Header Ads

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΟΥΚΑΡΑ ΤΖΕΝΗ (ΣΥΡΙΖΑ) (Φ.1840)

 

“Θα συνεισφέρω με όλες τις δυνάμεις μου για την πολιτική ανατροπή”

 


 Ανακοίνωση για την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Κορινθία εξέδωσε η Τζένη Σουκαρά. Η δημοσιογράφος κάνει λόγο για τεράστια ευθύνη τεράστια ενώ συμπληρώνει πως το χρέος της είναι “να συνταχθώ και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια του προέδρου και των προοδευτικών δυνάμεων της Aριστεράς, για την μεγάλη πολιτική ανατροπή.


Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η κυρία Σουκαρά αναφέρει:

“30 χρόνια δημοσιογραφικής διαδρομής καταγράφοντας και αναλύοντας τα μικρά και μεγάλα γεγονότα της χώρας και του τόπου μας.

30 χρόνια πορεύομαι μαζί με τους συμπολίτες μου, μέσα στην κοινωνία.

Συμμετέχοντας στους δίκαιους αγώνες, μεταφέροντας τις αγωνίες της.

30 χρόνια μιας καθαρής διαδρομής που μου πρόσφερε πολλές εμπειρίες και μαθήματα ζωής.

Τα χρόνια που ήρθαν και μας συντάραξαν απαιτούν επανακαθορισμό δυνάμεων.

Οι μάχες που έρχονται θα μας βρουν μαζί για την ανασύνταξη και εδραίωση ενός κράτος δικαίου.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα και την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για την μεγάλη τιμή που μου έκαναν, να συμμετάσχω σε αυτόν τον αγώνα ως υποψήφια βουλεύτρια Κορινθίας.

Η ευθύνη τεράστια και το χρέος μου ένα.

Να συνταχθώ και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια του προέδρου και των προοδευτικών δυνάμεων της Aριστεράς, για την μεγάλη πολιτική ανατροπή.

Να συνταχθώ στον αγώνα για την εδραίωση της δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης, των ίσων ευκαιριών, της δικαιοσύνης παντού.

Να αγωνιστώ απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία στην οικονομική εξαθλίωση, απέναντι στην αισχροκέρδεια, στην διαπλοκή και στην διαφθορά.

Στα 30 χρόνια της δημοσιογραφικής μου διαδρομής, η εμπιστοσύνη σας, ήταν πάντα η υπογραφή μου.

Τώρα που αποφασίζουμε για τις ζωές μας, το παρόν και το μέλλον μας, γνωρίζετε πως η ματιά μου δεν μπορεί να αλλάξει. Παραμένουμε μαζί, η φωνή των πολλών, η υπεύθυνη δύναμη.

 

Τζένη Σουκαρά

Υποψήφια Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας




Έλλειψη νερού: Οι ευθύνες, οι ολιγωρίες και οι άμεσες παρεμβάσεις που αποτελούν για εμάς δέσμευση

 

Ένα από τα μεγάλα διακυβεύματα των εκλογών είναι η έλλειψη νερού, που σφυροκοπά την πεδινή Κορινθία και αναδεικνύει τις μεγάλες παθογένειες ενός πολιτικού συστήματος που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε και να προβλέψει τις ανάγκες των καιρών.

Οι αναστάστωση των κατοίκων, η απόγνωση των αγροτών και η αμηχανία των πολιτικών παραγόντων προδίδουν το αδιέξοδο που έχει εισέλθει ο νομός μας.

Μπήκαμε στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής και ακόμα το Φράγμα του Ασωπού δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι το απόλυτο παράδειγμα που αναδεικνύει το πολιτικό διαμέτρημα αλλά και την ανημπόρια του κρατικού μηχανισμού, να μην μπορεί εδώ και μια δεκαετία, να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο έργο, από πλευράς προυπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και το πιο σωτήριο και ζωογόνο για την περιοχή μας και τους κατοίκους της.

Το γεγονός πως έχουν παγώσει οι εργασίες, για μια ακόμα φορά στο Φράγμα του Ασωπού, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.Η οποία, επιπροσθέτως, καθυστέρησε (κατά 3 περίπου χρόνια) την προκήρυξη της μελέτης για το αρδευτικό δίκτυο του φράγματος,της οποίας μάλιστα η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2019. Υπό αυτές τις συνθήκες το νερό του φράγματος του Ασωπού δεν πρόκειται να φτάσει στα κτήματα των αγροτών για τα επόμενα 10 χρόνια, με απόλυτη ευθύνη εκείνων που κυβέρνησαν τα τελευταία τέσσερα, οι οποίοι δεν φρόντισαν έχοντας την ευθύνη, να λύσουν έστω άμεσα το πρόβλημα της άρδευσης, με προτεραιότητα την αποκατάσταση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του δικτύου του ΑΟΣΑΚ.

Λίγο πριν τις εκλογές ακούμε τις εξαγγελίες των υπευθύνων της ΝΔ να μιλούν για μικρά ανασχετικά φράγματα, για αφαλάτωση,για γεωτρήσεις και μεταφορά νερού. Αλήθεια, πού βρίσκονταν εδώ και 4 χρόνια οι κυβερνητικοί παράγοντες του νομού μας;

Εδώ δεν μπόρεσαν να συνδράμουν ούτε στο να κατανοήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου πως πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα τον ΑΟΣΑΚ με την μορφή του κατεπείγοντος, για την άρδευση της περιοχής, να εκπονήσει, με μορφή κατεπείγοντος, μελέτη εκσυγχρονισμού του δικτύου του.

Να εκσυγχρονίσει τον κανονισμό του ΑΟΣΑΚμε στόχο την ενιαία διαχείριση των υδατικών πόρων και την δίκαιη κατανομή των δικαιωμάτων άρδευσης,με γνώμονα τις σημερινές επικρατούσες συνθήκες λόγω κλιματικής αλλαγής.

Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση με βασικό κορμό της τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φροντίσει να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες που θα ανακουφίσουν άμεσα την Κορινθία και τους αγρότες της, χωρίς να αναζητά λύσεις της τελευταίας στιγμής αλλά θα κάνει και εκείνον τον απαραίτητο σχεδιασμό με ορίζοντα 20ετίας που έχει ανάγκη ο τόπος.

Σε ό,τι με αφορά, ως πολιτικό, δημοσιογράφο και Κορίνθια πολίτη που βλέπω την λειψυδρία να μαστιγώνει τη γη μας και τη ζωή μας και επειδή η έλλειψη νερού απειλεί με αφανισμό την αγροτική μας οικονομία, δεσμεύομαι πως θα προσπαθήσω για την πραγμάτωση των παρακάτω άμεσων ενεργειών, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των επιστημόνων:

* Aξιοποίηση μέρους των μεγάλων ποσοτήτων νερού από τις επιφανειακές χειμερινές απορροές (Ζαπάντης, Ράχιανης κα) που παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Οι ποσότητες αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με μικρούς ταμιευτήρες, λιμνοδεξαμενές, χαμηλά φράγματα και τεχνητό εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων.

* Να αξιοποιηθούν για άρδευση τα επεξεργασμένα λύματα από τις μονάδες βιολογικού καθαρισμού της Κορίνθου και του Κιάτου με την κατασκευή δικτύων μεταφοράς.

* Εξοικονόμηση νερού με αλλαγή παλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, προώθηση συστημάτων άρδευσης με μικρές παροχές(στάγδην ή sprayers)που εξοικονομούν αρδευτικό νερό και αντικατάσταση των ανοικτών αγωγών με κλειστούς, ώστε να μειωθούν οι απώλειες σε αρδευτικό νερό.

Χρειάζεται επομένως πολιτική βούληση , κατάλληλος προγραμματισμός και χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το μπορούμε και το θέλουμε.

 

 Πολιτικό Γραφείο Τζένης Σουκαρά

Υποψήφιας Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980639022-6945008472

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια