Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1821)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Δεν θα περάσει της Τουρκίας…

Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο, δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα. Η ανθρωπότητα δεν είναι επιτρεπτό να παραμείνει αδιάφορη μπροστά στον διαφαινόμενο όλεθρο, ο οποίος είναι ενορχηστρωμένος, κατά πάσα πιθανότητα, από τους συνήθεις υπόπτους. Σ’ αυτούς τους τελευταίους καταγράφεται η Δύση, τα κοράκια του πολέμου τύπου Πούτιν της Ρωσίας και του Ερντογάν της Τουρκίας. Με αφορμή τη θετική στάση της Τουρκίας για τη στήριξη των εγκληματικών δραστηριοτήτων της Ισλαμικής αδελφότητας και του ακήρυκτου πολέμου της Τουρκίας του «Σουλτάνου» Ερντογάν, οι Κούρδοι υπήκοοι βρίσκονται καθημερινά υπό διωγμό στα πρόθυρα γενοκτονίας..

Ο καταλύτης των εξελίξεων είναι οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας ή Μπάϊντεν και Ερντογάν, που υποδαυλίζονται από εξωτερικούς παράγοντες συμφερόντων εξουσίας και επιρροής. Μαθημένος ο Τούρκος Πρόεδρος με τις προηγούμενες ηγεσίες της υπερδύναμης συνεχώς να αρπάζει με τη άδειά της ή ακόμα και με την ενεργό σύμπραξη, όπως στο Κυπριακό, ξένα εδάφη, δεν μπορεί να ανεχθεί τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.

Ατυχώς για την Ελλάδα, η μόνη πρόσφορη περίπτωση για να ικανοποιηθούν τα αρπακτικά σχέδια της Τουρκίας, είναι η χώρα μας. Μέρη της Πατρίδας μας εποφθαλμιά ο Ερντογάν και αφιονίζει την κοινή γνώμη των Τούρκων εναντίον των «Γκιαούρηδων», που έχουν απελευθερώσει με αίμα και θυσίες οι προπάτορές μας. Είναι πλέον γνωστό ακόμα και στους απλούς Έλληνες πολίτες, πως όταν η Τουρκία του Ερντογάν βρίσκεται εσωτερικά στριμωγμένη, όπως συμβαίνει τώρα με τις σχέσεις και τα αντίποινα των ΗΠΑ στην Τουρκική Οικονομία, τότε εφαρμόζει την πάγια τακτική συσπείρωσης του Λαού της.

Κάνει εξαγωγή της κρίσης προς τα αιώνια θύματά της την Ελλάδα και την Κύπρο με τις πλάτες παλαιότερα της Ανθελληνικής Δύσης και σήμερα εκμεταλλεύεται την περίπτωση και απειλεί ότι θα αλλάξει στρατόπεδο Συμμαχίας, αν δεν τύχει θετικής αντιμετώπισης στα βρώμικα και αρπακτικά σχέδιά της. Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ήδη υπό διαμόρφωση το σκηνικό έντασης, που επιχειρεί να στήσει η ΄Αγκυρα στην Κύπρο με την αναγγελία της διενέργειας σεισμικών ερευνών σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ., την εντελώς αβάσιμη αναλήθεια ότι η Ελλάδα κατέχει 18 νησιά του Αιγαίου, που ανήκουν στην Τουρκία. Είναι ευτύχημα που οι Τούρκοι, αυτή τη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Αίγυπτο το Ισραήλ, χώρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που έχουν ίδια συμφέροντα να παραμείνουν -ως έχουν- τα πράγματα.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Στην κορυφή Οικονομικού δείκτη η Ελλάδα μας!

Ο Economist, αναφέρει το 5Pentapostagma.gr, συγκέντρωσε στοιχεία για πέντε οικονομικούς και χρηματοοικονομικούς δείκτες για συνολικά 34 χώρες. «Οικονομική νικήτρια» για το 2022 ανακηρύσσει την Ελλάδα ο Economist σε μια χρονιά με πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, όπως είναι ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση. Ο Economist συγκέντρωσε στοιχεία για τις χώρες, οι οποίες θεωρούνται κυρίως πλούσιες.

Συγκεκριμένα, οι δείκτες που αξιολογήθηκαν ήταν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), ο πληθωρισμός, το εύρος πληθωρισμού, η απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς και το δημόσιο χρέος. Όπως αναφέρει, κατέταξε κάθε οικονομία ανάλογα με το πόσο καλά τα πήγε σε κάθε μέτρο, δημιουργώντας μια συνολική βαθμολογία και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση αυτής της κατάταξης. Πρώτη στην κατάταξη η Ελλάδα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;

Μετά από την Ελλάδα ακολουθούν η Ισπανία , η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, και η Εσθονία. Η ανάρτηση επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά το οικονομικό party πραγματοποιείται στην Μεσόγειο και στην κορυφή της λίστας μας είναι η Ελλάδα». Η Ελλάδα ξεχώρισε με μεγάλη διαφορά.

Το ΑΕΠ της Ελλάδας στο διάστημα από το δ’ τρίμηνο του 2021 έως το γ’ τρίμηνο του 2022 αυξήθηκε 2,2%.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 7,8% στην Ελλάδα το πρώτο 10μηνο του 2022 και το 82,4 των προϊόντων αυξήθηκαν πάνω από 2%. Οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αυξήθηκαν 0,8% στο 11μηνο του 2022, ενώ στις περισσότερες χώρες καταγράφηκε πτώση των τιμών.

Πρωταθλήτρια ήταν η Ελλάδα στη μείωση του καθαρού δημόσιου χρέους, το οποίο εκτιμάται, όπως αναφέρει ο Economist, ότι μειώθηκε 16%, ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Αυτή η ξεχωριστή οικονομική πρωτιά, που πέτυχε στα τριάμισι χρόνια η διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει με τα αποτελέσματα του διεθνούς οικονομικού φορέα Economist., πως η Ελλάδα μας βρίσκεται στον σωστό δρόμο προς την πρόοδο και την ανάπτυξη. Και εδώ είναι να απορεί κανείς γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να δουν την Ελλάδα να βαδίζει με ταχύρρυθμο καλπασμό προς το μέλλον. Γιατί οι της αντιπολίτευσης για λόγους φτηνής κριτικής δεν εννοούν να παραδεχτούν τα αυτονόητα λέγοντας ένα «Μπράβο»; Η βρώμικη παραπολιτική δεν οδηγεί στη μιζέρια και στη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού;;;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





Δεν υπάρχουν σχόλια