Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (Φ.1850)

Μ.Ο.Ε. αλλά και «Κόκκινες γραμμές»…




 
 
Το προηγούμενο τριήμερο από την Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο παρακολούθησα τις εργασίες στη Βουλή των Ελλήνων τις Κυβερνητικές Προγραμματικές δηλώσεις και ενέργειες, αλλά και τις αντιδράσεις των διαφόρων κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Η όλη εικόνα διεξήχθη κάτω από ήρεμες συνθήκες, αλλά κάτι μου έλεγε πως δεν άλλαξε τίποτα στη νοοτροπία των πολιτικών κομμάτων. Τόσο τα κόμματα εξουσίας, αν μπορούμε να τα ονομάσουμε έτσι, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ όσο και τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα, κινήθηκαν μέσα στα γνωστά μέχρι σήμερα πλαίσια ψηφοθηρίας.

Η όλη κατάσταση σε όλο τον Πλανήτη μυρίζει, κατά το κοινώς λεγόμενο, μπαρούτι. Οι πόλεμοι μεταξύ κρατών, αλλά επίσης κρατών και τρομοκρατικών σχηματισμών δεν λένε να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο. Αν λάβουμε υπόψη μας και το τι συμβαίνει στον Ελληνικό περίγυρο θα πρέπει να δούμε κατάματα την Ελληνοτουρκική κρίση και τα μεγαλεπήβολα Σχέδια περί «Γαλάζιας Πατρίδας» της γειτονικής μας Τουρκίας’ Τότε είναι που μέσα από λογική εκτίμηση της κατάστασης οφείλουμε να κάνουμε κάποιες σκέψεις, που οδηγούν μονόπλευρα προς μία αναγκαία κατάσταση.

Βεβαίως θα μου πείτε ότι μόλις χθες στη, Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάθισαν και τα είπαν οι δυο τους συνοδεία των Υπουργών Εξωτερικών. Είναι φανερό πως οι κυβιστήσεις του Προέδρου της Τουρκίας δεν πείθουν για την ειλικρίνειά τους. Είναι γνωστές οι πιέσεις που δέχονται αμφότεροι από την υπερατλαντική δύναμη και έχει γίνει πλέον κλασσική η φράση « Βρείτε τα μεταξύ σας», κάτι που σημαίνει πολλά για την Τουρκία και απώλειες για την Ελλάδα.

Ως κίνηση καλής θελήσεως και για τα δύο μέρη, το κοινό ανακοινωθέν δείχνει ότι τα δύο κράτη κινούνται προς τη γνωστή κατεύθυνση μακροχρόνιων συζητήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Τηρουμένων αναλογιών η κάθε χώρα βλέπει κάτω από τη δική της σκοπιά τα διεθνή δικαιώματά της και αν οι διάδικοι επιμείνουν στις απόψεις τους τότε η όλη υπόθεση οδηγείται σε επανάληψη του παρελθόντος. Θα μου πείτε και τι πρέπει να γίνει, Να υποχωρήσει η Ελλάδα και να δώσει τα υπάρχοντά της στο γειτονικό «αρπακτικό»; Όχι βέβαια. Οι «κόκκινες γραμμές» από μέρους της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να τηρηθούν στο ακέραιο. Αυτό επιθυμεί η Κοινή γνώμη… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια