Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1817)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Είμαστε ευάλωτοι στην προπαγάνδα του διχασμού…

Η πολιτική προπαγάνδα δεν έχει θεσπίσει, ούτε ακολουθεί κάποια συγκεκριμένα όρια, βάζοντας κόκκινες γραμμές. Αντίθετα τα κόμματα της αριστεράς προς χάρη της επίτευξης μιας μονάδας παραπάνω στις εκλογές εκμεταλλεύεται τα πάντα και τους πάντες. Πριν από καιρό το φαινόμενο στον τομέα του αθλητισμού, οι Βόρειοι έβριζαν τους Νότιους και οι Νότιοι τους Βόρειους, με τους εχθρούς του Ελληνισμού να «τρίβουν» τα χέρια τους. Σήμερα, εν μέσω τουρκικών απειλών που ευθέως εποφθαλμιούν να κατασπαράξουν την χώρα μας και να την ακρωτηριάσουν, τα κόμματα της κεντροαριστεράς που είναι στην αντιπολίτευση συνεπικουρούμενα από ακροδεξιό κόμμα κάνουν τα αδύνατα δυνατά και δίνουν ευθέως τροφή στους λαγούς του κάθε Ερντογάν να βλάψουν την χώρα μας διεθνώς.

Κάπου διάβασα προχθές μία δήλωση του Γενικού Γραμματέα κόμματος της Αριστεράς να επαίρεται για την ύπαρξη παρελθόντος αθλητή, που η προτομή του βρίσκεται στον χώρο του νέου Σταδίου της ΑΕΚ «Αγία Σοφία» και να προσπαθεί να συνδέσει αυτό το γεγονός με την ανάγκη να αποτίουμε φόρο τιμής στον αθλητή και να το συνδέει με το αγωνιστικό φρόνημα οπαδών και παικτών του ιστορικού Συλλόγου με το κόμμα του. Πολύ φοβούμαι ότι αυτή η κατάσταση οδηγεί σε «προπαγανδιστική συσκότιση του νου». Οι νέοι στους οποίους απευθύνεται η προτροπή θα πέσουν στην παγίδα πολιτικής σκοπιμότητας. Λίγος σεβασμός στη μνήμη του Αθλητή που αγωνίστηκε για την πατρίδα του δεν θα έβλαπτε, χωρίς πολιτικούς μεσάζοντες.

Είναι αρκετή η προτομή του, που τα λέγει όλα… Δυστυχώς τα κόλπα όσων θέλουν να διχάσουν την Ελλάδα ή να εκμεταλλευτούν καταστάσεις είναι ατέλειωτα και πετυχαίνουν. Εκμεταλλεύονται τα ποδοσφαιρικά πάθη, τις όποιες αδικίες εις βάρος ομάδων και τα «εκτοξεύουν» ενάντια στην ενότητα της χώρας. Ελπίζουμε το θέμα να σταματήσει, καθώς τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και προέχει η ενότητα των Ελλήνων.

Ατυχώς οι Έλληνες με το θυμικό τους είναι ευάλωτοι και ρέπουν σε διχαστικές καταστάσεις που τόσο πολύ έχουν στοιχίσει στην Πατρίδα μας και στον Λαό της. Υπάρχουν στην υφήλιο ισχυρά κέντρα με απειράριθμους επιστήμονες που παίζουν στα πέντε δάκτυλα των χεριών τους τη λεγόμενη κοινωνική πολιτική. Ως Λαός, είμαστε ευάλωτοι στην προπαγάνδα του διχασμού… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Άλλους 400 λαθρό μας έστειλε η Τουρκία…

Το πρόβλημα με τη διακίνησης λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας, παρά την εκατόμβη άτυχων θυμάτων, που πνίγονται στη θάλασσα δεν λέγει η Ευρωπαϊκή Ένωση να το βάλλει σε τάξη. Η Τουρκία του Ερντογάν ακόμα και σε περίοδο χειμώνα με τις πλάτες του κράτους ενεργεί δολοφονικά σε βάρος της Ελλάδος και των μεταναστών. Στην περίπτωση αυτή οι ευθύνες των αχυρανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πληρώνει ακριβά την Τουρκία, ως χώρα υποδοχής ( Η ίδια τους φέρνει από τις χώρες τους και μαζί με αυτούς αποστέλλει και πράκτορές της στην Ελλάδα με εκπαίδευση και οδηγίες εκτέλεσης αποστολής ανορθοδόξου πολέμου εντός της Ελληνικής Επικράτειας, αν χρειαστεί… ) 
Βεβαίως η Ελλάδα κάνει το χρέος της, αλλά το κακό παράγινε. Κατεπείγουσα επιστολή απέστειλε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να επέμβει άμεσα έτσι ώστε να υπάρχει έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης προς τις χώρες πρώτες υποδοχής για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού. 
Με αφορμή το ναυάγιο νοτίως της Κρήτης στο οποίο σύμφωνα με τις αναφορές εμπλέκονται 400 μετανάστες, ο κ. Μηταράκης επισημαίνει στους παραλήπτες της επιστολής κ.κ. Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την κυρία Ίλβα Γιόχανσον, Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι οι χώρες πρώτης υποδοχής στην ΕΕ δεν είναι εφικτό να σηκώνουν αυτές, το ολοένα αυξανόμενο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης το οποίο είναι δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους. Όπως αναφέρει το 5Apostagma.gr, Όλοι οι επιβάτες είναι πλέον ασφαλείς σε λιμάνι της Κρήτης.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η Ελλάδα έχει επανειλημμένα επισημάνει την νέα τακτική των λαθροδιακινητών να επιχειρούν να μεταφέρουν μετανάστες προς την Ευρώπη χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα πλοία, ενώ παράλληλα έχει τονίσει πως πρέπει συλλογικά να δράσει η ΕΕ έτσι ώστε να αποφευχθούν αυτές οι επιχειρήσεις καθώς θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Ο κ. Μηταράκης τέλος, επισημαίνει ότι «ζητάμε από την Επιτροπή να αναλάβει αμέσως και να συντονίσει μια πρωτοβουλία μετεγκατάστασης» αναφορικά στην συγκεκριμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η ευθύνη για τη διάσωση ζωών στη θάλασσα μοιράζεται δικαίως μεταξύ των κρατών μελών.».

Η μόνη λύση είναι η FRONTEX να σταματάει στα παράλια της Τουρκίας τους διακινητές. Γιατί δεν το κάνει;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η ανάγκη ένταξης των τσιγγάνων…

Έχουμε πει στο παρελθόν ότι το πρόβλημα, που άπτεται της διαρκώς αυξανομένης εγκληματικότητας και Κοινωνικής Ένταξης των Αθιγγάνων της Κορινθίας, επιδεινώνεται και γίνεται ανεξέλεγκτο. Στην πραγματικότητα οι Τσιγγάνοι έχουν καταντήσει η μάστιγα της περιοχής σε θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων, επαιτείας και άλλων παραβατικών πράξεων, ων ουκ έστιν αριθμός.

Οι Αστυνομικές Αρχές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με κάποιο συμβάν, στο οποίο συμμετέχουν άτομα του εν λόγω περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την κατάληξη στη Δικαιοσύνη και στις Φυλακές.

Για να πούμε και του στραβού το δίκαιο δεν είναι μόνον οι Αθίγγανοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα, που παρουσιάζεται τόσον επικίνδυνη. Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι με πρώτον και καλύτερο την Ελληνική Πολιτεία, που διαχρονικά είχε νόμους, αλλά νόμους δεν κρατούσε.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990 οι Τσιγγάνοι, αυτή η ιδιόρρυθμη ράτσα των Ελλήνων Υπηκόων, τόσο στον μαχαλά των Εξαμιλίων, όσο και σε αυτούς στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού και της δυτικής Κορινθίας, που ήταν οι κυριότεροι στον Νομό μας, εύρισκαν εποχικές εργασίες και απασχολούνταν στη συγκομιδή εποχικών φρούτων και άλλες αγροτικές εργασίες. Από το τέλος της δεκαετίας όμως και έπειτα, με το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, με την ανοχή των κρατικών Υπηρεσιών και τον εθισμό των Ελλήνων στη «Μαύρη εργασία», οι Αθίγγανοι παραγκωνίστηκαν από τις εποχικές εργασίες από τους εργατικούς λαθρομετανάστες.

Η μη εξεύρεση εργασίας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε τις ορδές των άτυχων νέων στην παρανομία. Πρώτα ήλθε η πείνα, που οδήγησε στις μικρές κλοπές γεωργικών προϊόντων, μετά η εμπορία ναρκωτικών, ακολούθησαν οι πιο αξιόποινες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, η πλημμυρίδα της επαιτείας και το ξήλωμα – κλοπή κάθε σιδερικού που βρίσκεται μπροστά τους. Αυτές οι παράνομες ενασχολήσεις με την αδιαφορία Δημοτικών Αρχών και Αστυνομίας, που δεν τηρούν τον Νόμο «Περί υποχρεωτικής δημοτικής σχολικής φοίτησης των παιδιών».

Ως μόνη διέξοδο από την κακοδαιμονία αυτή υπάρχει η ένταξή τους, που θα προέλθει από την υποχρεωτική φοίτηση στο Σχολείο, την προώθησή τους στις τέχνες και στο εμπόριο. Υπάρχουν πρότυπα Οικισμών Αθιγγάνων αυτού του τύπου. Κανένας Νομάρχης, κανένας Δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε για την ένταξή τους. Ο χρόνος επείγει και υπάρχουν Εγκληματικές Ευθύνες. Δεν επιτρέπεται να προσδοκούμε να μας λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα οι λαθρομετανάστες και να μην αξιοποιούμε τη φάρα των τσιγγάνων… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας έδωσε μαθήματα…

Σύμφωνα με το 5Apostagma.gr το τραβάνε το σκοινί στην Τρίπολη της Λιβύης-Η κυβέρνηση της Τρίπολης απέσυρε τον Πρέσβη της στην Ελλάδα. Εκεί που μας χρωστάγανε, δηλαδή με το επεισόδιο στην Τρίπολη με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να μην πέσει στην παγίδα των τούρκων στη νομιμοποίηση της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης, μας ζητάνε και τα ρέστα.

Κατά τη γνώμη μας έπρεπε ο ΟΗΕ να έχει δώσει τη λήξη της προσωρινής παράνομης Κυβέρνησης της Τρίπολης. Μπράβο του Έλληνα Υπουργού που έδωσε το μάθημα στους Λίβυους υποτακτικούς της Άγκυρας. Λύσσαξαν από το κακό χουνέρι που έπαθε στην αίθουσα αναμονής η δοτή ΥΠΕΞ, που είναι υπεύθυνη για τη δεύτερη υπογραφή συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης, που ακυρώθηκε από όλα τα επίσημα φόρα και χώρες.

Από την άλλη πλευρά, καλούν ανοιχτά την Ελλάδα οι Λίβυοι του Χαφτάρ στην Κυρηναϊκή εδώ και τώρα, αλλιώς, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, θα αλωνίζουν οι Τούρκοι, καθώς η Άγκυρα “σιγοντάρει” την κυβέρνηση της Τρίπολης να κρατήσει “ψηλά” το θέμα με τον κ. Δένδια, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις με πληρωμένους Λίβυους πολίτες να διαδηλώνουν κατά του δικού μας Υπουργού με πλακάτ κατά των ενεργειών της Ελλάδας.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Najla AlMangoush, κάλεσε την Κυριακή τον πρέσβη της Λιβύης στην Ελλάδα, Hamad AlMabrouk, στο γραφείο της στην Τρίπολη για να διαβουλευθεί για τη συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο οποίος ορθότατα αρνήθηκε να νομιμοποιήσει μια παράνομη κυβέρνηση. Η ενέργεια του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια έδωσε μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας στην Ελληνική κοινή γνώμη, γιατί οι μυημένοι είδαν πόσο έξυπνα και διπλωματικά απομόνωσε την παράνομη Κυβέρνηση της Τρίπολης, που έχει εγκατασταθεί και παρά τη λήξη της αποστολής της, χωρίς να προβεί σε διενέργεια βουλευτικών εκλογών, παραμένει και συνάπτει παράνομες συμφωνίες με την Τουρκία, που κηρύχθηκαν εκτός προβλεπομένης νομοθεσίας από τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, άλλες μεγάλες χώρες και το ΝΑΤΟ.

Η χώρα της Βορείου Αφρικής Λιβύη, αποτελεί ουσιώδη παράγοντα ενεργειακής παραγωγής και καταστράφηκε από δυνάμεις που δημιούργησαν πρόβλημα με «Μαύρη Επιχείρηση Αποδιοργάνωσης». Η χώρα έχει διαιρεθεί στα δύο με Κυβέρνηση στην πρωτεύουσα Τρίπολη, που κρατιέται με την σφήνα της Τουρκικής παρουσίας και Βουλή των αντιπροσώπων στη Βεγγάζη, που προστατεύει ο Στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, που βλέπει με καθαρό μάτι τον αναθεωρητικό σκοπό της Άγκυρας του Ερντογάν.

Ο « ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια