Header Ads

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αυτοδυναμία (Φ.1816)

Από την Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας ελάβαμε την παρακάτω Ανακοίνωση:
  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 23 
Είναι λογικό οι συμπολίτες μας όλης της Κορινθίας, παρακολουθώντας την πορεία προς τις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2023 να έχουν απορίες και να αρχίζουν να αναρωτιόνται ποία πρέπει να είναι η θέση τους απέναντι στις κάλπες.

Το πρώτο ερώτημα που τους απασχολεί είναι « Πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, υπάρχει περίπτωση να αιφνιδιάσει ο Πρωθυπουργός των έργων και αναβάθμισης της Ελλάδας ή θα τηρήσει την ομολογούμενη υπόσχεσή του ότι « Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα εξαντλήσει την τετραετία;» Την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος, αφού έχει αποδείξει στην πράξη ότι τηρεί τον πολιτικό του λόγο. « Θα εξαντλήσει την τετραετία…».

Το δεύτερο ερώτημα της ελληνικής κοινής γνώμης είναι: Επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να επιδιώκει την Αυτοδυναμία ή έχει αλλάξει ρότα προς την κατεύ8υνση συνεργασίας με άλλα όμματα;

Και στο ερώτημα αυτό έχει σαφείς θέσεις το κόμμα μας. « Πάντοτε η κεντροδεξιά παράταξη του κυβερνόντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας πίστευε στην ανάγκη Αυτοδύναμης Κυβέρνησης με Ενισχυμένη Αναλογική, προκειμένου η χώρα να έχει ασφαλή πολιτική διαρκή περίοδο, ώστε να αποφύγει την «Ιταλοποίηση». Ο Ελληνικός Λαός μέσα από τις δοκιμασίες των τελευταίων ετών είναι σε θέση να δει κατάματα την ανάγκη της ασφάλειας και όχι να τον κυβερνούν «Οι μάγοι της προχειρότητας». Με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις σε εχθρικό περιβάλλον τύπου Τουρκίας του Ερντογάν θα ήταν καταστροφικό και επικίνδυνο το αποτέλεσμα. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν αποποιήθηκε την πάγια τακτική που προαναφέρθηκε. Δηλαδή την επιδίωξη της αυτοδύναμης Κυβέρνησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως την πάγια τακτική του να χρησιμοποιεί σε δεσπόζουσες θέσεις αξιόλογα στελέχη, χωρίς να λογαριάζει την κομματική τους ταυτότητα.

Τέλος, το τρίτο ερώτημα, που απασχολεί τον έλληνα ψηφοφόρο είναι: « Ποίος είναι κατάλληλος για Πρωθυπουργός Ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας…» Κι εδώ είναι αναγκαίο ο καθένας, πριν αποφασίσει να λάβει υπόψη του ποίος έχει όραμα να βάλει την Ελλάδα μπροστά. Ο Τσίπρας, που «μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε λειψός,», ακολουθώντας τακτική Εθνομηδενισμού με το άνοιγμα των συνόρων το 2015 και την εισροή 800.000 εξαθλιωμένων μεταναστών, που ζητούσαν να βρουν το δρόμο τους προς τη δύση; Αυτόν που παρέδωσε τη Μακεδονία μας στους Σλάβους και υποθήκευσε το δημόσιο χρέος για 99 χρόνια σε ένα συμφέροντα για να μην πούμε ακόμα τόσα άλλα;

Ασφαλώς από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από την αρχή ένα σοβαρό Οικονομικό, δημοσιονομικό, εξυγιαντικό, μεταναστευτικό και αμυντικό πρόγραμμα. Μέρα με την ημέρα βγάζει την Ελλάδα από την κρίση καθιστώντας την υπολογίσιμη δύναμη στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο κάνοντας αντί τα παχιά λόγια εποικοδομητική πράξη.

Οι Έλληνες, θα κληθούν να διαλέξουν τη σωτηρία της πατρίδας τους!

Ο Πρόεδρος Δημήτριος Σουφρίλας 

Τα κρυφά στοιχεία των δημοσκοπήσεων – Τα τρία «καυτά» ζητήματα 

Τι δείχνουν τα γκάλοπ για τρία «καυτά» ζητήματα. Τι μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Όλες οι δημοσκοπήσεις σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνουν προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο υπάρχουν τρία φλέγοντα ζητήματα που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη. Ασχέτως με το πού εστιάζει το κάθε κόμμα, τα «ψιλά γράμματα» των δημοσκοπήσεων έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, τρία είναι τα «καυτά» ζητήματα. Η συσπείρωση, το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός και η αυτοδυναμία ή η συνεργασία.

Η συσπείρωση των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) είναι στο 70%, σύμφωνα με την PULSE, ενώ σύμφωνα με την ALCO η συσπείρωση για τη ΝΔ είναι στο 74% και για τον ΣΥΡΙΖΑ στο 69%. Όπως λένε οι δημοσκόποι, η τάση δείχνει να έχει ανοδική πορεία η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η φθορά, από την άλλη, για το κυβερνών κόμμα είναι συνηθισμένη. Το 49,7% δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ισοζύγιο των μετακινήσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, ένα μεγάλο «κλειδί» των μετρήσεων αποτελούν οι αναποφάσιστοι. Χαρακτηριστικά, ένα 10% των αναποφάσιστων ταλαντεύεται ευθέως μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στην αυτοδυναμία ή συνεργασία, είναι ένα από τα πιο υποφωτισμένα πεδία των μετρήσεων. Για την GPO, το 52,2% απαντά ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 45,1 ότι προτιμά συνεργασία. Στην PULSE το 47% απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους δημοσκόπους, έχει παρατηρηθεί ότι πριν από το μνημόνιο, το εκλογικό κοινό ήθελε συνεργασίας σε ποσοστό περίπου 70%.

Σχετικά τώρα με την ανθεκτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού, στην PULSE διατηρεί το προβάδισμα ως καταλληλότερος πρωθυπουργός. Αντίστοιχα, στην ALCO και στην MRB το ποσοστό που συγκεντρώνει είναι άνω του 30% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που είναι 20% στην πρώτη και 29,2 στη δεύτερη.

Λόγω της απλής αναλογικής στην πρώτη κάλπη, η συζήτηση αναζωπυρώνεται και προγραμματικά. «Κλειδί» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να ισορροπήσει στο αριστερόστροφο και στο κεντρώο κοινό και για τη ΝΔ να έχει υψηλή συσπείρωση στην πρώτη κάλπη. Μια βασική λεπτομέρεια είναι πως από την πρώτη στη δεύτερη κάλπη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυνητικά μεγάλη δεξαμενή αφού κινητοποιεί το «αντισυστημικό» κοινό με αντιδεξιά χαρακτηριστικά, αλλά αυτό προϋποθέτει να έχει υψηλή επίδοση στην πρώτη κάλπη για να γίνει «ντέρμπι». 

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 05/11/2022 
 Newsroom Newsbomb


Δεν υπάρχουν σχόλια