Header Ads

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (Φ. 1874)

 

Με βαριά λόγια ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων πήρε σκληρή θέση για τα ομόφυλα ζευγάρıα

5 Ιανουαρίου 2024

“Θέλουν να τελειώσουν το DNA του Έλληνα” είπε μεταξύ άλλων ο σεβ. μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος

5 Ιανουαρίου 2024  Στο “καυτό” ζήτημα του νομοσχεδίου για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών τοποθετήθηκε και  ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος στον ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου. “Όσο κι αν θέλουν να βγάλουν τον Χριστό από το ελληνικό κράτος δε θα τα καταφέρουν, είναι ριζωμένος ο Χριστός και η Ελλάδα μέσα στην καρδιά μας και η νίκη του Χριστού θα έρθει σύντομα και ας το καταλάβουν αυτοί που προσπαθούν να αλλοιώσουν όχι μόνο την πίστη μας, αλλά να αλλοιώσουν και το DNA του Έλληνα αλλάζοντας την χριστιανική και παραδοσιακή οικογένεια”.

“Το αποτέλεσμα της αμαρτίας, όπως λέει η Βίβλος, είναι ο θάνατος. Ο Κύριος μας ξέρει πως θα τα κανονίσει όλα στο τέλος. Αν αυτοί οι άνθρωποι νομοθετήσουν να υιοθετούν τα ομόφυλα ζευγάρια παιδιά, θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία μας. Και που είναι τα φεμινιστικά κινήματα των γυναικών που θέλουν να κάνουν τις γυναίκες προϊόντα και εργοστάσια παραγωγής ζωής”, είπε ο μητροπολίτης.

Στη συνέχεια κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε να μην περάσει το σχετικό νομοσχέδιο και έκλεισε με ευχές:  “Είθε ο Θεός να μην επιτρέψει να συμβεί αυτό. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο – την προσευχή. Ας προσευχηθούμε λοιπόν στον Θεό να τους φωτίσει για να μην καταστρέψουν την Ελλάδα μας”.   

 

Καλπάζει η υποπαραλλαγή JN1 COCID - Αυτά είναι τα πιο συχνά συμπτώματα


 

Σύνταξη ΙΝ Spotlight 4 Ιανουαρίου 2024

Η παραλλαγή JN.1 COVID είχε ταχεία εξάπλωση μέσα στον Δεκέμβριο του 2023. Μετά τις γιορτές και τα συνεχή τραπέζια φαίνεται πως τα κρούσματα του κοροναϊού έχουν πάρει την ανιούσα. Σε δηλώσεις του, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι τα ευρήματα στα λύματα της Αττικής δείχνουν υψηλά επίπεδα κοροναϊού. Παράλληλα, τον τελευταίο μήνα  αυξάνονται τα κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, καθώς και στην Κίνα και την Ινδία, αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ακόμη, η υποπαραλλαγή JN.1 έχει γίνει πλέον το πιο κοινό στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων και σε μικρότερο βαθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Η ξαφνική άνοδος της JN.1 υποδηλώνει ότι είναι είτε πιο μεταδοτική είτε καλύτερη στην αποφυγή του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, η Βιολόγος Παναγιώτα Ζαχαράκη και ο Ιατρός Γιάννης Ντάνασης, συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα.

«Οι διεθνείς υγειονομικές αρχές επισημαίνουν πως δεν είναι ακόμα σίγουρο εάν οι λοιμώξεις από την JN.1 προκαλούν διαφορετικά συμπτώματα από άλλες παραλλαγές», με το CDC να σημειώνει ότι «οι τύποι συμπτωμάτων και το πόσο σοβαρά είναι συνήθως εξαρτώνται περισσότερο από την ανοσία και τη γενική υγεία ενός ατόμου παρά από ποια παραλλαγή προκαλεί τη μόλυνση.»

Σύμφωνα με το CDC, στα συμπτώματα της υποπαραλλαγής αυτής περιλαμβάνονται: βήχας, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, μυικοί πόνοι, πυρετός, απώλεια γεύσης και όσφρησης, καταρροή ή ρινικό μπούκωμα, κόπωση, εγκεφαλική θόλωση “brain fog”, δύσπνοια και ελαφρά γαστρεντερικά συμπτώματα (στομαχικές διαταραχές, ελαφρά διάρροια).

Τι σημαίνει η άνοδος της νέας υποπαραλλαγής

Πολλά από τα συνηθέστερα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της καταρροής και του βήχα, έχουν αναφερθεί σε άτομα με COVID από το 2020, αν και η λίστα περιλαμβάνει ορισμένες νέες προσθήκες, όπως προβλήματα ύπνου και άγχος. Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφερθεί ότι η απώλεια γεύσης και όσφρησης –κάποτε θεωρούνταν ενδεικτικό σημάδι του COVID– αναφέρεται τώρα μόνο από το 2 έως 3 τοις εκατό των μολυσμένων ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, οι συστάσεις παγκοσμίως για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του COVID-19 παραμένουν οι ίδιες: μείνετε προσεκτικοί σε εσωτερικούς χώρους και εάν είστε θετικοί, τότε είναι καλύτερο να μείνετε σπίτι, απομονωμένοι από τους άλλους για κάποιες ημέρες. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια και οι θεραπείες εξακολουθούν να λειτουργούν καλά και κατά της υποπαραλλαγής JN.1, επομένως αυτή η υποπαραλλαγή δεν επηρεάζει τις συστάσεις του CDC».Η ξαφνική άνοδος της JN.1 υποδηλώνει ότι είναι είτε πιο μεταδοτική είτε καλύτερη στην αποφυγή του ανοσοποιητικού μας συστήματος (ανοσοδιαφυγή). Ωστόσο, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν φαίνεται να είναι πιο επιθετική από άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν, σύμφωνα με το CDC.

Δεν υπάρχουν σχόλια