Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1847)

 

Έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας στον επιχειρηματικό κόσμο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην έκθεση “Κορινθία – Πελοπόννησος 2023”



Η Περιφέρεια θα συνδράμει και θα μετάσχει με περίπτερο σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις που διοργανώνουν το επόμενο χρονικό διάστημα Επιμελητήρια και επιχειρηματικοί φορείς της Πελοποννήσου, τους οποίους έχει έμπρακτα στηρίξει μέχρι τώρα.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την παρουσία του, το απόγευμα χθες Πέμπτη 15 Ιουνίου, στην Κόρινθο, στα εγκαίνια της έκθεσης “Κορινθία – Πελοπόννησος 2023”, την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας στην χερσαία ζώνη του λιμανιού της πόλης (Πλατεία Φλοίσβου) και θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 18 του μήνα.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ενδεικτικά την στήριξη και την συμμετοχή της Περιφέρειας στις εκθέσεις που διοργανώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα, στο Γύθειο από το Επιμελητήριο Λακωνίας, στην Τεγέα της Αρκαδίας από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο και στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης αυτής της Τριφυλίας.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας υπογράμμισε την σημασία της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από δράσεις που την ενισχύουν και καθιστούν γνωστά τόσο τον δυναμισμό τους, όσο και τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής μας.

Η έκθεση “Κορινθία – Πελοπόννησος 2023” τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου -η οποία μετέχει με περίπτερο, ενώ έχει συνδράμει στην διοργάνωση με 40.000 ευρώ-, όπως επίσης των υπουργείων Τουρισμού, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Δήμου Κορινθίων, των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΔΕΘ).

 

“Πλήγμα για τον πολιτισμό, για τον ανθρωπισμό αυτή η κατάσταση” τόνισε σε συνεντεύξεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

 


Συγκλονίζει την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο η τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα χθες Τετάρτη στην θάλασσα, μερικές δεκάδες ναυτικά μίλια ανοιχτά των Πελοποννήσου, ο επίσημος απολογισμός της οποίας μέχρι τώρα είναι 79 άνθρωποι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι -μετά το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους έμφορτου με πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς με βάση τα υπάρχοντας στοιχεία εκτιμάται ότι μπορεί να επέβαιναν περί τους 700 ανθρώπους.

Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου -όπως και του λοιπού κρατικού και αυτοδιοικητικού μηχανισμού- υπήρξε άμεση και αποφασιστική, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου σε επανειλημμένες συνεντεύξεις του προς τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά “κάναμε τα αυτονόητα για τη διαμονή των διασωθέντων”.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έκανε λόγο για “ανείπωτη τραγωδία” και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή -κινητοποιώντας τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας- διέθεσε στρώματα και κλινοσκεπάσματα, ενώ ανέλαβε και την δαπάνη για τη μεταφορά των σορών των άτυχων συνανθρώπων μας, ωστόσο με ιδιαίτερη έμφαση υπογράμμισε:

“Πρέπει να υπάρξει μια γενική κινητοποίηση για να σταματήσει αυτή η τραγωδία. Αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες του προβλήματος που είναι οι πόλεμοι, τα συμφέροντα, οι συγκρούσεις, αυτές οι τραγωδίες θα συνεχίζονται. Είναι πλήγμα για τον πολιτισμό μας, για τον ανθρωπισμό μας. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει. Διαφορετικά θα μετράμε χιλιάδες νεκρούς. Η Μεσόγειος έχει γίνει το κέντρο όλων αυτών των καταστάσεων που μας θίγουν ως ανθρώπους”.

Πολυνίκης η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον 8ο ετήσιο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου “Athena International Olive Oil Competition”

 

 

Συνολικά 51 βραβεία απέσπασαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον 8ο ετήσιο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου “Athena International Olive Oil Competition”, ο οποίος διεξήχθη φέτος στην Καβάλα, το διήμερο 4 και 5 του περασμένου Μαΐου, με την συμμετοχή 525 δειγμάτων ελαιόλαδων από 23 χώρες, τα οποία έκριναν κριτές από 15 χώρες.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά την τελετή απονομής των βραβείων στους διακριθέντες στον πιο πάνω παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό -που έγινε το περασμένο Σάββατο 10 Ιουνίου, στην Αθήνα, στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου- εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης, αφού γνωστοποίησε ότι ο επόμενος 9ος διεθνής διαγωνισμός “Athena International Olive Oil Competition” θα διεξαχθεί στην Σπάρτη, τον Απρίλιο του 2024, στον χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελαιολάδου, αναφέρθηκε στη συμβολή του εν λόγω διαγωνισμού στην προώθηση των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της χώρας μας γενικότερα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο ανάδειξης  φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  Οσον αφορά στα βραβεία που απέσπασαν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας, αυτά ήταν 14 χρυσά, 20 ασημένια, 16 χάλκινα, ενώ απονεμήθηκε και ένα διπλό χρυσό

 

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με εκπροσώπους εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής της Μεσσηνίας


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση με το σωματείο εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής της Μεσσηνίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης του αριθμού των εξεταστών των υποψηφίων οδηγών, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι έχουν γίνει ήδη ορισμένες σχετικές κινήσεις, υπενθύμισε ωστόσο ότι κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε δεν επιτρέπονται μετακινήσεις στις υπηρεσίες.

Τόνισε, πάντως, ότι μετά τις εκλογές θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από την περιφερειακή Αρχή, η οποία θεωρεί το συγκεκριμένο ως θέμα πρώτης προτεραιότητας.

 

Για τη διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του ναυαγίου στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου

 

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η διαπίστωση των συνθηκών και των αιτίων της μοιραίας ανατροπής και βύθισης του αλιευτικού σκάφους, με συνέπεια την τραγική απώλεια πολυάριθμων συνανθρώπων μας, προϋποθέτει ενδελεχή έρευνα των πραγματικών γεγονότων και πολύπλοκες τεχνικές κρίσεις ώστε να αναδειχθούν, με την επιβαλλόμενη ακρίβεια και πληρότητα, τα περιστατικά του ναυαγίου και τα δεδομένα έρευνας και διάσωσης που αντιμετώπισαν οι αρμόδιοι φορείς.

Η κυβέρνηση ακούει, καταγράφει και αξιολογεί με προσοχή όλες τις σχετικές πληροφορίες, γνώμες και απόψεις, η θέση της όμως είναι ότι επαφίεται στα αρμόδια εντός κράτους δικαίου όργανα και ιδίως στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη να εκφέρουν θεσμικά οριστική κρίση.

Εξυπακούεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα συνεχίσει να ενημερώνει, παρέχοντας πληροφορίες και διασαφηνίσεις για το ναυάγιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια