Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1874)

 Γ΄ΕΘΝΙΚΗ – 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Πρωταθλητής χειμώνα ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Α.Ο. Πυλίου – ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2-2

 

 

Έπαιξαν για τους Κορίνθιους σαν λεοντάρια οι παίκτες μας με 10 παίκτες σε ολόκληρο ημίχρονο.

 Παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα την Δευτέρα 8 -1-2023 στον εκτός έδρας αγώνα με σκορ 2-2 προς τον Α.Ο. Πυλίου Κω ο ΠΑΣ Κόρινθος παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας στον 3ο  Όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, αλλά και Πρωταθλητής χειμώνα, αφού αυτός ο αγώνας ήταν ο τελευταίος του πρώτου γύρου. Μπορούμε να πούμε πως ήταν και λίγο άτυχη η «Μπάρτσα», αφού ενώ προηγείτο με 2-1 στο σκορ ισοφαρίστηκε μόλις 3 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Παρά την βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων η τοπική ομάδα της Κω έπαιξε δυνατά με στόχο να σταματήσει την φιλοξενούμενη στις επιτυχίες της και τα κατάφερε να αφαιρέσει δύο βαθμούς στο τέλος. Ευτυχώς όμως για την ομάδα μας τα υπόλοιπα παιχνίδια ήλθαν στα μέτρα της και διατηρήθηκε ο μαγικός αριθμός βαθμών ασφαλείας + 4. Χαρακτηριστικό της 17ης αγωνιστικής, ήταν η συνεχώς ανερχόμενη Θύελλα Ραφήνας, που τερμάτισε δεύτερη στην βαθμολογία με την εκτός έδρας νίκη της επί της Ρόδου.

Γενικά περί του αγώνα

Η ομάδα του Κούγια και των Κορινθίων έπαιξε δυνατά μεν. αλλά έχασε δύο φορές στα σημεία της Αχίλλειας πτέρνας της, στην άμυνα. Οι Κορίνθιοι προηγήθηκαν στο 41΄ με σκορ 0-1, ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι στο 63΄ σε 1-1 και προηγήθηκαν μετά πεντάλεπτο σε 2-1, ενώ στο 98΄ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 2-2. Ένα σκορ που τα λέγει όλα!

Η ομάδα μας βρέθηκε στο γήπεδο της Κω βελτιωμένη σε γενικές γραμμές. Είναι φανερό όμως και οι αντίπαλοι έχουν βελτιωθεί μετά από σειρά αγώνων και όταν αγωνίζονται με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας τα δίνουν όλα για να επιβεβαιωθούν ψυχολογικά. Αυτό συμβαίνει όταν έτσι και η διαιτησία δείχνει κυρίως σημεία μεροληψίας, όπως η συγκεκριμένη με τις αψυχολόγητες ενέργειες κατά της Κορίνθου, που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Γκουντρουμπή , μετά το πρώτο γκολ επειδή καθυστέρησε να γυρίσει στην σέντρα για να ξεκινήσει τον αγώνα, ενώ έδενε τα κορδόνια του και στην συνέχεια του έδειξε δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία. Έτσι η ομάδα μας έπαιξε στο Β΄ ημίχρονο με 10 παίκτες. Πλήρωσε τη διαμαρτυρία που έδωσε την αφορμή που ίσως γύρευε ο διαιτητής.

Ο Α.Ο Πυλίου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε και αφού απείλησε με στημένες μπαλιές κατάφερε αυτό που επιδίωκε.

Έγινε ένας αγώνας πολύ δυνατός με τους παίκτες της Κορίνθου πιο επιθετικούς δασκαλεμένους από τον προπονητή Ανδρέα Μπαρμπολούτσι και περισσότερο ομαδικούς. Έγιναν ανταλλαγές της μπάλας, είχαμε πολλά σουτ και δοκάρι με κενά όμως στην άμυνα που δέχθηκε ακόμα μία φορά δύο απανωτά γκολ.

Οι σκόρερς: Ήταν στο 41′  όταν ο Γκουντρουμπής έκανε συρτή μπαλιά από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής στον επερχόμενο στο κενό Χαλάτση, που με ισχυρό απευθείας συρτό πλασέ έστειλε μέσα απ’ την περιοχή την μπάλα στην αριστερή πλευρά ανοίγοντας το σκορ σε 0-1 για την Κόρινθο. Στο 63΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Τζανουλίνο, ενώ μετά τρίλεπτο πήραν προβάδισμα στο σκορ σε 2-1 με τον Λαντζιο. Το πρώτο γκολ ήλθε μετά από μία μάχη στήθος με στήθος μέσα στη μικρή περιοχή μας. Έγινε κτύπημα φάουλ από τον Κότζα από τα δεξιά, απέκρουσε αμυντικός μας με κεφάλι μπροστά από την γραμμή του τέρματος, ακολούθησε η κεφαλιά του Μπριλάκη που σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά η μπάλα πέφτει στα πόδια του Λάντζιου που ήταν κατά γης πεσμένος μπροστά από το τέρμα στα δύο μέτρα και 1-1.  Στο 68’ ήρθε το 2-1 όταν ο Λάντζιος πίεσε τους αμυντικούς έκλεψε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Διασσινό δίνοντας προβάδισμα στην Κω.

Το φινάλε ήλθε στο 88΄ του αγώνα στο β΄ημίχρονο.  Ο Καλούσης έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο προωθημένος Χαλάτσης μπήκε σαν σίφουνας μπροστά και με καρφωτή  κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Υπήρξε ο σκόρερ της Μπάρτσα μετά από συνεργασία με συμπαίκτες. Έτσι βγαίνουν τα γκολ. Με συρτό παιχνίδι, ασίστ πάσες, με θάρρος και αποφασιστικότητα για σουτ. Ο Χαλάτσης πρέπει να βρει τον Δομάζο του για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες για γκολ προς δόξα συμπαικτών και ομαδικού πνεύματος…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΑΛΑΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΚΑΡΑΚΕΛΕΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η Διαιτησία καλή με μεροληψία όμως εναντίον του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Άριστη, Λίαν καλή, Καλή)

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: (Προπονητής Αντριάν Μπαρμπολούτσι): Διασσινός, Παπαχρήστος (85’ Τσέλιος), Καλούσης, Αργυρόπουλος , Αναστασόπουλος, Χαλάτσης, Γκίκας (64’ Μερκούρη), Παπούλης (70’ Παπανικολάου), Νικολάου, Ροχάνο, Ζαχαράκης (46’ Γκουντρουμπής)

 


 

 

ΟΛΟΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου ώρα 3 μ.μ.

    Την Κυριακή 14.1.2023 ξεκινά ο 2ος γύρος του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τη λήξη του πρώτου γύρου και με 4 βαθμούς ασφαλείας  από την δεύτερη Θύελλα Ραφήνας.

Η ομάδα μας,  όλων των Κορινθίων, η ιστορική ¨ Μπάρτσα¨, δίνει αυτή την Κυριακή τον πρώτο από τους 17 κρίσιμους τελικούς που έρχονται με στόχο την άνοδο! Αντιμετωπίζει  την Α.Ε. Ρόδου στο Δ.Α.Κ. Κορίνθου 

ΟΛΟΙ ΤΟ ΡΑΝΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 

Δικαιλογημένη διαμαρτηρία

    Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει μετάξύ άλλων για ¨σφαγή¨ της ομάδας από την διαιτησία στον αγώνα με τον Α.Ο. Πυλίου, ενώ το ημίχρονο έληξε με 0-0 με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τους Ζαχαράκη και Πατούλη.  Καταγγέλλει την αναίτια δεύτερη κάρτα του Γκουντρουμπή για καθυστέρηση επειδή έδενε τα κορδόνια του. Ο  Α.Ο. Πυλίου πέτυχε το 2-1 σε μια φάση όπου προηγήθηκε φάουλ στον Παπαχρήστο, με τον διαιτητή να κάνει τα στραβά μάτια!

    Παρά τη συνέχεια αγώνα με 10 παίχτες η ομάδα μας βρήκε τη δύναμη και ισοφάρισε στο 90+ με τον Χαλάτση ξανά!

 

 
 
 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια