Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1823)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Αντίλογος κατά του αποχριστιανισμού…

Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι που είναι και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, μικροί στην ηλικία και μεγάλοι, έχουν βιώσει τον πραγματικά ορθόδοξο χριστιανικό εορτασμό των εορτών των Χριστουγέννων.

Η ζωή τους είναι συνυφασμένη με τη χριστιανική ελληνική παράδοση, τα θρησκευτικά ήθη και έθιμα κάθε τόπου.

Στη θέση αυτή μέχρι, τουλάχιστον σήμερα, πιστεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων. Όποιοι κατά καιρούς προσπαθούν, είτε από άγνοια, είτε από αυτοσκοπό, να κόψουν την κλωστή των παραδόσεων όσον αφορά τις σημαντικές αυτές εορτές, δεν ξέρουν τι τους γίνεται και πού πάνε στο διάβα της ζωής τους.

Είναι γνωστό ότι στις παραδόσεις των λαών ανήκει και η εθιμική παράδοση. Και αυτή μαζί με όλο τον παραδοσιακό πλούτο του έθνους, ιστορικό, θρησκευτικό, γλωσσικό, καλλιτεχνικό, αξίζει σεβασμό, διαφύλαξη, καλλιέργεια και προστασία. Με αυτόν τον παραδοσιακό πλούτο μεγαλώσαμε οι μεγαλύτεροι στην ηλικία Έλληνες. Με τα νάματα του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Γι΄αυτό και αντέξαμε, ως χριστιανικός Λαός τη σκλαβιά τετρακοσίων ετών χωρίς να αλλάξουμε τις ρίζες και τις παρακαταθήκες που μας άφησαν πίσω οι πρόγονοί μας. Οι αγνοί άνθρωποι της ελληνικής, κυρίως, υπαίθρου τηρούσαν απαρέγκλιτα τις νηστείες, τις οποίες προβλέπει η Εκκλησία μας, τον Αγιασμό, την αθρόα συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες και άλλες εθιμοτυπικές παραδόσεις.

Σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Λαών, που οδεύουν από το κακό στο χειρότερο; Με ντιρεκτίβες προστάζουν, όπως διαφαίνεται, μία ολόπλευρη επιθετική εκμηδενιστική τακτική κατά της θρησκείας του Ιησού Χριστού της Αγάπης και του Ελέους. Βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά ο λόγος του μεγάλου Ντοστογιέφσκι «Όταν δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται…».Το γνωστό άγνωστο πολιτικό σύστημα, χωρίς παρουσία της πνευματικής και πολιτικής ηγεσίας και των άλλων θεσμών προτού καταστρέψει την ελληνική οικονομία με την Τρόικα των Μνημονίων κατάφερε πλήγματα κατά των ηθών και εθίμων, όπως και εξακολουθεί να εκτρέπει το ήθος των Ελλήνων και όχι μόνο από τον δρόμο του Χριστιανισμού.

Χόρεψε και χορεύει τον χορό των καταραμένων πάνω σε όλες τις ηθικές και κοινωνικές αξίες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Φτάσαμε στο σημείο να μας λένε ότι ενοχλούνται οι αλλόθρησκοι όταν ανάβει ο Σταυρός στον τρούλο της Αγίας Άννας Κορίνθου ή όταν ηχούν τα καμπαναριά της Κορίνθου. Υπάρχουν όμως ακόμα στα πολιτικά κόμματα άξιοι εκπρόσωποι, που οφείλουν να εναντιωθούν σε κάθε προσπάθεια αλλοτρίωσης και μηδενισμού των προοδευτικών της ψεύτικης κουλτούρας… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ο Θεός να δώσει δύναμη στην Κυβέρνηση…

Ο Ελληνικός λαός τα έχει κυριολεκτικά χαμένα από αυτά, που βλέπει να συμβαίνουν γύρω του χωρίς να του δίνεται το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα Κυριαρχικά του δικαιώματα.

Με λίγα λόγια, οι πεμπτοφαλαγγίτες παντός είδους, έχουν καταφέρει τα πράγματα έτσι, ώστε ο Ελληνικός λαός να μην είναι “ο αφέντης του σπιτιού του”, στο οποίο κανένας δεν μπορεί να μπει χωρίς την άδειά του. Αυτό παίζουν αυτοί που πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω σε κάθε Έλληνα Πατριώτη, που “Τολμάει” να υπεραμυνθεί του Πατρίου εδάφους και να καταγγείλει τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι ανεξέλεγκτα και με τις πλάτες ανθελλήνων αλλάζουν τα δημογραφικά δεδομένα της χώρας.

Ο λαός έχει τεθεί στην μπάντα. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον το κυριαρχικό δικαίωμα, το οποίο έχει εξ ορισμού κάθε ανεξάρτητο κράτος, να διαχειρίζεται όπως αυτή θέλει τον όποιο εθνικό της πλούτο, αλλά ως υποτελής πλέον χώρα οφείλει να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών της, οι οποίοι είναι οι οικονομικώς, αλλά και πολιτικώς κυρίαρχοι αυτού του τόπου. Η Ελλάδα με τα Μνημόνια, που μας επέβαλαν παρανόμως και αντισυνταγματικά ο Γ. Παπανδρέου και Σία, έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία, αυτοκαταλύθηκε.

Αυτό όμως χειροτέρεψε με το δίπολο της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τα επόμενα μνημόνια έγιναν πιο επαχθή, η Ελληνική περιουσία δεσμεύθηκε για 99 χρόνια. Βγήκαν στο σφυρί όλα τα Εθνικά μας σύμβολα, γκρεμίστηκε ο φράκτης στον Έβρο και χαλάρωσαν τα χωρικά μας σύνορα στα νερά του Αιγαίου με τις ΜΚΟ και την Frontex να διασώζουν λαθρομετανάστες που αριθμούσαν τα 1000 άτομα σε καθημερινή βάση Οι συμφωνίες της Κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη με ΗΠΑ, Γαλλία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Η.Α.

Εμιράτα, Κύπρο και άλλα κράτη, οι ανακηρύξεις ΑΟΖ, καλώς έγιναν και αποτελούν αποτρεπτική παρουσία. Έχοντας όμως γνώση ότι μεταξύ των κρατών δεν υπερισχύει η φιλία, αλλά το Εθνικό συμφέρον. Τίποτα δεν μας λέγει ότι σήμερα η Αμερική αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την Τουρκία, ακουμπάει επάνω μας εφαρμόζοντας εναλλακτικά σχέδια για την περιοχή. Δεν είμαι σίγουρος όμως, αν αύριο ο Ερντογάν, παίζοντας διπλό παιχνίδι πετύχει την ανατροπή και πάρει πράσινο φως από τις ΗΠΑ για μια επίθεση κατά της Ελλάδας με στόχο τον διαμελισμό του Αιγαίου. Το έχει ξανακάνει σε βάρος μας το 1974 με την Κύπρο.

Ήλθε πλέον η ώρα να βάλλει το χέρι του ο Θεός της Ελλάδας, αλλά και να δώσει φώτιση στην Ελληνική Κυβέρνηση να μην κάνει πίσω, πιεζόμενη και βλέποντας ανενεργή τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Καιρός δεν είναι; Δεν νομίζετε ότι δεν πάει άλλο; Μακάρι να διαψευστούν οι απόψεις μου.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η Τουρκία αλωνίζει στην Ελληνική Θράκη…

Σε τουρκοποίηση της Θράκης μετατρέποντας κάθε μουσουλμάνο σε… Τούρκο και παραβλέποντας την πραγματική του καταγωγή στοχεύει η Άγκυρα. Το σχέδιο είναι καλά καταστρωμένο και σε αυτό έβαζαν πλάτη ακόμα και ελληνικές κυβερνήσεις τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που νέμονταν την εξουσία ξεδιάντροπα με ψευτοσυμμαχίες. Η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις βλέψεις της στην περιοχή, την οποία θέλει να μετατρέψει σε δούρειο ίππο για να παρεμβαίνει στο ελληνικό γίγνεσθαι και να βγει στην Ευρώπη.

Και επειδή ο πλέον ισχυρός συνδετικός κρίκος των εθνών είναι η γλώσσα η Άγκυρα έχει μετατρέψει την μειονότητα πλήρως σε τουρκόφωνη, ώστε να μπορεί ευκολότερα να παίζει παιχνίδια. Ποιος αλήθεια έχει ξεχάσει το μικρό κοριτσάκι να ξεσπά σε κλάματα κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή, επειδή δεν έδιναν στον πρόεδρο το μικρόφωνο;

Ουδείς. Όπως ουδείς παραβλέπει τα καθημερινά καρφιά του ίδιου και των λαγών του. Με σκοπιμότητα η Άγκυρα δείχνει να ξεχνά μόνιμα πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική.

Μάλιστα οι επισκέπτες εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, που αλωνίζουν στη Θράκη, σε πρόσφατες δηλώσεις, που κάνουν, αναφέρονται σε τουρκική «μειονότητα» στη δυτική Θράκη, την οποία η Τουρκία προστατεύει! Και αυτό το κάνουν σε τακτική βάση.

Για να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα τους σκοπούς τους και να χαρτογραφήσουν την περιοχή, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν κατά κόρον την αποστολή στρατιωτικών ακολούθων ή στελεχών της Στρατοχωροφυλακής στο προξενείο Κομοτηνής στην Ελλάδα. Εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα εξηγούν πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που κάνει βάσει σχεδίου καλά τη δουλειά του σε βάρος της χώρας μας.

Και ενώ οι Τούρκοι απροκάλυπτα πια παίζουν το δικό τους παιχνίδι, η Αθήνα παρέχει αφειδώς και επιπλέον διευκολύνσεις επιβάλλοντας τα τουρκικά στα μειονοτικά σχολεία και σε Έλληνες που μιλούν ελληνικά. Δεν μου διαφεύγει της προσοχής ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν ο τότε ψευδομουφτής της Ξάνθης δήλωνε: «Ως Ξάνθη σε περίπτωση που επιλέγουμε, μπορούμε να κατευθύνουμε περίπου 18.000 ψήφους στο κόμμα που θέλουμε. Πλέον πρέπει να είμαστε ξύπνιοι και να διεκδικούμε τα δίκια μας».

Εμείς γιατί αφήσαμε στην Ίμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη να εξανδραποδιστεί ο Ελληνισμός χωρίς αντίδραση; Και τι κάνουμε σήμερα;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Οι Αεροψεκασμοί ξαναήλθαν στο προσκήνιο ...

Είπα κι εγώ, τι έγιναν και χάθηκαν τα άσπρα σύννεφα, που άφηναν πίσω τους τα αγνώστου προελεύσεως χώρας και αεροδρομίου αεροπλάνα, που ράντιζαν τον ουρανό;

Μήπως ησυχάσαμε και έβαλαν μυαλό οι παγκόσμιοι συνωμότες; Αναρωτιόμουν επί πολλούς μήνες. Και ω του θαύματος! Καλομελέτα και έρχεται, που λένε, την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή από το πρωί μέχρι το μεσημέρι 28 και 29 Δεκεμβρίου μας ψέκαζαν ακόμη μία φορά χωρίς να μας ρωτήσουν.

Το πρωί που ερχόμουν στα γραφεία της εφημερίδας, είδα δύο αεροσκάφη να πετούν παράλληλα αφήνοντας μία ουρά νέφους πίσω τους, η οποία άρχισε να απλώνει και να σκεπάζει με την πάροδο της ώρας την Αττική και την Πελοπόννησο. Συνηθισμένος από αυτή την εικόνα δεν παραξενεύτηκα, αλλά κάθισα και σκέφθηκα τι συμβαίνει και ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε το ράντισμα του ουρανού με τα χημικά, που πέφταν στα κεφάλια και ρουφούσαν τα ρουθούνια των πολιτών;

Και τότε, μου ήλθε στο μυαλό μου η καθημερινή επιθετική ρητορική της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, που δεν έχει τελειωμό. Οι Έλληνες έχουν ενοχληθεί από αυτή την ενέργεια και αντί αισθημάτων γειτονικής και συμμαχικής αγάπης και φιλίας πνέουν τα μένεα κατά της απέναντι Τουρκίας. Σκέφθηκα λοιπόν ότι η φυσική ροή των πραγμάτων οδηγεί την αγανάκτηση σε αβυσσαλέο μίσος, που κάποιοι δεν το θέλουν, γι αυτό μας λένε βρείτε τα μεταξύ σας. Η συνέχεια οδηγεί στη δυσοίωνη σκέψη ποδηγέτησης ενός ολόκληρου Λαού, ο οποίος δεν ξέρει από πού του έρχεται και γιατί. Παραμένει αδαής, βουβός και άπραγος μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν γύρω του.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως αυτή η συννεφώδης ουρά των CHEMTRAILS, όπως λέγονται, προέρχονται από τα καυσαέρια των αεροπλάνων. Δεν πρόκειται περί τούτου. Είναι μεγάλο ψέμα, που σιγοντάρει το ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί το φαινόμενο είναι διεθνές. Μας ψεκάζουν με βαρέα μέταλλα, αλουμίνιο, βάριο και άλλα ηρεμιστικά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Παρά τις ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί στη βουλή, κάθε φορά οι απαντήσεις είναι για γέλια και για κλάματα, άσχετα, αν προέρχονται από φαινομενικά σοβαρούς και υπεύθυνους υπουργούς ή Πτεράρχους της Πολεμικής Αεροπορίας. Το φαινόμενο των ψεκασμών CHEMTRAILS, δεν είναι αποκλειστικότητα της Ελλάδας, αλλά Πλανητικό πρόβλημα, με έντονες διαμαρτυρίες και προσφυγές σε Δικαστήρια. Το όλο θέμα καλύπτεται από πέπλο Μυστηρίου, που όμως έχει αποκαλυφθεί, χωρίς να απαγορευτεί.

Εμείς έχουμε κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα των αεροψεκασμών αυτού του τύπου και δεν θα πάψουμε να το φέρνουμε στη δημοσιότητα, όταν το επιβάλλουν οι τοπικές συνθήκες... Μας αποβλάκωναν για να μην αντιδράσουμε στα σχέδια ξεπουλήματος της Μακεδονίας. Τώρα γιατί το κάνουν; Και πού το πάνε;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια