Header Ads

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΕΡΕΤΖΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΔ) (Φ.1841)

 

Φερετζάνης Γεώργιος:  Η Κυβέρνηση της ΝΔ  προώθησε πολιτικές που κάνουν πράξη την Ανεξάρτητη Διαβίωση, με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των ΑμεΑ, τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις επιλογές τους…

 

Τον Αύγουστο του 2019 βρέθηκα στον πυρήνα του κρατικού μηχανισμού ως επικεφαλής των νομικών συμβούλων  της  Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στο χαρτοφυλάκιο της κοινωνικής πολιτικής. Δουλέψαμε με ενθουσιασμό  για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Αποδείξαμε ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι προνομιακό πεδίο κανενός. Περίοπτη θέση στην προσπάθεια αυτή κατέλαβε η προστασία των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). Στο πλαίσιο ενός ολιστικού σχεδίου παρέμβασης για την αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης των ΑμεΑ , η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός από τη πρώτη στιγμή έθεσαν σε υψηλή προτεραιότητα την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα, ούτε οι ανάπηροι συμπολίτες μας καταναλωτές επιδομάτων. Ο μόνος θεμιτός περιορισμός τους είναι αυτός που οφείλεται στην ίδια την αναπηρία. Προς αυτήν την κατεύθυνση μην ξεχνάμε ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα εκτελεστούν τρία ιδιαιτέρως σημαντικά πιλοτικά προγράμματα, όλα εμπνευσμένα από την ιδέα της συμπεριληπτικής κοινωνίας:

        η υπηρεσία του προσωπικού βοηθού που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να κάνουν και να υλοποιήσουν το δικό τους σχέδιο ζωής. Δίνουμε στο άτομο με αναπηρία τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων για τη ζωή του, στη βάση της αυτονομίας και του αυτοπροσδιορισμού.

        το πρόγραμμα της πρώιμης παρέμβασης για παιδιά ηλικίας από 0 έως 6 ετών, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά με αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές να πετύχουν με στοχευμένες παρεμβάσεις τον βέλτιστο βαθμό λειτουργικότητας και να ζήσουν μια κανονική ζωή, ως πολίτες και ως εργαζόμενοι. Συμβάλλει στην ποιότητα της ζωής του παιδιού και της οικογένειάς του, προλαμβάνοντας δευτερογενή προβλήματα και ωφελεί τις οικογένειες επιτυγχάνοντας μείωση των επιπέδων άγχους και βελτίωση της αλληλεπίδρασης με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.Τέλος,

       το πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού με την προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες μορφές αναπηρίας. Σκοπός του προγράμματος είναι να διασφαλιστεί με ίσους όρους η συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, προτεραιότητα που βρίσκεται στον πυρήνα την Εθνικής Στρατηγικής για την Αποϊδρυματοποίηση.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ  προώθησε πολιτικές που κάνουν πράξη την Ανεξάρτητη Διαβίωση, με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των ΑμεΑ, τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις επιλογές τους.

 

Πρόσκληση στην κεντρική ομιλία

Του Υποψήφιου Βουλευτή της Ν.Δ. Κορινθιας

 

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

     Κατά την προεκλογική περιοδεία μου σε πόλεις και χωριά του Νομού, μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς. Υπήρξε για εμένα απόλυτη ανάγκη να αναφερθώ στις ήδη προεκλογικές εξαγγελίες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας από τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Αποτελεί ο πολιτικός ηγετικός λόγος της Παράταξης που με ετίμησε με την ένταξή μου στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας, προφανώς για την ανιδιοτελή προσφορά μου στην Αντιπροεδρία ΕΛΓΑ.
      Ως ο νέος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, είναι σημαντικό για εμένα, να σας μιλήσω για αυτό που εκπροσωπώ. Να σας μιλήσω για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας, αλλά και την Εθνική ανάγκη να ολοκληρώσουμε το έργο της διακυβέρνησης που άλλαξε τον ρου που οδηγούσε στην υποβάθμιση όλων μας. Εμείς πάμε Μπροστά και επιθυμούμε να σας έχουμε κοντά μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

     Σας περιμένω λοιπόν, την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Δημαρχείο Κορίνθου (Κολιάτσου 32) στις 20.30 στην κεντρική μου ομιλία. 

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

 

Γεώργιος Αν. Φερετζάνης

Υπ. Βουλευτής Κορινθίας - Δικηγόρος

Εθνικής Αντιστάσεως 12, Κόρινθος

27410-28088

gferetzanis@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια