Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1827)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Ποιοι παίζουν με τις τύχες των Λαών;

Ενθυμούμαι ότι ακόμη και μερικοί καθηγητές ΑΕΙ, σε διαλέξεις τους προς τους Ευέλπιδες, πριν από την έξοδο της Κυριακής, μάς έλεγαν ότι η Ελλάδα πλέει σε μια τεράστια λίμνη ενεργειακών προϊόντων. Αιτία που δεν έκαναν λόγο αξιοποίησης οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ήταν τα προβλήματα που θα δημιουργούσε μία τέτοια προοπτική… Ήταν ορατά. Δεν μας διέφευγε το γεγονός ότι μια αιτία πολέμων μεταξύ δύο κρατών είναι και το Οικονομικό θέμα. Αυτό το είδαμε όταν ξεσηκώθηκε η απέναντι Τουρκία αμέσως μετά από την ενεργοποίηση του ορυκτού πλούτου στη θαλάσσια περιοχή Καβάλας Θάσου από τους «Απριλιανούς».

Πολλά λέγονται σχετικά με το αν αποτελεί ευλογία Θεού ή κατάρα η ύπαρξη μεγάλων υπογειακών ή θαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η η σημερινή διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποτελεί του λόγου το αληθές. Κάποιοι άλλοι θέλοντας να περιπαίξουν το σημερινό πλήθος των κάθε είδους Αναλυτών, αναφέρουν: Εάν δεν υπήρχαν και αυτές οι αντιπαραθέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας με τι θα ασχολούντο οι αναλυτές; Συνεχίζουν δε τινές εξ αυτών: «…και πώς τα διεθνή αρπακτικά θα εκμεταλλεύονταν τα Κράτη που είχαν ή έχουν πλούτο στα ενεργειακά;».

Αν ένας ακριβοδίκαιος Αναλυτής ρίξει μία ματιά σε όποια Κράτη υπάρχει πλούτος ενεργειακών υπάρχει και μεγάλη εκμετάλλευσης των λαών, μεγάλη φτώχεια στον λεγόμενο λαουτζίκο. Και αυτό γιατί ο κάθε επιτήδειος αρπάζει με νομιμοφανείς διαδικασίες ή με τον νόμο του ισχυροτέρου τον πλούτο. Τις περισσότερες φορές δημιουργώντας πολεμικό κλίμα ούτως ώστε να χρεώνονται οι Κυβερνήσεις αγοράζοντας εξοπλισμούς σε αντάλλαγμα του φυσικού πλούτου, που παύει να τους ανήκει ολοκληρωτικά. Το μεγαλύτερο συνήθως κέρδος από τις πωλήσεις πάει στις Εταιρείες κολοσσούς που το εκμεταλλεύονται, αφού έχουν ρισκάρει τα κεφάλαιά τους.

Αυτό το παιχνίδι παίζεται σήμερα στην Ουκρανία, που όλη η Δύση δείχνει ότι την βοηθάει, αλλά εκ του ασφαλούς, αφού η άμοιρη χώρα ματώνει με τις εκατόμβες των καθημερινών θυμάτων. Όλοι οι άλλοι υποδαυλίζουν τη συνέχεια του Ρωσοουκρανικού πολέμου ή παίζουν το αισχρό γεωπολιτικό παιχνίδι πατώντας με τα πόδια σε δύο βάρκες. Κοιτάξτε παραπέρα από εμάς τι έγινε και τι συμβαίνει στη δύστυχη Λιβύη με τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που τον αξιοποίησε ο «δικτάτορας» -έτσι τον βάπτισαν- ο οποίος ένωσε τους καμηλιέρηδες, έκανε ενιαίο κράτος και όλα για τον λαό του.

Το τέλος ήταν τραγικό για τη χώρα και τον ίδιο και είναι άγνωστη η μοίρα της. Απευχόμαστε να έχουμε την τύχη αυτών των δύο Λαών… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η Ενότητα Λαού και Ηγεσιών το ζητούμενο;

Τον προηγούμενο μήνα σε «στήλη γνώμης» της εφημερίδας μας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, είχα αναφέρει ρητώς ότι «ό,τι είναι να γίνει μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας θα γίνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο».

Εξηγούσα δε τους λόγους εκείνης της Γεωπολιτικής ανάλυσης, την οποία απέδιδα στην ύστατη προσπάθεια του Προέδρου της Τουρκίας Τ. Ερντογάν να αποφύγει τα χειρότερα. Εννοούσα τα χειρότερα για το προσωπικό του μέλλον. Δηλαδή για τη ζωή του και της οικογένειάς του. Κάποιοι το θεώρησαν, ίσως, τραβηγμένο από μέρους μου, αλλά από τότε έρχονται τα ίδια τα γεγονότα να συντηρούν και επαυξάνουν τον ρυθμό της εγρήγορσης από μέρους της χώρας μας.

Παρακολουθώντας τις Ελληνοτουρκικές εξελίξεις έκτοτε και αναλύοντας τις δηλώσεις του ίδιου του Τ. Ερντογάν και των συνακόλουθων που τον στηρίζουν φραστικά και πραγματικά, δηλαδή στο θεωρητικό και πρακτικό πεδίο, διακρίνω στο βάθος του χρονικού ορίου, που προείπα, ότι όλα δείχνουν πραγματική αιτία προετοιμασίας πολέμου μεταξύ των δύο χωρών με επιτιθέμενη την Τουρκία, που προσπαθεί να δείξει στους θεατές του παραλόγου πως η Ελλάδα είναι η επιτιθέμενη. Και όλα αυτά γιατί τρέμει το 5 άρθρο του Συνεταιρικού του ΝΑΤΟ, που αναφέρει: Αν μεταξύ δύο μελών υπάρχει διάσταση και δεν τα βρούνε μεταξύ τους, σε περίπτωση έναρξης πολεμικής κρίσης τότε όλα τα άλλα μέλη καλούνται να υπερασπιστούν τον αμυνόμενο.

Αυτή η περίπτωση κάνει τον έξαλλο Ερντογάν να επιτίθεται φραστικά και στο πεδίο κατά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας. Στόχος όλων είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Οι δύο αυτοί Αξιωματούχοι της Ελλάδας δέχονται και υπομένουν καρτερικά, αλλά κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον του Υβριδικού Πολέμου που δέχεται η χώρα μας, έρχονται μερικά, για να μην πω όλα, κόμματα της Αντιπολίτευσης να δημιουργούν αντεθνικές συνθήκες με επιδίωξη την κατάληψη της εξουσίας. Να ξαναζήσουμε δηλαδή στιγμές αντιστροφής της Λαϊκής εντολής με το δημοψήφισμα του Μακεδονικού και παράδοσης της Μακεδονίας μας στους Σλάβους, για να μην επικαλεστούμε και άλλες πράξεις.

Στις Βασικές Αρχές ενός Πολέμου υπάρχει στο δόγμα η Αρχή:

«Αν θέλεις Ειρήνη προετοιμάσου για Πόλεμο» με διττό σκοπό. Πρώτον να τον αποτρέψεις και δεύτερο να τον αντιμετωπίσεις. Αυτό κάνει η σημερινή Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει, αν όχι να έχει όλους τους πολιτικούς μαζί της, τουλάχιστον να μην προτιμούν να δίνουν βοήθεια στους εχθρούς της Πατρίδας. Αυτή την χρονική περίοδο η Ελλάδα, το Ελληνικό Έθνος έχει ανάγκη από τη συστράτευση όλων των δυνάμεών του και ασφαλώς του πολιτικού κόσμου όλων τα παρατάξεων! Η Ενότητα Λαού Πολιτικών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας για την Ελλάδα!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η ανάγκη προστασίας της πολύτεκνης Οικογένειας

Το Δημογραφικό πρόβλημα το φέρνω και σήμερα στο προσκήνιο και θα το ξαναφέρνω στο μέλλον, γιατί έχει καταστεί το υπ΄αριθ. ένα ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Ελλάδας.

Έχει υπερακοντίσει ακόμη κι αυτό της Εθνικής Οικονομίας, το οποίο ταλανίζει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες.

Το γενικότερο κλίμα είναι απαγορευτικό για την τεκνοποιία… Η κραυγή ανάγκης ανάδειξης του προβλήματος είναι σαν να μην ακούγεται από τους εκάστοτε Κυβερνώντες και τον πολιτικό κόσμο, αφού ακόμα και τα μέτρα που είχαν πάρει οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τη δεκαετία του 2010, αντί να βελτιωθούν και να αυξηθούν, άρχισαν να ξηλώνονται με το πρόσχημα της Οικονομικής Κρίσης.

Η παρακμή του Ελληνικού Κράτους στον εν λόγω τομέα κτυπούσε και εξακολουθεί να κτυπάει «κόκκινο» και κανείς δεν συγκινείται. Τα κόμματα εξουσίας γίνονται «πρόθυμα» σε κάθε κέλευσμα της αδιάφορης και εχθρικής -μπορούμε να ισχυρισθούμε- Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι περικοπές των προστατευτικών μέτρων διαδέχονται η μία την άλλη, την ώρα που οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά.

Το γεγονός αυτό καθεαυτό θα έπρεπε να δημιουργήσει πανστρατιά μεταξύ των κομμάτων και να συνεγείρει τους πάντες σε Ομαδική Ασπίδα Προστασίας των νέων και των παλαιών γενεών.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει κατέβει ως δείκτης και ως αριθμός επικίνδυνα, αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες γεννήσεων περασμένων δεκαετιών έχουν κατέλθει, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας σε επικίνδυνα όρια, εν αντιθέσει με την Τουρκία, που μέσα σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός της αυξήθηκε σε 1.200.000 άτομα.

Αν δε ληφθεί υπόψη ότι από τις γεννήσεις που καταγράφονται στα Νοσοκομεία και στις Ιδιωτικές Κλινικές είναι σε μεγάλο αριθμό γεννήσεις λαθρομεταναστών, τότε μιλάμε για τραγωδία, πράγμα που σηματοδοτεί ακόμη έναν άθλο της Ελλάδας. Είμαστε η τρίτη χώρα που γερνάει, ενώ όλοι οι δείκτες έχουν ξεπεράσει τα όρια του κινδύνου και κανείς από τους βουλευτές και τα κόμματα δεν ασχολούνται με το θέμα.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., που είναι και υπεύθυνη και αρμόδια σήμερα να στείλει από εκεί που ήλθαν τις οδηγίες της Ε.Ε. και να λάβει γενναία μέτρα δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα στους νέους πριμοδοτώντας ακόμα και τους γάμους, το πρώτο, αλλά και το δεύτερο παιδί. Το Δημογραφικό πρόβλημα δεν επιδέχεται να μπει σε δευτερεύουσα μοίρα, ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια που έρχονται και είναι ακόμη πιο δυσοίωνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Προτείναμε να ακολουθήσει το παράδειγμα του αείμνηστου πατέρα του ο Πρωθυπουργός στην προστασία των Πολυτέκνων… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Οι Προφητείες επιβεβαιώνονται…

Με τις Προφητείες της Θρησκείας μας και τα εσχατολογικά έχω και άλλες φορές ασχοληθεί και έχω δημοσιεύσει κάποιες από τις περιπτώσεις, που αφορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όπως έχω πει και άλλη φορά έχω μελετήσει κατά βάθος και κατά πλάτος τις Προφητείες των Αγίων Πατρο-Κοσμά και Παϊσίου. Μερικά από τα σημεία τους έχουν κάνει την εμφάνισή τους επιβεβαιώνοντας την προόρασή τους. Μου ήλθαν στη μνήμη μου αυτές τις ημέρες με τα δώδεκα μίλια, τις ανθελληνικές κορώνες των Ερντογάν και ΣΙΑ και τον Ρωσοουκρανικό Πόλεμο το «αν θ΄αρχίσει από βορά θα είναι λίγο το κακό για εμάς, αν αρχίσει από νότο θα είναι λίγο χειρότερο κλπ». Βλέπω τις Τουρκικές πολεμικές προετοιμασίες στον Έβρο και στα νησιά μας και τόσα άλλα σοβαρά γεγονότα. Τα λόγια του δεύτερου εκ των Αγίων, όταν ήταν Ιερομόναχος στο Άγιον Όρος είναι σαφή. Έψαξα στο Αρχείο της εφημερίδας και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου.

Τα λόγια του Αγίου Γέροντα Παϊσίου στις μέρες μας έρχονται να καταδείξουν το μεγαλείο ενός ανθρώπου του Θεού, ο οποίος, χρόνια πριν, είχε προβλέψει τι θα συνέβαινε με την Τουρκία και πώς η χώρα μας θα βρισκόταν μπροστά σε μια νέα περιπέτεια.

Μια μαρτυρία από το 1990 έρχεται να καταδείξει πόσο επίκαιρος παραμένει ο λόγος αυτού του ανθρώπου, ο οποίος με ταπεινότητα δίδαξε τον λόγο του Θεού. Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα από μία Συζήτηση με επισκέπτες του Αγίου Όρους στο Κονάκι:

«… Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα, που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί. Μόλις ήρθε μέσα του λέω “γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου, αν είναι ευλογημένο”. Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο, το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας, αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. Τον ρωτάω “εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;” “Όχι!”, μου λέει. “Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης.

Χάριν των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο, που θα γίνει. Θα την πατήσουν (την Τουρκία) αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…”». Θεία Πρόνοια, Θεία φώτιση; Πιστεύω!

Το εγγύς μέλλον θα δείξει του λόγου το αληθές… Αν είναι θέλημα Θεού να σωθεί η Ελλάδα, ας γίνει, αλλά κι εμείς οι Έλληνες να σταματήσουμε να ασεβούμε με την Αποστασία από τον Λόγο Του Θεού. Οι καιροί ου μενετοί… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια