Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1827)

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Το Αιγαίο στο μικροσκόπιο των ΗΠΑ

Είπαμε ότι απαιτείται Εθνική εγρήγορση στο επόμενο τρίμηνο και αυτό το βασίσαμε στην ανάλυση της γενικότερης εκτίμησης κατάστασης που επικρατεί στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μας ήλθε την τελευταία ώρα έκδοσης ακόμη μία σοβαρή ένδειξη από το 5Apostagma.gr. Μετά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George H.W.

Bush κατέπλευσε στον κόλπο των Χανίων και το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας Ticonderoga USS Leyte Gulf (CG 55). Οι 7 πολεμικές μοίρες αεροσκαφών του CVW-7 που ευρίσκονται επί του αεροπλανοφόρου George H.W. Bush, καθώς και μοίρα Ελικοπτέρων (HSC 5) αποτελούν την ομάδα μάχης κατάλληλα εξοπλισμένης.

Το αεροπλανοφόρο George H.W. βρίσκεται σε προγραμματισμένη ανάπτυξη στην περιοχή επιχειρήσεων των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, που χρησιμοποιείται από τον 6ο Στόλο των ΗΠΑ για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ, των συμμάχων και των εταίρων. Τι επιδιώκουν οι ΗΠΑ με την παρουσία πολεμικών τους στην Ελλάδα; Είναι γνωστό ότι η ρητορική της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Οι διαρκείς και μεγάλες σε αριθμό παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, υπερπτήσεις σε νησιά μας, εμπλοκές μαχητικών της πολεμικής μας αεροπορίας με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά και απόπειρες δημιουργίας ναυτικών επεισοδίων έχουν θορυβήσει τις ΗΠΑ, που φοβούνται επεισόδιο τύπου Ιμίων με μεγαλύτερες προεκτάσεις.

Ο λόγος είναι οι 10 βαθμοί διαφορά του ΑΚΡ από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης στην Τουρκία (σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση) και τα πιθανά σχέδια του Τούρκου προέδρου να προκαλέσει χάος εντός και εκτός χώρας (έχουν ήδη εκδοθεί ταξιδιωτικές οδηγίες από ΗΠΑ και Βρετανία) για να συνεχίσει να κυβερνά, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση εκλογών και ήττας του θα πάει φυλακή και θα κατηγορηθεί με πολλές κατηγορίες σε μελλοντικό χρόνο.

Οι ΗΠΑ γνωρίζοντας τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του Ερντογάν, ενώ αμερικανικές εταιρείες εργάζονται για την εξόρυξη υδρογονανθράκων ή ερευνών σε Κρήτη και Αίγυπτο, παίρνουν όχι μόνο τα αναγκαία μέτρα, αλλά επιδιώκουν να δείξουν στην Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο το επόμενο διάστημα. Δεν είναι, όμως, καθόλου σίγουρο ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο από την τουρκική πλευρά, η οποία είναι ανήσυχη και απρόβλεπτη. Ας έχουμε όλοι τα ανωτέρω υπόψη… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ».


Δεν υπάρχουν σχόλια