Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια (Φ.1819)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε χθες την Τρίπολη, όπου παρουσίασε, παρουσία Υπουργών και Βουλευτών της Πελοποννήσου, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, συνολικού προϋπολογισμού 13 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο, μεγαλόπνοο και συνεκτικό σχέδιο σε Περιφερειακό επίπεδο, το οποίο είναι σε θέση να συνενώνει διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία και να υπακούει σε μία ενιαία λογική», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης.

Η δράση αυτή περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα και αρκετές αξιοσημείωτες πρόσθετες παρεμβάσεις, ενώ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δίκαιης ανάπτυξης, που σημαίνει ότι «καμία Περιφέρεια της χώρας, καμία Περιφερειακή Ενότητα δεν μένει πίσω», όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση του Προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Λίγο πριν, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, συνομιλώντας με εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου, που απασχολούν συνολικά 8.375 εργαζομένους και έχουν επενδυτικό πλάνο 850 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα επόμενα χρόνια.

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες ζήτησε να ενημερωθεί για τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τονίζοντας την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη, με παραγωγικές επενδύσεις, και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Τρίπολη θα γίνει ευρωπαϊκό hub».

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε, επίσης, τα εργοτάξια της φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΕΕ, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Πρόκειται για μια αμιγώς 100% ελληνική εταιρεία με πάνω από μισό αιώνα εξέλιξης στον ελληνικό κλάδο φαρμάκου, με το 84% της παραγωγής επώνυμων προϊόντων της να εξάγεται σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας αριθμεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, ενώ στην Τρίπολη δημιουργείται ένα νέο παραγωγικό Campus τελικών φαρμάκων και πρώτων υλών, 8 παραγωγικές μονάδες συνολικής δυναμικότητας 270 τόνων πρώτων υλών φαρμάκων και 324 εκατομμυρίων τεμαχίων τελικών φαρμάκων.

Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης τέτοιων φιλόδοξων επενδύσεων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ότι μία επένδυση 200 εκατομμυρίων γίνεται στην καρδιά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την οποία αναδεικνύεται το θετικό αποτύπωμα των παραγωγικών επενδύσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι ήδη για φέτος καταγράφεται ρεκόρ επενδύσεων.

Το παρών στην περιοδεία έδωσε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Είχα την τιμή να συμμετάσχω χθες στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός στην Τρίπολη, μαζί με το επιτελείο του και σειρά εκλεκτών συναδέλφων, που γνωρίζουν άριστα τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και τις φιλόδοξες προσπάθειες που γίνονται σταθερά, στο πλαίσιο μιας αειφόρου και δίκαιης ανάπτυξης, σε περιφερειακό επίπεδο.

Στόχος είναι η προσέλκυση, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας και ο πολλαπλασιασμός των επενδύσεων, μέσω της παροχής κινήτρων, σε επιχειρήσεις που έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν στο επενδυτικό πλάνο της χώρας μας.

Από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη σε μια ανάπτυξη με περισσότερες θέσεις εργασίας, αύξηση μισθών, φιλική στο περιβάλλον και εναρμονισμένη στις ψηφιακές προκλήσεις.

Κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Στο πλαίσιο αυτό, επισκεφτήκαμε την ΒΙ.ΠΕ στην Τρίπολη, συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες και παρουσιάσαμε όλες τις πτυχές του Εθνικού μας Σχεδίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο νομός της Κορινθίας έδωσε δυναμικό παρών κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού αυτού Προγράμματος.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είχα την ευκαιρία, στην συνάντηση αυτή, να θέσω υπόψη του Πρωθυπουργού και των Βουλευτών, τα τελευταία προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην κατασκευή του φράγματος Ασωπού, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτείται η σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης.

Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τον κ. Πρωθυπουργό στην βραδινή του ομιλία να δεσμεύεται για την ολοκλήρωση του έργου. Δικαιολογώ το άγχος και την αγωνία των παραγωγών του νομού μας, ακόμη και τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν το προηγούμενο διάστημα σε σχετική ανακοίνωσή μου.

Σημειώνω ότι την ίδια θετική διαβεβαίωση περί ολοκλήρωσης του φράγματος έλαβα χθες και από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τον Περιφερειάρχη.

Παραμένω σταθερά δίπλα στους αγρότες της Κορινθίας.».


Δεν υπάρχουν σχόλια