Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1841)

 

 

 


 

 Μια ματιά στα κόμματα εξουσίας…

Δύο εβδομάδες απέχουμε από τις βουλευτικές εκλογές της 21 Μάϊου 2023 και η προεκλογική αναμέτρηση μεταξύ των κομμάτων έχει πάρει φωτιά. Τα μηνύματα τόσο των κομμάτων εξουσίας όσο και τα συμπληρώματα των μικρών κομμάτων, που μπαίνουν δεν μπαίνουν στη Βουλή δίνουν και παίρνουν. Τα πιο ενδιαφερόμενα κόμματα για τις τρεις τέσσερις πρώτες θέσεις είναι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη και το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα. Όλοι ο αρχηγοί αυτών των κομμάτων έχουν προ πολλού επιλέξει τα θέματα αιχμής για τον προεκλογικό τους αγώνα.
Κάποιοι αερολογούν και αναμασάνε χιλιοειπωμένες αρτηριοσκληρωτικές καμπάνιες, υπόσχονται χωρίς περίσκεψη τα πάντα στους πάντες εκ του ασφαλούς ότι δεν μπορούν να τα υλοποιήσουν. Εν γνώσει τους λένε ψέματα στον Ελληνικό Λαό και ό,τι πιάσουν στην απόχη τους. Μιλάνε αυτοί οι παραπάνω εκ του ασφαλούς για την ακρίβεια, χωρίς να πουν πως αυτό δεν αποτελεί μόνο Ελληνικό πρόβλημα, αλλά διεθνές λόγω του ενεργειακού από τον ΡωσοΟυκρανικό πόλεμο. Υπόσχονται οικονομικά μέτρα χωρίς να δικαιολογούν τις πηγές χρηματοδότησης. Τάζουν με ευχολόγια εύκολες λύσεις που τις έχουν στο τσεπάκι τους.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είναι αμετανόητος, δασκαλεμένος και έμπειρος στη χειραγώγηση του πληθυσμού της χώρας, αλλά έχει ένα γνώρισμα, που δεν επιδέχεται αμφιβολίας. Η πλειοψηφία των Ελλήνων τον γνώρισε, ως Πρωθυπουργό και έμαθε τα κόλπα και τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα. Δεν θα ξεχάσουν οι Έλληνες ότι τους πρόσβαλε στο δημοψήφισμα, παραχώρησε εθνική ιστορία, Μέγα Αλέξανδρο, Βεργίνα, γλώσσα και Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων. Τον μέτρησαν, τον ζύγισαν και τον βρήκαν λειψό στις προηγούμενες εκλογές, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Όσο για το ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη προσπαθεί να βρει τον χαμένο του βηματισμό.
Τέλος έρχεται η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία παρέλαβε ένα κράτος μπάχαλο και αφού εμπέδωσε την ασφάλεια έναντι της Τουρκίας και στο Μεταναστευτικό, νοικοκύρεψε τον τόπο δίνοντας, εν μέσω διεθνών ανώμαλων συνθηκών, ελπίδα στον Ελληνικό Λαό. Μιλάει το κόμμα εξουσίας για το μέλλον, ενώ οι άλλοι μιλάνε για το παρελθόν, αλλά οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους έχουν τη βεβαιότητα ότι θα υλοποιήσει αυτά που υπόσχεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμά του. Η φυγή της κεντροδεξιάς παράταξης προς τα εμπρός είναι μονόδρομος. Οι δημοσκοπήσεις το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά…

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


 

 

Ντοκιμαντέρ για τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο

Σύμφωνα με το NEWSBOMB της 7.5.2023, ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την αλληλουχία fake news, προπαγάνδας και δυσφήμησης της χώρας μας για την περίφημη υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο κυκλοφόρησε το editor.gr. Το βίντεο υπενθυμίζει όλους όσοι μιλούσαν για την υπόθεση των «38» του Έβρου, όσους εντός και εκτός Ελλάδος κατηγόρησαν την χώρα μας για ολιγωρία, παρά την άμεση διάψευση των γεγονότων από την ελληνική πολιτεία.
Στο εν λόγω απόσπασμα το νήμα πιάνεται από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης όταν μια ΜΚΟ ενημέρωσε της αρχές για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα, σε συνοριακή γραμμή στον Έβρο με την Τουρκία. Από εκείνη την στιγμή και ύστερα η Ελλάδα δέχθηκε μια ακατάσχετη επίθεση από ΜΜΕ, ΜΚΟ, βουλευτές και ευρωβουλευτές της Αριστεράς που είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της χώρας μας για τη δήθεν νεκρή Μαρία.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ενθυμούμαι, από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε αποκαλύψει στην Βουλή τα fake news και τις αναντιστοιχίες στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο έπρεπε να περάσει καιρός και μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα εγχωρίων, αλλά και ξένων ΜΜΕ απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν υπήρχε νεκρή 5χρονη Μαρία, όχι μόνο οι 38 δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά όπως φάνηκε και από την πορεία της Μπαϊντά αυτή τελικά βρέθηκε στην Γερμανία. Επρόκειτο για μία κατασκευασμένη υπόθεση.
Το θέμα εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολύ απλό και το σκεπάζει του «τάφου σιωπή» από τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, σαν να μη συνέβη τίποτα. Κι όμως. Ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών και κομματικών, ακόμα και παραθυράκηδων της αριστεράς έριχναν επί ημέρες βροχηδόν ανθελληνικές κορώνες για την απαράδεκτη και άδικη Ελληνική Κυβέρνηση διασύροντας το γόητρο της φιλόξενης Ελλάδας στο εξωτερικό. Είναι ανυπολόγιστη η ζημιά που προκάλεσαν κατά της χώρας μας.
Και αναρτιέμαι εγώ ο απλός πολίτης: Τόση ασυδοσία και απαλλαγή από παρόμοια εθνική καταισχύνη έχουν περιβληθεί οι πολιτικοί και οι ΜΚΟ με τη βουλευτική ασυλία και τους νόμους; Γιατί δεν καθίζονται στο σκαμνί της Δικαιοσύνης;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 

 

 

Το Δημογραφικό, το Δημογραφικό και πάλι το Δημογραφικό…

Έχουμε ασχοληθεί με το Δημογραφικό πρόβλημα πολλές φορές και θα επανερχόμαστε, διότι έχει καταστεί το υπ΄αριθ. ένα ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Ελλάδας. Έχει υπερακοντίσει ακόμη και αυτό της Εθνικής Οικονομίας, το οποίο ταλανίζει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες, αλλά και την υφήλιο ολόκληρη. Το γενικότερο κλίμα είναι απαγορευτικό για την τεκνοποιία. Η κραυγή του προβλήματος είναι σαν να μην ακούγεται από τους εκάστοτε Κυβερνώντες και τον πολιτικό κόσμο, αφού ακόμα και τα μέτρα που είχαν πάρει οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ., αντί να βελτιωθούν και να αυξηθούν, ξηλώθηκαν μερικώς με το πρόσχημα της Οικονομικής Κρίσης.

Η παρακμή του Ελληνικού Κράτους σε όλους τους τομείς κτυπούσε μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια «κόκκινο» και κανείς δεν συγκινείτο. Ούτε καν και με το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σλάβους. Τα κόμματα εξουσίας γίνονταν «πρόθυμα» σε κάθε κέλευσμα της αδιάφορης και εχθρικής μπορούμε να ισχυρισθούμε Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ. Οι περικοπές των προστατευτικών μέτρων διαδέχονταν το ένα το άλλο, την ώρα που οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά. Το γεγονός αυτό καθεαυτό θα έπρεπε να δημιουργήσει πανστρατιά μεταξύ των κομμάτων και να συνεγείρει τους πάντες σε Ομαδική Ασπίδα Προστασίας των νέων και των παλαιών γονέων.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει κατέβει ως δείκτης και ως αριθμός επικίνδυνα, αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες γεννήσεων περασμένων δεκαετιών έχουν κατέλθει, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας σε επικίνδυνα όρια, εν αντιθέσει με την Τουρκία, που μέσα σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός της αυξήθηκε σε 1.200.000 άτομα. Αν δε, ληφθεί υπόψη ότι από τις γεννήσεις που καταγράφονται στα Νοσοκομεία και στις Ιδιωτικές Κλινικές είναι σε μεγάλο αριθμό γεννήσεις λαθρομεταναστών, τότε μιλάμε για τραγωδία, πράγμα που σηματοδοτεί ακόμη έναν άθλο της Ελλάδας. Είμαστε η τρίτη χώρα, που γερνάει, ενώ όλοι οι δείκτες έχουν ξεπεράσει τα όρια του κινδύνου και κανείς από τους βουλευτές και τα κόμματα δεν ασχολούνται με το θέμα.

Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν από την παρούσα Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει αποδείξει πως πάει να αλλάξει τα πράγματα έτι περαιτέρω της Οικονομικής Κρίσης να στείλουν από εκεί που ήλθαν τις Μνημονιακές υποχρεώσεις και να λάβουν γενναία μέτρα δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα στους νέους πριμοδοτώντας ακόμη ακόμα και τους γάμους, το πρώτο, αλλά και το δεύτερο παιδί. Το Δημογραφικό πρόβλημα δεν επιδέχεται να μπει σε δευτερεύουσα μοίρα, ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια που έρχονται και είναι ακόμη πιο δυσοίωνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Προτείνεται να καταθέσουν σχετική Ερώτηση στη Βουλή οι εκπρόσωποί μας, που θα προέλθουν από τις κάλπες.

  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

 


 Που απέβλεπε ο «Καποδίστριας» και ο «Καλλικράτης»


Πριν από μερικά χρόνια από αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε επισημάνει επί λέξει τα εξής: «Αν οι Έλληνες Πολίτες είχαν επίγνωση τι πραγματικά επέτυχαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την αναδιοργάνωση της Διοικητικής Διαίρεσης της Ελλάδας με τους Νόμους «Ι. Καποδίστριας» και «Καλλικράτης», επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου αντίστοιχα, θα τους έφτυναν κατάμουτρα. Με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού για το καλό δήθεν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέτυχαν εντελώς το αντίθετο. Η διάλυση των Κοινοτήτων, η απαξίωση των Δήμων σε πρώτη φάση και των Νομαρχιών σε δεύτερη τοιαύτη, ήταν προσχεδιασμένη από τους Επικυρίαρχους, στα πλαίσια ελέγχου και ποδηγέτησης των διοικήσεων των παραπάνω φορέων σε όλους τους τομείς.

Έταξαν Οικονομικούς πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να περάσουν ανώδυνα οι αλλαγές, άφησαν ελεύθερο το πεδίο στις Δημοτικές Αρχές για να λεηλατήσουν το Δημόσιο χρήμα χωρίς παρεμβάσεις για να πετύχουν τη συγκατάβαση, ενώ ελέγχουν δια των δήμων και των ανθρώπων τους πλήρως την αφωνία για τα συμβαίνοντα στην Παιδεία, την οποία παρέδωσαν στους ΟΤΑ. Είναι γνωστό ότι τα στοιχεία που έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν στις πρώτες θέσεις διαφθοράς τον Δημόσιο τομέα. Εξ αυτών το 73% των αποδεδειγμένων το έτος 2012 παραβάσεων υπεξαίρεσης, κλοπής και μίζας, αφορά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ για το 2011 την πρωτοκαθεδρία ανέλαβαν οι Περιφέρειες.

Στην προσπάθειά του το «Σύστημα» να ολοκληρώσει τον κύκλο της ποδηγέτησης της Αυτοδιοίκησης, και μετά την φτωχοποίηση μισθωτών, συνταξιούχων και Επιχειρήσεων, άρχισε το πιεστικό πρόγραμμα λιτότητας των Δήμων και των Νομαρχιών-Περιφερειών. Ο πλήρης έλεγχος έχει ήδη γίνει πράξη που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η ενοχή του 73%  των Αυτοδιοικητικών, έδωσε τη θέση της στην αφωνία και τη μη διεκδίκηση των απαιτουμένων πόρων, ενώ το Παρατηρητήριο Ορθής Εκτέλεσης αντί όργανο προόδου έχει καταστεί απροσπέλαστο φράγμα.

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η μη διεκδίκηση από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, τους ΟΤΑ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και της ΕΝΑΕ η μη καταγγελία της ελληνογερμανικής Συμφωνίας Παπανδρέου και Μέρκελ τον Μάρτιο του 2012. Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Αποτελεί αυτοσκοπό η αποκοπή από τις ρίζες Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ θα δουν οι μεταγενέστεροι από εμάς να τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης των Περιφερειών με το σχέδιο «Διαίρει και βασίλευε», χωρίς εμείς να πάρουμε χαμπάρι. Θα παραμείνουν οι πρόθυμοι ένοχοι στο απυρόβλητο;». Δυστυχώς τα πράγματα, όπως αποδεικνύεται, μας δικαίωσαν ακόμη χειρότερα…

  Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια