Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1829)

ο «Κορίνθιος»



ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Μετά τον σεισμό ο Ερντογάν θα τεθεί ενώπιον των ευθυνών του

Αυτές τις ημέρες των σεισμών στην Τουρκία έχω γίνει κοινωνός πολλών ερωτήσεων με το γενικό πνεύμα «Τι βλέπεις να γίνεται με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν;». ΄Έχοντας υπόψη μου πολλές παραμέτρους που αφορούν τη γενικότερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αλλόφρονης πολιτικής του εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου χωρίς να επιζητώ την επιβεβαίωσή της.

Είναι όμως απολύτως βέβαιο ότι όταν θα πάψουν οι έρευνες της ελπίδας για κάποιους ζωντανούς πολίτες και καταλαγιάσει η σκόνη και συνέλθει γενικά η κοινή γνώμη από το μεγάλο σοκ, τότε ο Ερντογάν θα βρεθεί στο στόχαστρο των ευθυνών μιας ολόκληρης εικοσαετούς εξουσίας, είτε σαν πρόεδρος, είτε σαν Πρωθυπουργός.

Αναμένεται να του αποδοθούν ευθύνες για αδυναμία διαχείρισης της εξουσίας, αλλαγής πορείας από τον δυτικό προσανατολισμό της χώρας και ανικανότητα να διαχειριστεί ο ίδιος και τα φερέφωνά του τη μεγάλη καταστροφή που έπληξε ο εγκέλαδος τη χώρα.

Κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Τουρκία κτυπήθηκε στο μαλακό υπογάστριό της από μία μεγάλη θεομηνία. Το γεγονός αυτό συνέβη σε μια χρονική συγκυρία, κατά την οποία βαρύγδουπες ήταν οι δηλώσεις των κρατούντων ότι όλα βαίνουν καλώς. Η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης και σε αδυναμία να λύσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στα οποία προστέθηκαν κι άλλα μεγαλύτερα από τις υλικές ζημιές και τις ανθρώπινες απώλειες. Η ανάγκη να καταφύγει και πάλι στη δύση αποτελεί κατά τη γνώμη μας μονόδρομο, διότι διαφορετικά δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας. Θεωρείται απίθανο γεγονός να προσπαθήσει ο Ερντογάν να γυρίσει προς την πλευρά του την Τουρκική γνώμη. Όσο θα καταλαγιάζουν η θλίψη, τα δάκρυα για τις καταστροφές και τους νεκρούς τόσο θα αναγκάζεται ο «Σουλτάνος» να ζει τον εφιάλτη της ζωής του.

Όσον αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν νομίζω, παρά τις αντίθετες απόψεις των φανατισμένων ισλαμιστών οπαδών του, να έχει διάθεση και χρόνο να συνεχίσει το τροπάριο των θεωρητικών και στο πεδίο επιθέσεων κατά της Ελλάδας. Η ενέργεια της χώρας μας να είναι από τις πρώτες χώρες που στάθηκαν στο πλευρό των θυμάτων, μπορεί να επιτρέπει σε κάποιες ηγεσίες ακροδεξιών κομμάτων να ρίχνουν ακόμη και τώρα λάδι στη φωτιά, αλλά η μάζα του χειμαζόμενου Τουρκικού Λαού δεν θα τον ακολουθήσει. Η χώρα μας δεν στέλνει βοήθεια για να εκβιάσει τις καλές σχέσεις γειτονίας, ούτε για να κερδίσει τη συμπάθεια του Ερντογάν ή της διεθνούς κοινότητας. Ως χώρα Ελλήνων Χριστιανών έπραξε το θείο χρέος της προς τον συνάνθρωπο. Αν ο Ερντογάν δεν εγκαταλείψει τον αναθεωρητισμό και την επιθετική του ρητορική, κακό του κεφαλιού του… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Οι Στρατηγικές συμμαχίες όπλο Αποτροπής;

Φίλος, κομάντος που τον είχα κάποτε στρατιώτη, μου είπε: «Στην εποχή μας δεν τολμούσαμε να πούμε ούτε καν το ονοματεπώνυμο του διοικητή μας και λεπτομέρειες για τη Μονάδα μας γιατί θεωρείτο διαρροή πληροφοριών. Σήμερα όλα είναι στη φόρα. Μπαίνεις στο διαδίκτυο και διαβάζεις πλήθος περιγραφής οπλικών συστημάτων, περιγραφή θέσεων Μονάδων και κάθε τι που έχει σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλοι μιλάνε για «Αποτροπή», λες και είναι πανάκεια . Τι συμβαίνει και δεν διώκονται όποιοι τα γράφουν και γίνονται βούκινο στο διαδίκτυο;».

Αναγκάστηκα να του δώσω μία δικαιολογημένη απάντηση στην απορία του, λέγοντάς του: Έχεις δίκαιο να απορείς, αλλά τα πράγματα από τότε που είμασταν μαζί στο στράτευμα, έχουν αλλάξει πολλά.

Ακόμα και το δόγμα του Πολέμου έχει τροποποιηθεί. Η Έννοια της «Αποτροπής» δεν είναι τυχαία. Επεβλήθη εκ των πραγμάτων. Οι πόλεμοι σήμερα είναι πιο καταστρεπτικοί και καλό είναι να αποφεύγονται, να αποτρέπονται.

Ο παράγοντας που εξασφαλίζει το αίσθημα της ασφάλειας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο μιας πολιτικής αποτροπής κάθε δυνητικής απειλής ενάντια της εδαφικής κυριαρχίας, ενάντια των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η αποτροπή δεν είναι η Άμυνα. Άμυνα είναι τα οπλικά συστήματα τα οποία υπάρχουν και μακάρι να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ποτέ. Αυτό είναι η Εθνική Άμυνα. Η αποτροπή είναι μια φάση πριν από την Άμυνα. Η αποτροπή είναι η αποθάρρυνση, είναι όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου ο οποιοσδήποτε έχει βλέψεις κατά της εδαφικής μας κυριαρχίας να κάνει τον υπολογισμό, να τα βάζει κάτω και να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι καλύτερα να μην αποτολμήσει τίποτα γιατί αν αποτολμήσει το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι κατ΄ευφημισμό ένα προληπτικό μέτρο που χρησιμοποιείται με αντικειμενικό σκοπό την τάση αντιπάλου προς επίθεση.

Οι εξελίξεις στα εξοπλιστικά συστήματα, στην πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό τρέχουν και αλλάζουν τα πάντα στο διάβα τους. Δεν θα μπορούσε να μην αγγίξουν διαχρονικά και την φύση του πολέμου, να τον αφήσουν αναλλοίωτο στην τακτική και στρατηγική του πλευρά. Οι σχέσεις μελλοντικών εχθρικών κρατών περνάνε πλέον από το επίπεδο συμβατικού πολέμου πριν εκδηλωθεί στον υβριδικό πόλεμο ή ασύμμετρη απειλή. Δείγμα υβριδικού πολέμου και αποτροπής αποτελούν σήμερα οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις…Οι Στρατηγικές διμερείς και πολυμερείς σχέσεις που έχει αναπτύξει σήμερα η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αποτελούν σημαντικό όπλο αποτροπής για την Ελλάδα;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ


Η μικρότητα των κομμάτων στα Εθνικά θέματα

Η Ελληνική κοινή γνώμη τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει γίνει ακούσιος θεατής μίας απαράδεκτης κατάστασης που έχει να κάνει με αυτό τούτο το Ελληνικό Έθνος στο σύνολό του. Από το 1990 περίπου, που τα πρώην κομμουνιστικά κράτη απελευθερώθηκαν από τη μέγγενη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, άνοιξαν τα σύνορά τους και πλημμύρισε η Ευρώπη από λαθρομετανάστες. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι φανερό πως κατευθύνεται από μυστικά κέντρα αποφάσεων, που παίρνουν τις αποφάσεις για εμάς, όλους τους Ευρωπαίους, χωρίς εμάς. Δεν μας ρώτησαν όπως γινόταν μέχρι τότε που κάθε κράτος έλεγε πόσους και ποίους κατά ειδικότητα είχε ανάγκη. Πέρναγαν όλοι οι μελλοντικοί μετανάστες από ελεγχόμενη κρησάρα.

Η Ελλάδα, ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί τα εξωτερικά σύνορα της Ν.Α. Ευρώπης. Έλαχε δε να έχει απέναντί της την αναθεωρητική Τουρκία του Ερντογάν με μία Ε.Ε, που παρά το όραμα συλλήβδην των Ευρωπαίων δεν κατάφερε να γίνει «Ευρώπη» με λόγο και δύναμη. Επειδή δε διοικείται και από αχυράνθρωπους μπορεί κάλλιστα ο καθένας να βγάλει το συμπέρασμα, πως αυτή η αδυναμία είναι και διατηρείται σκόπιμα για να περνάνε οι γραμμές του «Συστήματος». Με λίγα λόγια η Ελλάδα βρίσκεται και βιώνει έναν ακήρυκτο υβριδικό πόλεμο, που μας έχει ξεκινήσει η «Σύμμαχος» υποτίθεται Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Και σαν να μην έφταναν όλα τα δεινά που μας βρήκαν με τα μεθοδευμένα Μνημόνια και τους ιούς, έχουμε απέναντί μας ένα σοβαρό, σοβαρότατο Εθνικό πρόβλημα. Το Ελλειμματικό Δημογραφικό πρόβλημα.

Υποστηρίζεται από πολλές πλευρές ότι η μεγαλύτερη απειλή που έχει να αντιμετωπίσει ο Ελληνισμός είναι το δημογραφικό. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο συνδυασμός του δημογραφικού με τη μαζική είσοδο αλλοδαπών που πλέον έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει. Κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους, της Ελλάδας κατά τις επόμενες δεκαετίες. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα μεγάλα κόμματα της βουλής κοιτούν το δένδρο και χάνουν το δάσος. Φαγώνονται για την «Καρέκλα» και δεν νοιάζονται αν στη φαγωμάρα τους δίνουν επιχειρήματα στην Τουρκία. Η χώρα αυτή κάνει το παιχνίδι της, με υβριδικό, πλην όμως ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ελλάδος. Ακόμα και μετά τη σεισμική καταστροφή και εκατόμβη θυμάτων δεν αλλάζει εθνικούς στόχους σε βάρος της Ελλάδας. Τα κόμματα θα βρουν επιτέλους την απαραίτητη για την αντιμετώπιση των Εθνικών μας θεμάτων ομόνοια; Ή θα μας πάρουν όλους στο λαιμό τους;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Εκτουρκισμός της Θράκης με Ελληνική ανοχή…

Σε τουρκοποίηση της Ελληνικής Θράκης στοχεύει η Άγκυρα μετατρέποντας κάθε μουσουλμάνο σε… Τούρκο και παραβλέποντας την πραγματική του καταγωγή.

Το σχέδιο είναι καλά καταστρωμένο και σε αυτό έβαζαν πλάτη ακόμα και οι ελληνικές αριστερές κυβερνήσεις τύπου Τσίπρα, που νέμονταν την εξουσία χωρίς ίχνος Εθνικού προσανατολισμού. Η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις βλέψεις της στην περιοχή, την οποία θέλει να μετατρέψει σε δούρειο ίππο, για να παρεμβαίνει στο ελληνικό γίγνεσθαι και ν΄ αποκτήσει Ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Και επειδή ο πλέον ισχυρός συνδετικός κρίκος των εθνών είναι η γλώσσα, η Άγκυρα θέλει να μετατρέψει τη μειονότητα σε τουρκόφωνη, ώστε να μπορεί ευκολότερα να παίζει παιχνίδια. Ποιος αλήθεια έχει ξεχάσει το μικρό κοριτσάκι να ξεσπά σε κλάματα κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, επειδή δεν έδιναν στον πρόεδρο το μικρόφωνο; Ουδείς.

Όπως ουδείς έχει ξεχάσει τα καρφιά του κατά της Αθήνας.

Για τους δικούς της λόγους η Άγκυρα δείχνει να ξεχνά μόνιμα πως η μειονότητα είναι, κατά συνθήκη, μουσουλμανική και όχι τουρκική.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΞ της Τουρκίας σε δηλώσεις τους κάνουν εκ συστήματος αναφορά σε τουρκική «μειονότητα» στη δυτική Θράκη, την οποία η Τουρκία προστατεύει! Και αυτό για να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τους σκοπούς τους, για να χαρτογραφήσουν τα αντανακλαστικά της Ελλάδας και να πουλήσουν προστασία στην περιοχή. Οι Τούρκοι έχουν δημιουργήσει με τις πλάτες του Προξενείου της Κομοτηνής και των Τζαμιών την 5η φάλαγγα που τους χρειάζεται σε ελληνικό έδαφος. Ανθούν μέσω αυτών των φορέων η τουρκική προπαγάνδα, η αποσταθεροποίηση και η τουρκοποίηση -θες δεν θες- στην περιοχή της Θράκης.

Και ενώ οι Τούρκοι απροκάλυπτα πια έπαιζαν το δικό τους παιχνίδι, η Αθήνα εξακολουθούσε να κάνει τα ίδια σφάλματα παρέχοντας και επιπλέον διευκολύνσεις.

Επιβάλλοντας τα τουρκικά στα μειονοτικά σχολεία και σε Έλληνες που μιλούν ελληνικά, αλλά και κάποια από τις γλώσσες της μειονότητας. Ήταν μεγάλη η υποχώρηση επί ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις τουρκικές απαιτήσεις. Δεν είχε πρόβλημα να αποδεχθεί τα πάντα, αφού είχε ήδη ξεπουλήσει και τη Μακεδονία μας στους Σλάβους. «Ως Ξάνθη, σε περίπτωση που θέλουμε, μπορούμε να κατευθύνουμε περίπου 18.000 ψήφους στο κόμμα που θέλουμε. Πλέον πρέπει να είμαστε ξύπνιοι και να διεκδικούμε τα δίκια μας» φέρεται να είχε τότε δηλώσει ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, χωρίς ελληνική αντίδραση.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια