Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ (Φ. 1853)

 

Στη Θεσσαλονίκη ο Χρίστος Δήμας σε σειρά επαφών με φορείς του Πολιτισμού

 


 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποίησε σειρα επαφών με φορείς του Πολιτισμού ενώ δόθηκε λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών που αφορούσε την στέγαση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργειών στον χώρο του Πολιτισμού. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης λόγω φθοράς και ακαταλληλότητας των χώρων που στεγάζεται, αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και στο καλλιτεχνικό της έργο.

Το Μνημόνιο συνεργασίας όμως δεν αφορά μόνο στη στέγαση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης αλλά στην γενικότερη ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο φορέων, μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων και συνεργασιών. 

Επίσης ο Χρίστος Δήμας επισκέφτηκε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και συζήτησε για τις συνεργασίες με άλλους καλλιτεχνικούς φορείς και για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

Τέλος, επισκέφτηκε τους χώρους που θα διεξαχθεί η ΔΕΘ και συναντήθηκε με την διοίκηση και με τον Στάθη Κωνσταντινίδη Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή":

"Ο κύβος ερρίφθη. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αποκτά στέγη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το πολυπόθητο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν χθες οι δύο φορείς, λύνει το πρόβλημα της άστεγης Ορχήστρας. Η πρόταση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες, σκόνταφτε ωστόσο στις αντιρρήσεις της διοίκησης του Μεγάρου, που προέβαλλε κωλύματα νομικής φύσεως.

Ωρίμασαν οι συνθήκες για τη σύμπραξη των δύο φορέων; Οχι ακριβώς. H συμφωνία της συμπόρευσης προέκυψε ξαφνικά έπειτα από παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού.

«Τόσα χρόνια γκρινιάζουμε για έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά αυτή τη φορά οφείλω να ομολογήσω ότι όχι μόνο ήταν ταχυτάτη άλλα και αποτελεσματική», ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια της υπογραφής του μνημονίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΘ, Σίμος Παπάνας.

Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων έδωσαν χθες τα χέρια παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα και της γ.γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένης Δουνδουλάκη. 

 


Αναβαθμίζεται η Αρχαία Κόρινθος και προχωρά ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάδειξή της

 

 

 

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά το στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάδειξη της Αρχαίας Κορίνθου με τη μελέτη βελτίωσης της επισκεψιμότητας και αναγνωσιμότητας του μείζονος αρχαιολογικού χώρου, καθώς και της ενοποίησής του με τους άλλους αρχαιολογικούς πυρήνες της πόλης.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Υπουργειο Πολιτισμού θέσαμε ως στόχο μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των μελετών -κτιριακές μελέτες, μελέτες προστασίας, ανάδειξης Νότιας Στοάς, Παλαιού Μουσείου και Αγωνοθετείου-, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επόμενης χρηματοδοτικής περιόδου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα την Υπουργό Λίνα Μενδώνη για το διαρκές της ενδιαφέρον.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού:

https://www.culture.gov.gr/.../Inf.../SitePages/view.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια