Header Ads

Σημερινή δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων και οι τρίτες κάλπες (Φ. 1846)

 


 

14 Ιουνίου 2023

Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα κόμματα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με τους πολιτικούς αρχη­γούς να ανεβάζουν ρυθμούς, θέτοντας τα διλήμματα ενόψει της νέα εκλογικής αναμέτρησης.

Τις τελευταίες ώρες, είδαν το φως τρεις νέες δημο­σκοπήσεις οι οποίες όλες συγκλίνουν σε τρία βασικά συμπεράσματα.

Πόσοι θα αλλάξουν επιλογή στις δεύτερες κάλπες

Όσον αφορά στις… διαθέσεις με τις οποίες οι πολί­τες θα πάνε στην κάλπη, το 73% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης της Pulse σκέφτεται να ψηφίσει το ίδιο κόμμα που ψήφισε στις 21 Μαΐου, το 14% να ψηφίσει άλλο κόμμα, ίσως δεν ψηφίσω λέει το 3%, ενώ δεν ξέρω σίγουρα/ δεν απαντώ λέει το 10%.

Ως προς τις συσπειρώσεις των κομμάτων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, βλέπουμε τη ΝΔ να παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 92% και οι μετακινήσεις να είναι 2% προς ΠΑΣΟΚ και από 1% σε Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Στο 86% έχει ανέβει η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως έχει διαρροές 4% προς την Πλεύση Ελευ­θερίας, 3% προς το ΠΑΣΟΚ, 2% προς το ΜέΡΑ25 και 1% προς το ΚΚΕ.

Στο 81% είναι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας πέσει 5 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. Εχει μεγάλες απώλειες προς τη ΝΔ με 9%, προς τον ΣΥΡΙΖΑ με 5% και προς το ΜέΡΑ 25 με 3%.

Πόσοι «βλέπουν» τρίτες κάλπες

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με τη νέα εκλογική αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 59%, δηλαδή έξι στους 10 Ελληνες πιστεύουν ότι από τις εκλογές θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, το 22% μιλά για κυβέρνηση συνερ­γασίας και το 15% ότι θα πάμε σε τρίτες εκλογές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια