, θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Καμία ανοχή πλέον και σε κανένα.!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ

Δήμαρχος Βέλου-ΒόχαςΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΔΕΥΑ Σικυωνίων: Έπεσαν οι υπογραφές για έργα 20 εκατ. ευρώ για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος
Τρία σημαντικά έργα που αφορούν στην διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού των λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, στη ΔΕΥΑ Σικυωνίων.

Αναλυτικά τα έργα είναι:

• Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης Αστικών Λυμάτων Δήμου Σικυωνίων και συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης ακαθάρτων ευρύτερης περιοχής του Κιάτου, της Τραγάνας, του Κάτω Διμηνιού, του Πασίου και του Διμηνιού.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προσανατολισμένο στην αειφόρο χρήση των πόρων, την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, που θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση στους υδάτινους πόρους με την επεξεργασία και επανάχρηση των αστικών λυμάτων για αρδευτικούς σκοπούς. Παράλληλα, το έργο με την ολοκλήρωσή του θα λειτουργήσει ως ασπίδα για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο του χερσαίου όσο και του θαλάσσιου, προστατεύοντας την βιοποικιλότητα της περιοχής, από φαινόμενα μόλυνσης και ευτροφισμού.

• Ολιστικό Σύστημα Παρακολούθησης και Διαχείρισης Ύδρευσης του Δήμου Σικυωνίων, το οποίο αφορά στην συλλογή και αποστολή δεδομένων από το δίκτυο ύδρευσης του δήμου με στόχο τον άμεσο, ψηφιακό έλεγχο διαρροών ή άλλων βλαβών, καθώς και τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή της ποσότητας του ύδατος που διατίθεται για ύδρευση.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την θωράκιση αντλιοστασίων και δεξαμενών του δήμου με αυτοματισμούς, λογισμικά, συστήματα ασφαλείας και αντικεραυνικής προστασίας, ενώ παράλληλα θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών για την μείωση του ενεργειακού κόστους.

• Ενεργειακή Αναβάθμιση Αντλιοστασίων Αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Σικυωνίων, που αφορά στην κατασκευή συστημάτων αναβάθμισης/εκσυγχρονισμού της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, οδηγώντας σε μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, η οποία θα επιτευχθεί αποκλειστικά με μέτρα ενεργειακής απόδοσης.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ιδιαίτερα ικανοποιημένος μετά την υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σικυωνίων Παναγιώτη Φιακά και τις αναδόχους εταιρείες, δήλωσε ότι με τα τρία αυτά έργα υλοποιείται πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής του δήμου Σικυωνίων, αναφορικά με την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αειφορική διαχείριση των φυσικών αγαθών και ο σεβασμός στα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα, τόνισε ο δήμαρχος, μας διασφαλίζουν ένα μέλλον ασφαλέστερο και καθαρότερο από κάθε άποψη και αποτελούν την ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στις γενιές που έρχονται!

Τέλος ο Σπύρος Σταματόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά για την άψογη συνεργασία, τη διαρκή υποστήριξη και αρωγή του στις διεκδικήσεις, τις χρηματοδοτήσεις, τα έργα του δήμου Σικυωνίων.Δήμος Νεμέας

Με μεγάλη προσέλευση η εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Εισοδίων της ΘεοτόκουNemea Press 14 Ιανουαρίου 2024

Με μεγάλη προσέλευση των πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στη Νεμέα, η χειμερινή εθελοντική αιμοδοσία .

Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Μπακασιέτας, ο ιερέας που έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τράπεζα αίματος στην Πελοπόννησο, απηύθυνε έκκληση προς τους αιμοδότες, να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής για τους συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια