Header Ads

Διαδικτυακά εθνικά και διεθνή θέματα (Φ.1829)

Έλληνες-Ισραηλινοί και Αιγύπτιοι αποφάσισαν το μέλλον του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο
    

Πηγή: 5Apostagma.gr Γιώργος Μοτσάκος 15.8.2023 
Η CHEVRON κοινώς παρονομαστής σε Ελλάδα, Ισραήλ και Αίγυπτο αλλάζει τα πάντα στο θέμα του φυσικού αερίου στην ΕΕ. Τα σχέδια για την Ανατολική Μεσόγειο αέριο ήταν στην κορυφή του σχεδίου συνομιλιών μεταξύ των υπουργών πετρελαίου της Αιγύπτου και του Ισραήλ, στο περιθώριο της διάσκεψης EGYPS 2023, στην οποία συμμετείχε ελληνική και κυπριακή αποστολή. Η ελληνική αποστολή μαζί με Ισραηλινούς και Αιγύπτιους, αλλά και τους Κύπριους προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα στην περιοχή μας. Στην όλη διαδικασία συμμετείχε και η αμερικανική Chevron, τεχνικό κλιμάκιο της οποίας ήταν στην Αθήνα πρόσφατα.

Συνάντηση αιγυπτιακής και ισραηλινής αντιπροσωπείας φέρνει καλά νέα Στις 12 Φεβρουαρίου 2023, ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Tariq AlMulla και ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Yisrael Katz συναντήθηκαν, καθώς συζήτησαν μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του εφοδιασμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω αιγυπτιακών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ισραηλινό αέριο κατευθύνεται προς την Ευρώπη μετά την υγροποίηση της στην Αίγυπτο, ιδιαίτερα στην Γερμανία, η οποία συνήψε συμφωνία τον περασμένο Νοέμβριο (2022) για την εισαγωγή του ισραηλινού φυσικού αερίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να εξασφαλίσει πρόσθετες προμήθειες ενέργειας κατά τη χειμερινή περίοδο. και να αντισταθμίσει την έλλειψη ρωσικών προμηθειών.

Οι υπουργοί πετρελαίου και ενέργειας της Αιγύπτου και του Ισραήλ συζήτησαν, στο περιθώριο της έκθεσης πετρελαίου της Αιγύπτου «EGYPS 2023», την αύξηση των προμηθειών στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω αιγυπτιακών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και στη συνέχεια την εξαγωγή του στην Ευρώπη, για την κάλυψη μέρους των ενεργειακών αναγκών. εκεί, υπό το πρίσμα της γεωπολιτικής κρίσης εκεί.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης το φάκελο της συνεργασίας της Chevron τόσο με την Αίγυπτο όσο και με το Ισραήλ, πέρα από τον συνεχή συντονισμό τους μαζί τους, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος των εργασιών τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, Tarek El-Molla, δήλωσε ότι ό,τι έχει επιτευχθεί στον τομέα της οριοθέτησης των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ, η οποία ανοίγει την πόρτα σε περισσότερες νέες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εξηγώντας ότι η συνεργασία είναι ένα από τα πιο σημαντικά θεμέλια.

Με τη σειρά του, ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας είπε ότι η συμμετοχή του στο συνέδριο EGYPS 2023, που είναι η πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό στην Αίγυπτο, αντανακλά το άνοιγμα της χώρας του στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ιδίως για το ισραηλινό αέριο, δεδομένης της μεγάλης σημασίας του, των επιπτώσεων του οποίου έχουν γίνει εμφανείς τον τελευταίο καιρό.

Ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο, Κρίστιαν Μπέργκερ, δήλωσε στην ενεργειακή πλατφόρμα, σε αποκλειστικές δηλώσεις του, ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα και ότι το πεδίο είναι ανοιχτό σε όλες τις εταιρείες που θέλουν να ενταχθούν στις συμφωνίες.

Στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2023, ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El-Molla δέχθηκε αντιπροσωπεία της διεθνούς εταιρείας Chevron, όπου συζήτησε με τον επικεφαλής εξερεύνησης και παραγωγής της εταιρείας στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, Clay Neff, τον συντονισμό για την επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην υπεράκτια περιοχή Nargis στη Μεσόγειο σε συνεργασία με τις ιταλικές εταιρείες Eni, EGAS και Tharwa.

Ο επικεφαλής εξερεύνησης και παραγωγής της αμερικανικής εταιρείας στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, Clay Neff, επιβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος έχει τρομερές ευκαιρίες στον τομέα της έρευνας, της εξερεύνησης και της ανάπτυξης πεδίου, καθώς η περιοχή της δυτικής Μεσογείου είναι ένας από τους σημαντικούς τομείς στους οποίους η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Με τη σειρά του, ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου είπε ότι η εντατικοποίηση των προσπαθειών της Chevron στις περιοχές παραχώρησης της στην Αίγυπτο δείχνει την έκταση της σοβαρότητας και της επιθυμίας της να πετύχει, υποδεικνύοντας ότι η συμφωνία των δύο πλευρών να μελετήσει τη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας που υποστηρίζει τις προσπάθειες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της ανάπτυξης ανακαλύψεων.




Μητροπολίτης Αντινόης: «Μου έγραψε ένα φίλος ότι κάποια γυναίκα σκέφτεται να κάνει έκτρωση…»
  

11 Φεβρουαρίου 2023 ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ & ΕΛΛΗΝΕΣ 
Μου έγραψε ένας καλός φίλος, ότι κάποια γυναίκα είναι έγκυος, αλλά σκέφτεται να σκοτώσει τα έμβρυα που κυοφορεί!

Ζήτησε να κάνουμε όλοι προσευχή. Και, φυσικά, θα κάνουμε. Αλλά, θα μου επιτρέψετε να εκφράσω κάποιες πολύ σύντομες σκέψεις. Πόσο πολύ λυπηρό γεγονός είναι η έκτρωση! Μάλιστα, σ’ αυτή την περίπτωση, θα είναι διπλός ο φόνος, εφ’ όσον κυοφορεί δίδυμα. Σπαράζει η καρδιά μου και η ψυχή μου αιμορραγεί! Πόσο σκληρή, άκαρδη και απάνθρωπη είναι η γυναίκα που σκοτώνει τα ίδια της τα μωρά!

Ούτε οι δεινόσαυροι ή τα πιο άγρια σύγχρονα ζώα δεν είναι τόσο σκληρά. Αλλά, προστατεύουν τα αυγά και τα νεογέννητά τους με μητρική στοργή και ειλικρινή αγάπη. Ενώ, οι “Χριστιανές” γυναίκες, που κάνουν εκτρώσεις, ξεπερνούν την σκληρότητα των πιο φοβερών και άγριων ζώων. Αλλά, και αυτός ο άνανδρος και ανεύθυνος σύντροφός της που την εγκατέλειψε; Δεν έχω λόγια για να τον περιγράψω! Οι τοιούτοι “άνδρες” που δεν στηρίζουν τις συντρόφισσές τους, δεν πρέπει να θεωρούνται άνδρες.

Οι “μοντέρνες γυναίκες”, που κάνουν εκτρώσεις, με διάφορες προφάσεις, όπως είναι : ότι είναι δικαίωμα της γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της, (ο σύγχρονος φεμινισμός), τα διαβολοκατασκευάσματα των προφυλακτικών, τα αντισυλληπτικά φάρμακα, και τόσες άλλες μεθόδους, που φωτίζει να επινοηθούν ο ανθρωποκτόνος Διάβολος, για να χρησιμοποιούνται και να φονεύουν τα αθώα και ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα, αυτές είναι που γενοκτονούν (σκοτώνουν) τον Ελληνικό Λαό.

Γι’ αυτό, το αποτέλεσμα των τόσων εκτρώσεων που γίνονται κάθε χρόνο, έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι “Έθνος γερόντων”. Και, σιγά-σιγά, χρόνο με τον χρόνο, θα είμαστε τόσοι λίγοι, που δικαίως θα μας χαρακτηρίσουν ως “Έθνος προς εξαφάνιση”. Ε! Τότε, δεν θα χρειαστεί ο “ξένος” να μας πολεμήσει, αλλά θα έρθει χωρίς καμία δυσκολία και θα κυριεύσει την όμορφη Πατρίδα μας, την ΕΛΛΑΔΑ μας. Και, ας αφήσουμε στην άκρη το λόγιο του Εθνικού μας Ύμνου που λέγει: “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” ! Αφού, εμείς οι ίδιοι την σκοτώνουμε!

Αααχ! Πόσο μας λείπει η Ορθόδοξος Κατήχηση, η Ορθόδοξος Ηθική, η Ορθόδοξος Ζωή από τη ζωή μας;

Και, μετά, αυτοί, άνδρες και γυναίκες, θέλουν να λέγονται “Ορθόδοξοι Χριστιανοί”! Ας ελπίσουμε, ότι η κάθε Ελληνίδα και Ορθόδοξος γυναίκα θα πάρει την σωστή απόφαση και θα κρατήσει τα μωρά της, που θα της χαρίσουν χαρά.

Με πολύ πόνο ψυχής.

+Ο Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων Π. 
Λαμπαδάριος 
Εφησυχάζων Μητροπολίτης Πατριαρχείου Αλεξανδρείας 
Ενορία Τιμίου Προδρόμου Χώρας 852 00 Κάλυμνος


Δεν υπάρχουν σχόλια