Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού /Φ.1802

Γ.Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:
  


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργου Ψυχογιού, κατατέθηκε σήμερα ως Αναφορά προς τον αρμόδιο Υφυπουργό, η με αρ. πρωτ.940/18.7.2022 επιστολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Κορινθίας, όπως αυτή κοινοποιήθηκε σε όλους τους βουλευτές της Κορινθίας και αφορά στο μεγάλο πρόβλημα με τον άμεσο κίνδυνο διαγραφής ποδοσφαιρικών Σωματείων της Κορινθίας από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Ο βουλευτής ζητά άμεσες ενέργειες από την Κυβέρνηση για ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που πλήττει τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία μετά την εγκατάλειψη τους μέσα στην πανδημία και την υποβάθμιση των αθλητικών υποδομών.

Ακολουθεί η Αναφορά αναλυτικά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ Για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Θέμα:«Άμεσες παρεμβάσεις για το σημαντικό πρόβλημα με την διαγραφή ποδοσφαιρικών Σωματείων της Κορινθίας από το Μητρώο» Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την με αρ.πρωτ. 940/18.7.2022 επιστολή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Κορινθίας, όπως κοινοποιήθηκε στους βουλευτές Κορινθίας και αφορά στο σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για τις ομάδες του Νομού.

Η παράταση που δίδεται με την πρόσφατη τροπολογία του αρμόδιου Υπουργείου, ενώ δίνει θεωρητικά τη δυνατότητα στα Σωματεία να μη διαγραφούν από τη δύναμη των Ενώσεων και Ομοσπονδιών πριν την 31-07-2023 έχοντας ακόμα δικαίωμα να επιδιώξουν την εγγραφή τους, στην ουσία οδηγεί στα εξής:

α) στερεί τη δυνατότητα να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα από την 01-08-2022, όσα σωματεία δεν είναι εγγεγραμμένα και παρά ταύτα έχουν δικαίωμα εγγραφής έως 30-09-2022.

β) δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην αξιοπιστία, την τέλεση και εξέλιξη των πρωταθλημάτων, διότι πολλά Σωματεία που είναι σήμερα εγγεγραμμένα στο Μητρώο ενδέχεται να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν την επανεγγραφή τους για το τρέχον έτος, οπότε μπορεί να διαγραφούν, είτε την 01-08-2022 (όσα δεν κάνουν καθόλου αίτηση), είτε την 01-01-2023 (όσα υποβάλλουν αίτηση που δεν θα είναι επιτυχής έως 30-11-2022), με αποτέλεσμα ενώ θα συμμετάσχουν κανονικά στην αρχή των πρωταθλημάτων, στο μέσο αυτών θα πρέπει να αποβληθούν, σύμφωνα με τους ορισμούς της τροπολογίας και 

γ) υπάρχει ζήτημα για τη δυνατότητα συμμετοχής για τα νεοσύστατα Σωματεία, αλλά και για αυτά που έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στα πρωταθλήματα της περιόδου 2021-2022, που πιθανότατα δεν θα είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο αλλά, σύμφωνα με τις παράλληλα ισχύουσες διατάξεις, έχουν ακόμη περιθώριο εγγραφής.

Ως εκ τούτου, ζητούν να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα τα τοπικά πρωταθλήματα και να μετατεθεί η επιβολή αγωνιστικών κυρώσεων μαζί με την ποινή της διαγραφής από τα Μητρώα των Ενώσεων, σε όσα σωματεία δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους έως την 31-07-2023.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν.: Η με αριθμό 940/18.7.2022 επιστολή της ΕΠΣ Κορινθίας.

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2022 
Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια