Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ (Φ. 1874)

 

Συνέντευξη Χρίστου Δήμα στο Political

 

Που γεννήθηκες και πού μεγάλωσες;

 Όλη η ζωή μου ήταν πάντα μεταξύ Κορινθίας και Αθήνας.

 Τι χόμπι είχες μικρός;

 Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και φυσικά μάζευα αυτοκόλλητα ποδοσφαιριστών.

 Έχεις φίλους από την παιδική σου ηλικία;

 Οι καλύτεροι μου φίλοι ακόμη και σήμερα είναι από την παιδική μου ηλικία. Να φανταστείς πως με τη σύζυγο μου με πάντρεψαν δύο παιδικοί μου φίλοι από το σχολείο και τη γειτονιά μου.

 Που έχεις δουλέψει; πώς προέκυψε η ενασχοληση με την πολιτικη;

 Είμαι δικηγόρος και πριν πολιτευτώ εργαζόμουν ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Boston Consulting Group ενώ πιο πριν δίδασκα στο LSE στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο ICON College στην Αθήνα. Η πολιτική ήταν πάντοτε στο τραπέζι των οικογενειακών συζητήσεων. Δεν προσπάθησε όμως κανένας από τους γονείς μου να ωθήσει είτε τα αδέρφια μου είτε εμένα στην πολιτική. Είναι όμως κάτι το οποίο με ενδιέφερε από μικρή ηλικία.

 Έχεις κάποιο μότο που ακολουθείς στη ζωή σας;

 Ναι! Μου το έλεγε συχνά η μητέρα μου και μου έχει μείνει: «κάθε εμπόδιο για καλό».

 Kάποιο μέρος που θα επέλεγες;

 Δύσκολη ερώτηση! Θα επέλεγα δύο μέρη από την Κορινθία. Το πρώτο είναι το εξοχικό μας στους Αγίους Θεοδώρους, γιατί εκεί πέρασα πολλά χρόνια και έχω πολύ έντονες και καλές αναμνήσεις. Το δεύτερο είναι ο Φενεός στην ορεινή Κορινθία.

 Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;

 Τον ελεύθερο μου χρόνο επιδιώκω να τον περνάω με τα παιδιά μου και την σύζυγο μου. Πολλές φορές παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια, ή διαβάζουμε μαζί βιβλία. Προσπαθώ όμως να παίζω μία φορά την εβδομάδα μπάσκετ.

 Κάποιο γεγονός που επηρέασε τη ζωή σου;

 Αναμφισβήτητα η γέννηση των δύο παιδιών μου είναι από τα πιο ευχάριστα γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή μου. Άλλαξαν οι προτεραιότητες μου και παράλληλα αντιλήφθηκα πως είχα μέσα μου συναισθήματα τα οποία δεν γνώριζα.

 Οικογενειακή κατασταση;

 Είμαι παντρεμένος με την Νικολέττα Συρεγγέλα και έχουμε δύο παιδιά την Άλκηστη-Στεφανία που είναι 10 ετών και τον Σταύρο-Κωνσταντίνο που είναι 7 ετών.

 Εκνευρίζεσαι ποτέ;

 Όταν κάτι με εκνευρίζει προσπαθώ είτε να το αλλάξω αν γίνεται, είτε να το βελτιώσω.

 Κάποια σχέδιά για το μέλλον;

 Προσπαθώ να μην κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Εάν όμως έχω κάποιο μελλοντικό σχέδιο, είναι να δω τα παιδιά μου να εξελίσσονται σε καλούς ανθρώπους και να είναι ευτυχισμένα με ότι επιλέξουν να κάνουν στη ζωή τους.

 

 

Ο χρήστης Χρίστος Δήμας - Christos Dimas βρίσκεται στην τοποθεσία Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή

 

Είχα την χαρά σήμερα να επισκεφτώ τη νέα περιοδική έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου», που υποδέχεται το B&E Goulandris Foundation. Την έκθεση εγκαινίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαρόπουλου - Katerina Sakellaropoulou.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο κίνημα του νεοϊμπρεσιονισμού που πραγματοποιείται σε συνεργασία με κορυφαία μουσεία της Ευρώπης όπως, μεταξύ άλλων, Musée d'Orsay, National Gallery του Λονδίνου, Centre Pompidou και Musée des Arts Décoratifs (MAD Paris).

Η έκθεση παρουσιάζει έργα των Paul Signac, Henri-Edmond Cross, Maximilien Luce, Théo van Rysselberghe, Henri Matisse, Henri Manguin και Louis Valtat, τα περισσότερα από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αξίζει πραγματικά να την επισκεφτείτε!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια