Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Νίκου Ταγαρά /Φ.1804

Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρόσκληση που υπήρξε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δήμος Κορινθίων και ο Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από τη Νίκη στο Αγιονόρι.
  


Λαοί που ξεχνούν το παρελθόν τους δεν έχουν μέλλον.

Λαοί που δεν γνωρίζουν και δεν τιμούν την ιστορία τους δεν μπορούν να προσμένουν θετικές εξελίξεις.

Η εκδήλωση αυτή είναι μία υπενθύμιση ότι ο αγώνας για την ελευθερία είναι αγώνας ψυχής και πατριωτισμού – όχι αγώνας αριθμών.

Σπουδαίο ρόλο, όμως, παίζει και η παρουσία μεγάλων ηγετών – εν προκειμένω του αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος με την ευφυΐα του μπήκε μπροστά στα δύσκολα, οδηγώντας κόντρα και σε φωνές που υπήρξαν.

Επειδή υπήρξαν τα αποτελέσματα της Μάχης των Δερβενακίων της 26ης Ιουλίου 1822 και δύο μέρες μετά στην Κλεισούρα στη διασταύρωση Αγιονορίου και Στεφανίου, όπου υπάρχει η προτομή του Νικήτα Σταματελόπουλου – του Νικηταρά – είμαστε εδώ σήμερα.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Δόξα και τιμή στους Ήρωές μας.




ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
    


Νίκος Ταγαράς: Έγκριση και άμεση χρηματοδότηση για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του ενιαίου παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου (κατά μήκος σιδηροδρομικών γραμμών ΟΣΕ, βυθιζόμενης γέφυρας Διόλκου – στρατοπέδου Σχολής Μηχανικού, οδού Ποσειδώνος), προϋπολογισμού 12 εκ € υπό την ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα τόσο μεγάλο εμβληματικού χαρακτήρα έργο για την Κορινθία εντάχθηκε επίσημα στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες “Παρεμβάσεις με στόχο την Βελτίωση του Δημόσιου Χώρου” με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με έγγραφο που αποστείλαμε στις 10-8-2022 ενημερώθηκαν σχετικά τόσο ο Δήμος Κορινθίων και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, όσο και ο φορέας εκτέλεσης και κατασκευής του έργου για την απόφαση άμεσης χρηματοδότησης 12 εκ€.

Η ανάπλαση του παράκτιου μετώπου μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου αφορά στην κατασκευή ενός συνεκτικού δικτύου πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και χώρων πρασίνου - συνολικού μήκους 6 χλμ - με στόχο τη δημιουργία μίας ενιαίας διαδρομής περιπάτου, ποδηλασίας και αναψυχής.

Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει καταλυτικά και άμεσα στην βελτίωση της ποιότητας του αστικού χώρου, καλύπτοντας τις ανάγκες επανασχεδιασμού και αναζωογόνησης των δύο πόλεων προς ένα βελτιωμένο περιβάλλον.»


Δεν υπάρχουν σχόλια