Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια (Φ.1814)

28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας του Βουλευτή ΝΔ Κορινθίας, για την εθνική επέτειο
    


Στην ιστορική μνήμη, την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων, την προσήλωση στις αξίες και στα ιδανικά της πατρίδας καθώς και τη στάση της χώρας μας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις αναφέρθηκε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου του 1940.

Στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο, ο κ. Κόλλιας δήλωσε τα εξής:

«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου φέρνει στις μνήμες όλων μας κάποιες από τις πιο λαμπρές στιγμές της ιστορίας μας.

Το ηρωικό ΟΧΙ που αντέταξε σύσσωμος ο ελληνικός λαός, αποκρούοντας το φασισμό και το ναζισμό με το αίμα του, αλλά και το ιστορικό έπος του 40, με κορύφωση την Εθνική Αντίσταση.

Ο ελληνικός λαός, υπερασπιζόμενος με στιβαρότητα την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, όρθωσε περήφανα το ανάστημά του στις προκλήσεις.

Το δικό μας χρέος σήμερα είναι να μην επιτρέψουμε να ευοδώσει καμία προσπάθεια καταπάτησης της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εδαφικής μας ακεραιότητας, απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Το οφείλουμε στους ήρωες του ’40, αλλά και στους πρόγονους μας. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να πούμε ένα νέο ΟΧΙ σε κάθε απόπειρα επιθετικής επιβολής από την Τουρκία. Εξάλλου, η Ιστορία έδειξε ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη. Απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, εφόσον ζούμε και τώρα σε μια εποχή πολέμου, ρευστότητας, προκλήσεων και απειλών.

Σ’ αυτόν τον κόσμο έχουμε σήμερα φωνή, κύρος, παρουσία. Γι΄ αυτό, με εθνική αυτοπεποίθηση, ισχυρό φρόνημα και συλλογική ενότητα θα προασπίσουμε, όπου και όποτε χρειαστεί, την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία. Είναι αυτονόητο ότι το οφείλουμε απέναντι στις νέες και τους νέους που παρέλασαν, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία με υπερηφάνεια κι αισιοδοξία ! Και ασφαλώς, δεν ξεχνάμε ποτέ εκείνους που πολέμησαν κι έδωσαν τη ζωή τους. Και κυρίως δε ξεχνάμε γιατί πολέμησαν.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!».




Δεν υπάρχουν σχόλια