Header Ads

Για την πορεία της Ελλάδας στο Eurobasket και για τους στόχους που έχει με την Εθνική από εδώ και στο εξής μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. /Φ.1811

  

Πίστη και υπομονή ζήτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μπακς μίλησε για την πορεία της Ελλάδας και τους στόχους που έχουν θέσει στο στρατόπεδο της «»γαλανόλευκης», αναφέρθηκε στη σεζόν με τους Μπακς, καθώς τόνισε πως θα ήταν όνειρο να γίνει σημαιοφόρος της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Για τον απολογισμό του Eurobasket: «Η ομάδα τα έδωσε όλα, ήταν κάτι που είπαμε εξ αρχής.

Μια υπόσχεση που κρατήσαμε. Αυτή η πορεία είναι… βήματα. Δεν θα έρθει ξαφνικά το μετάλλιο, έγινε καλύτερη παντού η Εθνική. Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τις προπονήσεις, το πώς δεθήκαμε σαν ομάδα, το πώς ήλθαμε πιο κοντά.

Μακάρι να έχουμε κι άλλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Από ‘δω και πέρα δεν αλλάζει ο στόχος.

Χτίσαμε κάτι πολύ καλό φέτος. Όλοι έδωσαν τα πάντα, νιώσαμε την αγάπη του κόσμου όπου και αν παίξαμε. Φέτος ένιωσα λες και δώσαμε μια ελπίδα στον κόσμο, ότι αυτή η Εθνική μόλις ξεκινάει.

Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και σε εμάς τους ίδιους. Είναι βαριά η φανέλα της Εθνικής, είναι κάτι διαφορετικό! Να ακούς τον Εθνικό Ύμνο… Η Εθνική με έκανε να αγαπήσω ξανά το μπάσκετ.

Ξεκινάμε. Είναι βαριά η φανέλα της Εθνικής, είναι κάτι διαφορετικό. Η Εθνική με έκανε να αγαπήσω πολύ το μπάσκετ».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Θα έχουμε κι άλλη ευκαιρία στο Παγκόσμιο και μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Δεν αλλάζει ο στόχος, χτίσαμε κάτι πάρα πολύ καλό παίκτες και παιδιά, νιώθαμε και την αγάπη από τον κόσμο. Μας παρακολουθούσαν κι αυτό ήταν πολύ ωραίο. Παλιότερα όταν χάναμε νιώθαμε στενοχωρούσαμε τον κόσμο, φέτος ένιωσα ότι δώσαμε ελπίδα στον κόσμο. Μακάρι να κάνουμε μια επιτυχία και να δώσουμε χαρά σε όλους. Και στους εαυτούς μας. Αυτή την αγάπη δεν την είχα νιώσει και ήταν κάτι πάρα πολύ ωραίο».

Για το αν θα ήθελε να είναι σημαιοφόρος της Εθνικής ομάδας στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου: «Το όνειρο να γίνω σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ήταν τρομερό! Αλλά υπάρχουν βήματα για να φτάσουμε εκεί. Πρέπει να δουλέψουμε μέσα στη σεζόν, να ετοιμαστούμε και να κάνουμε κάτι σπουδαίο».


Δεν υπάρχουν σχόλια