Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1815)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η θέση της Τουρκίας που ακροβατεί…

Το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία έχει γίνει θέμα συζήτησης σε πολλά ειδησεογραφικά ΜΜΕ, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων προκλήσεών της προς κάθε κατεύθυνση, λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στο εσωτερικό της χώρας σχεδόν σε καθημερινή βάση και λόγω των αμέτρητων σκανδάλων που αφορούν κυρίως τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την οικογένειά του. Κυρίως όμως έχει μπει στο στόχαστρο κρατών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού και των προκλήσεων προς την Ελλάδα.

Μέρα με τη μέρα, η Τουρκία φαίνεται να χάνει συμμάχους και να δημιουργεί εχθρούς λόγω της στάσης της σε θέματα αρχών και καλής γειτονίας με τα όμορα κράτη, χωρίς να παραβλέπεται η προκλητική στάση της Τουρκίας του Ερντογάν που αρέσκεται να παίζει διπλό παιχνίδι πατώντας σε δύο βάρκες, Ανατολής και Δύσης.

Είναι φανερό πως το κοινό συμφέρον Ρωσίας και Τουρκίας, έφερε τους δύο Ηγέτες των χωρών σε θέση συναλλαγής. Ο Ερντογάν παίζει σε δύο ταμπλό εκβιάζοντας και υποσχόμενος. Ούτε ο Μπάϊντεν, ούτε ο Πούτιν, όμως, του έχουν εμπιστοσύνη με τον δεύτερο να προσπαθεί να τον αποσπάσει από το ΝΑΤΟ.

Υπόψη ότι η Τουρκία δεν έχει πει το ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ για τις κυρώσεις, που επέβαλε στη Ρωσία εξ αιτίας της απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι το μόνο κράτος που ποιεί τη νήσσα.

Η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει, οι σχέσεις της με τις υπόλοιπες χώρες χειροτερεύουν και απ’ ό,τι όλα δείχνουν, η διαμάχη μεταξύ Τούρκων και Κούρδων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ το Αυταρχικό κράτος της Τουρκίας και οι χιλιάδες φυλακισμένων αντιφρονούντων δημιουργούν στο εσωτερικό της χώρας διχασμό.

Ενώ οι Ρώσοι είχαν διακόψει σχεδόν κάθε εμπορική και τουριστική επαφή με την Τουρκία και η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών θεωρούσε πως η Τουρκία είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της χώρας μαζί με την Ουκρανία και τις ΗΠΑ τα πράγματα πήραν άλλη τροπή με τα τερτίπια της Τουρκικής τακτικής. Υπάρχει μεγάλη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών χάρη στην αφερεγγυότητα του Ερντογάν προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, την οποία «αρμέγει» κανονικά με τους εξαθλιωμένους μετανάστες. Όπως όλα δείχνουν, και όπως λένε και οι προφητείες της Ορθοδοξίας, η Ρωσία θα είναι αυτή, που θα φέρει τον ολοκληρωτικό διαμελισμό της Τουρκίας. Για την ώρα ο Ερντογάν, που αναβαπτίσθηκε με βία και νοθεία, όπως διατείνεται η αντιπολίτευση, ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί και προς εσωτερική εκτόνωση βρίσκει τις επιθετικές εξάρσεις απαραίτητες κατά της Ελλάδας… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Το Ελληνικό DNA μίλησε…

Γιατί ο Ιμάμογλου, αναφέρει το Newsbomb.gr, στήριξε Τζιτζικώστα, παρά τα πυρά των τουρκικών ΜΜΕ; Τι μηνύματα έδωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης; Και ο Έλληνας, αλλά και ο Τούρκος δήμαρχος έδωσαν από την Κωνσταντινούπολη πολύ ηχηρά μηνύματα, καταδικάζοντας με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο το περιστατικό με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που κρατήθηκε από τις τουρκικές Αρχές επί ώρες, ως ανεπιθύμητος στη Σμύρνη της Ανατολίας.

Ειδικά ο Εκρέμ Ιμάμογλου, παρόλο που δέχτηκε τα «πυρά» του φιλο-κυβερνητικού τύπου την Κυριακή για την ουδέτερη δήλωση που έκανε το Σάββατο ότι θα ερευνήσει το γεγονός, δεν πτοήθηκε και χαρακτήρισε τη μεταχείριση προς τον Έλληνα αξιωματούχο «φυσικά απαράδεκτη». Άφησε μέχρι και σαφείς αιχμές κατά των Αρχών της ίδιας της χώρας του για τις προθέσεις που κρύβονται πίσω από αυτό. Έχουν σκοπό, είπε, «να χαλάσουν τις σχέσεις των δύο χωρών». Μάλιστα, είχε σημασία που το είπε σε μία τέτοια περίοδο, τώρα δηλαδή που οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν φτάσει σε «ευάλωτο» σημείο.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου εξέφρασε 2-3 φορές τη λύπη του, διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση του από αυτήν της κεντρικής κυβέρνησης και των κρατικών θεσμών. Και οι δύο δήμαρχοι ο Εκρέμ Ιμάμογλου και ο Κώστας Μπακογιάννης, βέβαια, ήθελαν να δώσουν ένα διαφορετικό μήνυμα, ότι σε περιφερειακό επίπεδο και σε πιο χαμηλή πολιτική βαθμίδα υπάρχει άλλη διάθεση μεταξύ των χωρών και άλλη πολιτική προσέγγιση στα ζητήματα.

Ο Ιμάμογλου θέλει να δείξει ότι τραβάει μια άλλη γραμμή από την κυβέρνηση, θέλει να στείλει άλλα μηνύματα στους εν δυνάμει ψηφοφόρους του, αν τελικά χριστεί υποψήφιος της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι ο ίδιος θα επισκεφτεί την Αθήνα τον Ιανουάριο για την πρώτη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων.

Ως «αστειότητες» χαρακτήρισε τις αιτιάσεις των τουρκικών Αρχών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ότι του απαγορεύτηκε η είσοδός του στη γειτονική χώρα, επειδή δημιουργήθηκε ένα τεχνικό πρόβλημα, εξαιτίας του ότι το ονοματεπώνυμό του έμοιαζε με κάποιου που θεωρείται ανεπιθύμητος στην Τουρκία. «Αυτά είναι αστειότητες.

Οι τουρκικές αρχές, ήλεγξαν την ταυτότητά μου, το διαβατήριό μου αλλά και όλα μου τα διπλωματικά, ευρωπαϊκά έγγραφα», ανέφερε ο κ.Τζιτζικώστας. Καυτά ερωτήματα που δεν πρόκειται να βρει κανείς άκρη από την ψευτιά και την ανεντιμότητα της Τουρκίας.

«Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ».



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τα όργανα αποσταθεροποίησης κρατών…

Εμείς οι Έλληνες της κεντροδεξιάς Παράταξης, οι μετριόφρονες, αλλά πατριώτες, που Αγαπάμε την Πατρίδα, Δημιουργούμε και Προστατεύουμε την Οικογένεια, που έχουμε βαθιά ριζωμένη στην καρδιά μας την Πίστη και Αφοσίωση στην Ορθόδοξη Θρησκεία, που διαθέτουμε υπομονή όταν βλέπουμε κάποιους, που αυτοαποκαλούνται «Επαναστάτες» του δικαίου και της Ελευθερίας, αλλά με τις πράξεις τους δεν πείθουν, κάνουμε υπομονή και συγχωρούμε.

Ακόμα και σ΄αυτούς που με κρυμμένα πρόσωπα κάτω από κουκούλες κάνουν με τις πράξεις τους δολοφονίες, άλλα κακουργήματα, καταστροφές και λεηλασίες, δείχνουμε μεγαλοψυχία και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της υπεράσπισης. Όλα αυτά, όμως, έχουν και τα όριά τους. Η συμπεριφορά των ορθοφρονούντων έναντι των Πεμπτοφαλαγγιτών, τείνει να παρεξηγηθεί ή να ληφθεί, ως αδυναμία αντίδρασης των Εθνικοφρόνων, που κακώς εκλαμβάνεται ντε φάκτο, ως μειονεκτική βρισιά, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί τίτλο τιμής το να αγαπάς την Πατρίδα σου, το Έθνος. Φυσικά δεν εξομοιώνουμε τον γνήσιο Πατριωτισμό με κάθε είδους -ισμό, όπως Ναζισμό, Φασισμό και πρώην Σοβιετικό Κομμουνισμό.

Στη διαστρέβλωση όλης αυτής της έκνομης κατάστασης, υπάρχουν οι πολιτικοί ένοχοι, όπως είναι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και μερικά κόμματα, καθώς με την ανοχή τους η αστυνομία κυνηγά κλασικά, κατ΄εντολή, τους δεξιούς, αφήνοντας τους αριστερούς να καίνε, να καταστρέφουν και να κλέβουν τα πάντα σε κεντρικά καταστήματα των Αθηνών και όχι μόνο. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει να συλλαμβάνονται δεκάδες ταραξίες, με απτές αποδείξεις διατάραξης της κοινωνικής γαλήνης και να έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στο βιος αθώων επιχειρηματιών του Κέντρου της Αθήνας; Ακόμα να είναι γνωστοί οι δράστες τριών δολοφονιών με ρίψη καπνογόνων στη MARFIN, να έχουν δολοφονήσει δύο Χρυσαυγίτες στα Γραφεία του κόμματος, τραυματίσει Αστυνομικούς στην ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος και να μην κρατούνται ούτε ένα βράδυ στα Κρατητήρια ή ενώ έχουν εντοπιστεί δεν έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη; Κι αυτό γιατί κάποιος εξωτερικός ή κυβερνητικός παράγοντας, ξένη Πρεσβεία παρενέβη και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι, χωρίς καν να έχει γίνει προανακριτική εξέταση και πόρισμα.

Έχουμε τη γνώμη πως τον χειρότερο ρόλο στην αποθράσυνση και την ασυλία, που απολαμβάνουν οι Πεμπτοφαλαγγίτες κουκουλοφόροι έχουν παίξει τα συστημικά ΜΜΕ και οι συντεταγμένοι κονδυλοφόροι έχοντες σχέσεις με «μυστικά κονδύλια» Πρεσβειών και Μυστικών Υπηρεσιών Κρατών. Να είναι βέβαιοι πως κάποτε θα έχουν την τύχη της παρέας του Κουφοντίνα, του Σαντάμ Χουσεϊν και του Καντάφι, που αφού έπαιξαν τον ρόλο τους «αμείφτηκαν» καθώς τους άξιζε από τα αφεντικά τους… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

ΟΙ ΗΠΑ Εξοπλίζουν την Κύπρο;

Εξοπλισμός της Εθνικής Φρουράς, λέγει ο Γ. Μουτσάκος στο 5Pentapostagma.gr, εδώ και τώρα για την δημιουργία αποτρεπτικής δυνάμεως. Η Κύπρος είδε προχθές να ξεκινάει επίσημα το έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το Ισραήλ για το νησί, ενώ στην συνέχεια το καλώδιο θα φτάσει στην Κρήτη και από εκεί στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, και ενώ εκκρεμούν έργα όπως ο East Med και άλλα ακόμα πιο τεράστια, το νησί αποκτά όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις ΗΠΑ τεράστια γεωπολιτική σημασία. Όλα αυτά τα σχέδια θα απαιτήσουν μια αεροναυτική δύναμη φύλαξης από την Κύπρο, λόγω των τουρκικών απειλών, η οποία θα έρχεται σε συνεργασία με το Ισραήλ και τις αμερικανικές αεροναυτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αντιναύαρχο Mark I.Fox, ο οποίος υπηρέτησε ως αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών και μέλος του Εβραϊκού Ινστιτούτου για την Εθνική Ασφάλεια της Αμερικής για την Ανατολική Μεσόγειο , η Λευκωσία πρέπει να παραλάβει παράκτια πολεμικά πλοία. Πρόκειται για κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά, ανοίγοντας νέες οδούς για το νησί και τον εξοπλισμό του. Ο ίδιος ανέφερε: “για να δοθεί κίνητρο στον συνεχιζόμενο δυτικό προσανατολισμό της Κύπρου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να βοηθήσουν ταχύτατα την Κύπρο να αντικαταστήσει τα γηρασμένα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα, τα άρματα μάχης T80, τα συστήματα αεράμυνας Tor-M1 και BUK και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με αμερικανικά ή δυτικά όπλα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει επίσης να διερευνήσει τον εφοδιασμό της Κύπρου με πλοία παράκτιας περιπολίας και άλλο ναυτικό εξοπλισμό για την υπεράσπιση των χωρικών υδάτων και των υπεράκτιων ενεργειακών πόρων. Η αμερικανική κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα προς την ενίσχυση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, αντιστρέφοντας την αποτυχημένη απαγόρευση των πωλήσεων όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο. Τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να εμπλακούν πλήρως στην περιοχή ενισχύοντας την ασφάλεια του εταίρου τους με τα απαραίτητα όπλα”, ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Η “τουρκική ασθένεια” που ονομάζεται τουρκικός νεο-οθωμανισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί σε καμία περίπτωση με “ασπιρίνες”, αλλά απαιτεί “βαριά αντιβίωση”, η οποία ονομάζεται εξοπλιστικό πρόγραμμα αποτροπής, με παράκτια πλοία περιπολίας και μαχητικά αεροσκάφη από ΗΠΑ και Ελλάδα… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια