Header Ads

Στρατηγός Φράγκος για F16 στην Τουρκία και θερμό επεισόδιο /Φ.1801

Αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή η Τουρκία θα προμηθευτεί και θα εκσυγχρονίσει τα F-16-Τι είπε για θερμό επεισόδιο
  

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος αναφέρθηκε στα Ελληνοτουρκικά αλλά και στην συντριβή του αεροσκάφους Antonov.

τόνισε ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ , Στρατηγός ε.α. και τέως ΥΕΘΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αρμόδιο, για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας του μεταφερόμενου φορτίου είναι το Τμήμα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ και εκτίμησε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τον τοπικό πληθυσμό.

Ο συγκεκριμένος λόχος είναι άριστα εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος, ενώ συγκροτήθηκε την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, για να αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις.

Σχολίασε την κίνηση του Ερντογάν να ζητήσει από τον Μακρόν τη μέγιστη δυνατή συνεργασία, για να προμηθευτεί η Τουρκία το αντιαερoπορικό σύστημα SAMP-T, που κατασκευάζει ιταλογαλλική κοινοπραξία, λέγοντας πως ο Ερντογάν κάνει «παζάρι» για να κερδίσει την συγκατάνευση των Γάλλων κουβαλώντας όπως δήλωσε «μαύρες βαλίτσες» προκειμένου να συζητήσει..

Για την συνάντηση Ερντογάν στην Τεχεράνη με Ρωσία και Ιράν επεσήμανε πως συναντιέται με δυνάμεις, που αντιπαλεύουν ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και λιαινει γωνιές με το παιχνίδι του συνδετήριου κρίκου.

Το γεγονός αυτό όμως του έχει δημιουργήσει και προβλήματα όπως της αξιοπιστίας έναντι των συμμάχων και ανέφερε το παράδειγμα της υπερψηφίσης στη Βουλή των Αντιπροσώπων της τροπολογίας , που απαγορεύει να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία και μπλοκάρει επίσης σχέδια για τον εκσυγχρονισμό των F-16 που ήδη διαθέτει η τουρκική πολεμική αεροπορία,με την συνδρομή της Ελληνικής Ομογένειας.

Παρόλα αυτά εκτίμησε πως αργά ή γρήγορα κάποια στιγμή η Τουρκία θα προμηθευτεί και θα εκσυγχρονίσει τα F-16 . Το θέμα, που τίθεται είναι κατά πόσο θα καθυστερήσει και εμείς να επιταχύνουμε στην προμήθεια των Belhara & F-35, ώστε να διατηρήσουμε την υπεροχή και η Τουρκία να αποβάλει κάθε σκέψη για την δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο και Κύπρο.

Επανέλαβε για πολλοστή φορά, πως οι Έλληνες δεν πρέπει να ανησυχούν για την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς γίνεται σωστή δουλειά και προετοιμασία, ενώ επιλύονται τα όποια προβλήματα και οι αδυναμίες που προκύπτουν.

Επεσήμανε ξανά ότι το σημαντικότερο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ με άμεση συνέπεια την μείωση των κλάσεων, που είναι προς κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τέλος τόνισε πως είναι λάθος η βραχυπρόθεσμη προσέγγιση που γίνεται για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, γεγονός που απέκλεισε, όσο είναι σε εξέλιξη οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία καθώς αυτό θα προκαλέσει, όπως ανέφερε πρόβλημα στην συνοχή του ΝΑΤΟ.

Τόνισε πως ζήτημα έγκειται στο τυχαίο γεγονός, το οποίο μπορεί να προκληθεί ανά πάσα στιγμή για τον σημαντικό λόγο της εκδίωξης στελεχών της Τ.Π.Α. ύστερα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, που έγινε στην Τουρκία που συνοδεύτηκε με την μαζική φυγή 150 πιλότων.

Ανέφερε πως αυτοί που υπηρετούν τώρα είναι νέοι, εφορούνται από φανατισμό και υπερβαίνουν τα όρια τους χωρίς να έχουν την ανάλογη εμπειρία να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις αναχαιτίσεις της Π.Α.

Ως εκ τουτου αυξάνει ο κίνδυνος υπαιτιότητας των για ένα τυχαίο θερμό επεισόδιο..

Κλείνοντας την συνέντευξη ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ τόνισε πως αυτό, που πρέπει να μας ανησυχεί είναι η ενδεχόμενη πρόθεση της Τουρκίας να κλιμακώσει επι του πεδίου στα όρια του κόκκινου ή να προσαρτήσει τα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Newsroom


Δεν υπάρχουν σχόλια