Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1848)

 

 

 

Οι μεγάλοι παίζουν με τον Πόλεμο…



Η γενικότερη διεθνής κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια, αλλά με αυξανόμενο γεωμετρικά ταχύτερο ρυθμό τα δύο προηγούμενα που κορυφώνονται στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο έχει φτάσει στα όρια εκτροχιασμού. Ο παρατεταμένος πόλεμος με θύμα τον Ουκρανικό Λαό και τη χώρα αυτή εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο να γιγαντωθεί και μεταλλαχθεί σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η κατάληξη δεν θα έχει τις επιπτώσεις του προηγούμενου μεγάλου πολέμου. Αν στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν αρκετές δύο πυρηνικές βόμβες των 20 κιλοτόνων να σαλπίσουν μετά τη θηριώδη καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι «Παύση πυρός», λήξη του πολέμου, φανταστείτε τι θα συμβεί, αν χρησιμοποιηθούν σήμερα βόμβες 20 μεγατόνων.

Για να πάρετε, όποιοι δεν το ξέρετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ κιλοτόνων και μεγατόνων να σας το αναλύσω με απλά λόγια. Η πρώτη βόμβα των 20 κιλοτόνων έχει όταν εκραγεί αποτέλεσμα σαν να εξερράγη δυναμίτης ΤΝΤ 20 κιλά τόνων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση σαν να εξερράγη δυναμίτης ΤΝΤ 20 χιλιάδων τόνων. Καταλαβαίνεται τη διαφορά και γιατί η παραμένουσα ραδιενέργεια καθιστά ακόμη και σήμερα μετά περίπου 70 χρόνια ακατοίκητες τις δύο πόλεις της Ιαπωνίας που καταστράφηκαν παντελώς με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα. Με δύο μόνο μικρές πυρηνικές βόμβες,

Αυτή είναι η αιτία που στην περίπτωση «Φοβάται το θεριό τον Γιάννη και ο Γιάννης το θεριό…». Μιλάμε για Αρμαγεδδών, χωρίς επιστροφή και οι «Αχυράνθρωποι ηγέτες, τον χαβά τους.

Αυτές τις ημέρες πληροφορηθήκαμε την όξυνση που προκάλεσαν ενέργειες της Ρωσίας να μεταφέρει πυρηνικά όπλα στη γειτονική της και σύμμαχο Λευκορωσία, αλλά και παράλληλα περίεργες επιχειρήσεις της Μισθοφορικής Εταιρείας Βάγκνερ, που μέχρι χθες πολεμούσε στο πλευρό των στρατευμάτων του Πούτιν. Αφού η Βάγκνερ έκανε αρχικά επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Ρωσίας ο διοικητής των μισθοφόρων δήλωσε ότι δεν θα επιτεθεί στη Μόσχα και μάλλον θα κάνει πίσω. Οι εξελίξεις και οι συμφωνίες την ώρα που γράφεται το παρόν άρθρο (Δευτέρα αργά) συνεχίζονται προς εξομάλυνση. Αποτελεί παράξενο που τα βρίσκουν οι Λαοί τόσα χρήματα για εξοπλισμούς και δεν μπορούν να τα βρουν για να απαλύνουν τη δυστυχία συνανθρώπων μας,..

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΡΩΣΑ: Μία κρίση που εκδηλώθηκε, κορυφώθηκε και εκτονώθηκε μέσα σε ένα 24ωρο γεννά νέα ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Ρωσίας και για την αποδοχή του Πούτιν ως αδιαμφισβήτητου ηγέτη Η απόπειρα κινήματος από τον διοικητή της Wagner έκανε τον πλανήτη να στρέψει το βλέμμα του στη Ρωσία, με τη Δύση να μην κρύβει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο η κατάσταση στη χώρα να γίνει ανεξέλεγκτη. Τα γεγονότα που ακολούθησαν έγιναν αποδεκτά μάλλον με ανακούφιση αν και προκάλεσαν νέα ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη και για το κατά πόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει τον απόλυτο έλεγχο τη στιγμή που η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε έναν πόλεμο φθοράς χωρίς ορατή διέξοδο. Ο Πριγκόζιν ο οποίος χαρακτηρίστηκε προδότης της πατρίδας από τον Πούτιν, αν και δεν τιμωρήθηκε ως τέτοιος, εκτοπίζεται στη Λευκορωσία με τον Ρώσο πρόεδρο να εγγυάται για την ασφάλειά του αφαιρώντας του βεβαίως οποιοδήποτε ρόλο στη Wagner και κατά συνέπεια στα στρατιωτικά ή πολιτικά πράγματα της χώρας. Κι αν για κάποιον που στρέφει τα όπλα στην ηγεσία της χώρας του η συμφωνία που εξασφάλισε ο Πριγκόζιν μοιάζει ευνοϊκή, το ερώτημα τι επεδίωκε ξεκινώντας το «απονενοημένο» διάβημα εναντίον της Μόσχας παραμένει… 

 


Ομαλά εξελίχθηκε η διαδικασία στα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού. Από τους περίπου 170.000 Έλληνες, που ζουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τελικά κατάφεραν να εγγράφουν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους 5.624 άτομα. Πρόκειται για τους περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού, όχι μόνο ποσοστιαία αλλά και σε απόλυτο αριθμό, που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν στο τόπο διαμονής τους. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στις εκλογές του Μαΐου. Παράλληλα είναι αξιοσημείωτη η αύξηση των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, η οποία αγγίζει το 14% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. 

 



Και ξαφνικά η Βάγκνερ κατά του Πούτιν


‘Όλοι, μα όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες μέχρι πριν από λίγες ημέρες ανέμεναν με έκδηλο ενδιαφέρον να δουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία. Λίγο πολύ είχαν στην άκρη του μυαλού τους τη βεβαιότητα ότι εκεί που έχει φτάσει ο Πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας δεν θα αφήσει την εξουσία γιατί διαφορετικά θα κινδυνέψει αυτή ταύτη η ζωή του και το μέλλον της οικογενείας του. Φυσικά δεν διαψεύστηκαν οι εικασίες τους και ο Ταγίπ Ερντογάν κρατάει πάλι την εξουσία σφικτά την εξουσία, αφού έχει φυλακίσει αντιπάλους ή έχει κάνει απαγορευτική τη δημοκρατική συμμετοχή ακόμα και κομμάτων της αντιπολίτευσης στις βουλευτικές και Προεδρικές εκλογές

Ακολουθώντας την πάγια τακτική της Μωαμεθανικής ιδιοσυγκρασίας, αφού πατάει με την απαράδεκτη συμπεριφορά της Δύσης σε δυο βάρκες και με την ευκαιρία των σεισμών αλλαγή πλεύσεως στα Ελληνοτουρκικά, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο εκλογικών αναμετρήσεων, επανέρχεται δριμύτερος ο ίδιος και τα εξαπτέρυγά του κατά της χώρας μας. Πέραν από την εμπλοκή του στα εσωτερικά της χώρας μας στη Θράκη δεν περνάει ημέρα χωρίς να βάλλει κατά της Ελλάδας ειδικότερα σε θέματα που άπτονται στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα εξοπλιστικά, ενώ από κοντά, βρήκε και το κάνει, σέρνει και τους Τουρκοκύπριους.

Θα περίμενε κανείς να σκεφτεί λογικά και να σεβαστεί τη χώρα μας που βρίσκεται σε περίοδο Βουλευτικών εκλογών. Αυτές όμως οι σκέψεις εμφιλοχωρούν μόνο σε έντιμους σοβαρούς ηγήτορες, δημοκρατικούς στη νοοτροπία, αλλά ο τούρκος στη νοοτροπία, αν και Ελληνοπόντιος όπως έχει ειπωθεί, έχει εντελώς αντίθετα βάρβαρα ένστικτα αρπακτικού. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι γ υστεροφημία του σε συνδυασμό με την ασφάλεια της δικής του ζωής και των μελών της οικογενείας του

Αυτά μεν περί Τουρκίας, αλλά έχουμε και τη από εδώ πλευρά να κριτικάρουμε. Δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι τα Ελληνικά κόμματα της αντιπολίτευσης, μικρά και μεγάλα, απέχουν από του να σκέπτονται Ελληνικά. Τα αριστερά συντάχτηκαν με τις δηλώσεις αξιωματούχων τους και την πρακτική τους στις βουλευτικές εκλογές, με τις θέσεις και αιτιάσεις του Ερντογάν. Αν αυτό δεν αποτελεί αντεθνική πολιτική τότε τι είναι; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Στο 361 εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς ψήφισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής τόσο την ψηφιακή όσο και την κανονική του ταυτότητα, λέγοντας δεν ξέρω «ποια σας βολεύει». Ο πρόεδρος της ΝΔ προσήλθε στο εκλογικό τμήμα μαζί με την κόρη του και του γιο του όπου και οι τρεις άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Σήμερα τον λόγο τον έχουν οι πολίτες και η Δημοκρατία», είπε και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν το καθήκον τους με ωριμότητα και να ψηφίσουν για μια σταθερή πατρίδα και αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι πολίτες θα κάνουν το καθήκον τους με ωριμότητα, θα ψηφίσουν για την προσωπική τους ευημερία, για το καλό το δικό τους, για το καλό της οικογένειάς τους, αλλά θα ψηφίσουν και για μία πατρίδα σταθερή, η οποία θα προσφέρει τελικά συνθήκες ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή ψήφο και η συμμετοχή να είναι αυξημένη σε σχέση με την κάλπη της 21ης Μαΐου. 

 

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσική Ομοσπονδία το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες. Τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών ενεργοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλης Κασκαρέλης, προκειμένου να υπάρχει επικοινωνία και συντονισμός με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ μέσω του συστήματος Προξενικής Συνεργασίας, για τα όσα συμβαίνουν στη Ρωσία. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών, συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Ρωσική Ομοσπονδία.

 



Η Κυβέρνηση να βάλει σε προτεραιότητα το θέμα Μπελέρη…



Σύμφωνα με το πάντα ενημερωμένο Newsbomb τη 26.6.2023, απορρίφθηκε η αίτηση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρεντυ Μπελέρη, να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει την επομένη στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών Αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του Δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ούσα υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας».

Υπενθυμίζεται ότι η αλβανική δικαιοσύνη απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού. Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έδωσε αρνητική απάντηση έχοντας αξιολογήσει την αίτηση άδειας του κ. Μπελέρη που κατέθεσαν οι δικηγόροι του, και τού ανακοινώθηκε αυθημερόν, 26 Ιουνίου 2023, στις 09:00 το πρωί.

Η αίτηση κατατέθηκε προκειμένου ο εκλεγμένος Δήμαρχος της Χιμάρας να μπορέσει να παραστεί την 27 Ιουνίου 2023, στην ορκωμοσία του ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου της Χιμάρας, συνοδεία, δε, αστυνομικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι η αρνητική απάντηση έρχεται την ώρα που η αλβανική νομοθεσία προβλέπει την χορήγηση άδειας στους κρατούμενους. Ωστόσο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν έγινε δυνατό να συμβεί..

Εδώ αυτό που συμβαίνει με την Αλβανία είναι άνω ποταμών. Είναι φανερό πως η γειτονική μας χώρα έχει πάρει γραμμή από την Τουρκία του Ερντογάν να εφαρμόσει τη μέθοδο του αποεθνισμού στην περιοχή της Βόρειας Ηπείρου, δηλαδή της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.. Εμείς οι Έλληνες όπως δείχνει το πολιτικό σκηνικό παρελθόντων ετών έχουμε αφήσει στο ‘έλεος Θεού τα αδέλφια μας της Βορείου Ηπείρου. Εξανδραποδίζονται και αναγκάζονται να καταφεύγουν στην Ελλάδα αφήνοντας τις ανθελληνικές κυβερνήσεις του κάθε Πρωθυπουργού Ράμα να ενεργεί ακόμα και αντίθετα στο Αλβανικό Σύνταγμα.

Καλόν είναι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αυτή τη φορά να βάλει το θέμα αυτό σε προτεραιότητα… 

 Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






Ο Τούρκος πρόεδρος εργάζεται για τις μελλοντικές γενιές


Το αραβικό πρακτορείο , αναφέρει το 5Apostagmma.gr, κάνει μια πολύ καλή αποκάλυψη για τα σχέδια Ερντογάν, σχετικά με τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια τα οποία ο Σουλτάνος θέλει να τα ελέγχει παρακάμπτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και την συνθήκη του Μοντρέ. “Η Τουρκία θέλει το κείμενο στην σύνοδο του ΝΑΤΟ 11-12 Ιουλίου να αναφέρεται σε κρίσιμες πλωτές οδούς που συνδέουν τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο ως «Τουρκικά Στενά» και όχι ως «Στενά».

Η Σύμβαση του Μοντρέ του 1936, η οποία ρυθμίζει τη θαλάσσια κυκλοφορία μέσω των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και της Θάλασσας του Μαρμαρά που βρίσκεται ανάμεσά τους, τα αναφέρει απλώς ως «Στενά». Ειδικοί αναλυτές και γνώστες των συνθηκών τονίζουν ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» θα έχει de facto νομικές επιπτώσεις που θα έδιναν στην Τουρκία μεγαλύτερο έλεγχο από ό,τι απολαμβάνει επί του παρόντος κάτω από την συνθήκη του Μοντρέ και με τρόπους που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τα δυτικά συμφέροντα. Με λίγα και απλά λόγια ο Ερντογάν αναζητά δύο πράγματα εναγωνίως:

Α. Να ξεπεράσει την συνθήκη της Λωζάνης με την οποία καθορίζονται τα ελληνικά και τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Β. Την συνθήκη του Μοντρέ, η οποία καθορίζει τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Ο λόγος είναι καταφανής και αφορά στην μεν πρώτη περίπτωση, πιθανή δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο κατά ελληνικών νήσων, μικρονήσων και Βραχονησίδων. Στην δεύτερη περίπτωση, στον πλήρη έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου, με στόχο να τα ανοίγει ή να τα κλείνει ανάλογα με τα συμφέροντα του.

Θα πουν κάποιοι ότι ο Ερντογάν δεν θα ζήσει 200 χρόνια για να επιχειρήσει να ελέγχει αυτά που θέλει. Ισχύει, ο Τούρκος πρόεδρος εργάζεται για τις μελλοντικές γενιές με στόχο την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και αυτό δεν θα κουραστούμε να το λέμε, διότι η Άγκυρα δεν μπορεί να μεγαλώσει αφού με την Λωζάνη αναφέρεται ρητά η απάλειψη του όρου αυτού, με όλα όσα συνεπάγονται νομικά και στρατιωτικά. H Ελλάδα να μην αποστεί από τις «κόκκινες γραμμές» της Λωζάνης.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια