Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1801

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Εγκαίνια θεάτρου «ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ» στο Χιλιομόδι
     

Β.Νανόπουλος: Το νέο σύγχρονο και όμορφο θέατρο που αποδίδουμε ολοκληρωμένο, στόχος μας είναι να γίνει για τον τόπο μας ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο»

Το νέο ανοιχτό θέατρο του δήμου Κορινθίων, το θέατρο «Ειρήνη Παπά» στο λόφο Νικηταρά στο Χιλιομόδι ,εγκαινίασε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παρουσία αρχών και πολιτών, σε μια ιστορική πραγματικά ημέρα για το δήμο αφού επρόκειτο για ένα έργο – επιθυμία ετών που πραγματοποιήθηκε. Συγκίνηση, χαρά, αλλά και ένας μεγάλος στόχος, το θέατρο να γίνει σημείο πολιτιστικής αναφοράς διεθνώς, κυριάρχησαν στην χθεσινή βραδιά.

«Νοιώθουμε όλοι υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ απόψε, στα εγκαίνια, του θεάτρου «Ειρήνη Παπά». Και στέλνουμε ένα μήνυμα. Η Κόρινθος δεν ξεχνά και τιμά και εν ζωή, τους επιφανείς πολίτες του δήμου μας , γιατί ξέρουμε καλά ότι είναι ο μόνος δρόμος, αυτός ο δήμος να ξαναλάμψει. Με την λάμψη του Νικηταρά, με την λάμψη της Ειρήνης Παπά, αυτός ο λόφος γίνεται σύμβολο για την Ελλάδα. Το νέο σύγχρονο και όμορφο θέατρο που αποδίδουμε ολοκληρωμένο, στόχος μας είναι να γίνει για τον τόπο μας ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κορινθίων δηλώνοντας υπερήφανος για το θέατρο και ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για να υλοποιηθεί.

«Ως πολίτης πρώτα και ως δήμαρχος μετά , νοιώθω την
υποχρέωση να ευχαριστήσω όσους εμπνεύστηκαν το μεγάλο αυτό έργο, όσους βοήθησαν να ξεπεραστούν οι πολλές δυσκολίες και τελικά να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στον πολιτισμό. Να ευχαριστήσω την σημερινή αλλά και την προηγούμενη δημοτική αρχή στο σύνολο της που στήριξε το όνειρο και το μετέτρεψε σε έργο, όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις. Την πολιτική και την περιφερειακή ηγεσία που βοήθησαν σε ότι τους ζητήθηκε .Την ΑΝΒΟΠΕ και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου . Τους πολίτες του Χιλιομοδίου, που ο καθένας με τον τρόπο του, στήριξε και βοήθησε.

Η τελετή εγκαινίων ξεκίνησε με τον αγιασμό του θεάτρου και κατόπιν ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Κορινθίων στην οποίαν αναφέρθηκε το ιστορικό του έργου, ιστορικό που ξεκινά από τον πρώην δήμο Τενεάς 12 χρόνια πριν αλλά και στην σπουδαία προσωπικότητα και πορεία της Ειρήνης Παπά παγκοσμίως!
  

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστο Δήμα, τον Υφυπουργό Χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά σε έντονα φορτισμένο κλίμα μάλιστα λόγω της Τενεάτικης καταγωγής του, των Βουλευτών κ.κ Κώστα Κόλλια και Γιώργου Ψυχογιού, της εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, χωρικής Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας κ.Αθηνάς Κόρκα, της εκπροσώπου της Υπουργού Πολιτισμού κ.Λίνας Μενδώνη, Αρχαιολόγου και Επίτιμης Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας του Υπουργείου Πολιτισμού δρ. Έλενας Κόρκα, εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας του Αντιδήμαρχου Δημήτρη Μπίτζιου, ενώ μαγνητοσκοπημένο προβλήθηκε το μήνυμα του κ.Μανούσου Μανουσάκη ο οποίος μετέφερε τον διακαή πόθο της Ειρήνης Παπά να αποκτήσει το δικό της θέατρο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε στο τυπικό μέρος της με την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από το Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλο.
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ως επιστέγασμα της όμορφης βραδιάς την ταινία «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ»
του Μιχάλη Κακογιάννη απολαμβάνοντας την σπουδαία ηθοποιό στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Την ταινία προλόγισε ο σύμβουλος διεθνών σχέσεων του ιδρύματος «Μ.Κακογιάννης» κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος σημειώνοντας την θέρμη της συνεργασίας του δήμου Κορινθίων και βεβαίως την βεβαιότητα του πως το θέατρο θα είναι ο κρίκος που άρρηκτα θα συνδέσει την Κόρινθο με τις Συρακούσες στις επόμενες δεκαετίες.

Το θέατρο έχει δυναμικότητα 800 θέσεων. Οι παραστάσεις του ξεκινούν με την φιλοξενία του Εθνικού Θεάτρου και την ‘ΜΗΔΕΙΑ» την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:00 με δωρεάν για το κοινό είσοδο, μια μεγάλη επιτυχία του δήμου δεδομένου ότι η παράσταση αυτή έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο πριν από λίγες ημέρες καθηλώνοντας το κοινό. Ακολουθεί το δεκαήμερο Φεστιβάλ θεάτρου ενώ η ανάπτυξη των σχέσεων με τον δήμο Συρακουσών θα φέρουν στο θέατρο «Ειρήνη Παπά» σημαντικές παραστάσεις και εκδηλώσεις υπηρετώντας τον στόχο που οι δυο δήμοι έχουν από κοινού καθορίσει υπογράφοντας στις αρχές Ιουλίου στις Συρακούσες μνημόνιο συνεργασίας « Με την λάμψη του Νικηταρά, με την λάμψη της Ειρήνης Παπά, αυτός ο λόφος γίνεται σύμβολο για την Ελλάδα. Το νέο σύγχρονο και όμορφο θέατρο που αποδίδουμε ολοκληρωμένο, στόχος μας είναι να γίνει για τον τόπο μας ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο» κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Στην τελετή εγκαινίων έδωσαν επίσης το παρόν η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μ.Κακογιάννης» κ.Ξένια Καλδάρα, ο Πρόεδρος της ΑΝΒΟΠΕ κ.Στάθης Κούλης, η σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ.Μαριλένα Σούκουλη, ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικός, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας κ.κ Χάρης Βυτινιώτης και Αναστάσιος Γκιολής, ο Διευθυντής της ΑΝΒΟΠΕ κ.Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ.Τάκης Λουζιώτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κορινθίας κ.Δημήτρης Σουφρίλας, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κορίνθου κ.Αποστόλης Γεώργαρης, οι Αντιδήμαρχοι του δήμου Κορινθίων κ.κ Ζαχαριάς, Πούρος, Πιέτρης, Κόλλια, Ραντίτσα, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ.Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής κ.Βασίλης Ταγαράς και ο αντιπρόεδρος κ.Μιχάλης Παρασκευάς, η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου κ.Έρρικα Καραμαλίκη,ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορινθίων κ.Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών του δήμου Κορινθίων κ.κ Ταγαράς και Κλεπετσάνης, ο τοπικός Πρόεδρος Χιλιομοδίου κ.Γιάννης Κανέλλος, ο τοπικός Πρόεδρους Σοφικού κ Γρηγόρης Ρωτίδης, ο τοπικός Πρόεδρος Στεφανίου κ.Γιώργος Ζούζας, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Κορινθίων, εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών φορέων και θεατρικών ομάδων και βεβαίως κάτοικοι του Χιλιομοδίου, πολίτες του δήμου Κορινθίων.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
    

Κυρίες και Κύριοι, 
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι Νοιώθουμε όλοι υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ απόψε, στα εγκαίνια, του θεάτρου «Ειρήνη Παπά». Ως πολίτης πρώτα και ως δήμαρχος μετά, νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω όσους εμπνεύστηκαν το μεγάλο αυτό έργο, όσους βοήθησαν να ξεπεραστούν οι πολλές δυσκολίες και τελικά να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στον πολιτισμό.

Να ευχαριστήσω την σημερινή αλλά και την προηγούμενη δημοτική αρχή στο σύνολο της που στήριξε το όνειρο και το μετέτρεψε σε έργο, όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις.

Την πολιτική και την περιφερειακή ηγεσία που βοήθησαν σε ότι τους ζητήθηκε.Την ΑΝΒΟΠΕ και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου.

Τους πολίτες του Χιλιομοδίου, που ο καθένας με τον τρόπο του, στήριξε και βοήθησε.

Για πρώτη φορά το έργο εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Τενέας το 2010 επί δημαρχίας Χασικίδη Χρήστου.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε τον Μάιο 2018 και υποβλήθηκε τον Οκτώβριο 2018 για ένταξη και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης επι δημαρχίας Αλέξανδρου Πνευματικού.

Η ένταξη του έργου έγινε επι των ημερών της δικής μας δημοτικής αρχής το Δεκέμβριο 2019 με σημαντικά τροποποιημένη τη μελέτη όπου χρειάστηκε.

Το έργο δημοπρατήθηκε το Δεκέμβριο 2020 και υπέγραψα τη σύμβαση με τον εργολάβο τον Ιούνιο του 2021.

Ο προϋπολογισμός είναι 440 χιλιάδες ευρώ στον οποίο η δημοσία δαπάνη είναι 352 χιλιάδες ευρώ και συμμετοχή του δήμου 88 χιλιάδες ευρώ.

Είναι θέατρο 800 θέσεων και θα φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις ξεκινώντας μεθαύριο με το εθνικό θέατρο στην παράσταση της Μήδειας.

Θα ακολουθήσει φεστιβάλ θεάτρου με συμμετοχές από πολλές περιοχές της χώρας και συντονισμό από το κορινθιακό θέατρο Βασίλης Ρώτας.

Έχουμε συμφωνήσει με τον δήμο Συρακουσών για παραστάσεις και κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Φιλοδοξούμε και σχεδιάζουμε το θέατρο να είναι πόλος έλξης πολλών και σημαντικών εκδηλώσεων πέρα από τα όρια του δήμου μας.

Από σήμερα και με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων αυτό εδώ το θέατρο παίρνει το όνομα της Ειρήνης Παπά, η οποία γεννήθηκε σε αυτό εδώ το χωριό το Χιλιομόδι και τίμησε την Ελλάδα με το ταλέντο της διεθνώς. Οι επιτυχίες της στο θέατρο και τον κινηματογράφο τίμησαν την Ελλάδα και πρόβαλλαν την ιστορία την τέχνη και τον πολιτισμό μας σε χώρες όπως η Ιταλία η Πορτογαλία όπου την λατρεύουν ως ηθοποιό. Συνολικά έλαβε 24 διακρίσεις και βραβεία. Η αναγνώρισή της περιλαμβάνει το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος από την Ελληνική Δημοκρατία το 1995, το βραβείο Ρώμη το 2008 , ενώ το 2009 έλαβε τον χρυσό λέοντα του θεάτρου της Βενετίας, το 2000 τιμήθηκε με τον τίτλο γυναίκα της Ευρώπης.

Απόψε όλοι εμείς, στέλνουμε ένα μήνυμα.

Η Κόρινθος δεν ξεχνά και τιμά και εν ζωή, τους επιφανείς πολίτες του δήμου μας , γιατί ξέρουμε καλά ότι είναι ο μόνος δρόμος, αυτός ο δήμος να ξαναλάμψει.

Με την λάμψη του Νικηταρά, με την λάμψη της Ειρήνης Παπά, αυτός ο λόφος γίνεται σύμβολο για την Ελλάδα.

Το νέο σύγχρονο και όμορφο θέατρο που αποδίδουμε ολοκληρωμένο, στόχος μας είναι να γίνει για τον τόπο μας ένα διεθνές πολιτιστικό κέντρο.

Κυρίες και Κύριοι, «Το θέατρο είναι ένα δώρο που μας δόθηκε σε κάποια στιγμή της ιστορίας της ανθρωπότητας από τους αρχαίους Έλληνες .Το θέατρο παράγει πολιτισμό, ανεβάζει το επίπεδο ζωής και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Αυτό έχουμε στο μυαλό μας στον δήμο Κορινθίων και τα επόμενα χρόνια έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε στον χώρο του πολιτισμού και για τους ανθρώπους του πολιτισμού, ξεκινώντας εδώ από το Χιλιομόδι.

Γιατί ο πολιτισμός είναι για μας υψηλή προτεραιότητα.

Φιλοδοξία μας είναι οι Κορίνθιοι που θα έρχονται στο θέατρο να απολαμβάνουν έργα πολιτισμού, να θυμούνται, να βιώνουν και να προχωρούν πιο μπροστά και πιο ψηλά.

Δέσμευσή μας είναι να γίνει το θέατρο «Ειρήνη Παπά» σημείο αναφοράς πέρα από τα όρια του δήμου μας.


ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΘΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
  


Ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι προσφύγαμε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου όλα τα μέλη της παράταξής μας για την ωμή παραποίηση των αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τη νόθευση και παραποίηση σχεδιαγραμμάτων σχετικά με τις Σημειακές Τροποποιήσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κορινθίων.

Συγκεκριμένα:

στις 14/2/2022. Η υπ’ αριθμ. 11 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε Όμως στο ΦΕΚ 217/τ.Δ. που δημοσιεύτηκε στις 7/4/22 έχουν παρεισφρήσει εντάξεις περιοχών με αλλαγές χρήσεων γης στην περιοχή του Σολομού, χωρίς να περιλαμβάνονται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα εύλογα ερωτήματά μας στον κ. Εισαγγελέα είναι:

1. Ποιος έδωσε εντολή σύνταξης της από 2ο/2022 τεχνικής έκθεσης και των αρχικών σχεδιαγραμμάτων που αποτέλεσαν τη βάση των αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου;;;

2. Ποιος έδωσε εντολή σύνταξης της εισήγησης της Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, χωρίς να υπάρχει σύμβαση ανάθεσης σύνταξης σχεδίων και τεχνικής έκθεσης;;;

3. Ποιος ήλεγξε και ποιος είχε θεσμική και νόμιμη υποχρέωση να ελέγξει την παραπάνω σοβαρή υπηρεσιακή θεσμική παραβίαση;;;

4. Ποιος όφειλε να ελέγξει την ταυτότητα των Σχεδίων που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο προς αυτά που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν και τελικά δημοσιεύτηκαν τα παραποιούμενα σχέδια;;;

5. Ποιος ο δικαιολογητικός λόγος της παραποίησης – νόθευσης των εγκριθέντων αρχικά σχεδίων;;;

6. Ποιος ο δικαιολογητικός λόγος της πρωτόγνωρης και πρωτοφανούς για την «ταχύτητα» λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, σύνταξης και έγκρισης των σχεδίων κυρίως δε υπογραφής εγγράφων σε χρόνους ΕΚΤΟΣ του νόμιμου ωραρίου λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, με την υπογραφή από την υπάλληλο της Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων την 02/03/2022 και ώρα 18:39:12΄΄ !!!!

7. Αν ήταν αναγκαία η σημειακή μεταβολή στη συγκεκριμένη περιοχή και στη συγκεκριμένη έκταση, γιατί δεν περιλήφθηκε στα αρχικά σχέδια και την τεχνική έκθεση του συντάκτη – μελετητή;;;

8. Ποιος έχει την ευθύνη για την ΩΜΗ παραποίηση των αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου;;;;

9. Ποιες ενέργειες έγιναν για την αποκατάσταση της νομιμότητας;;; και τέλος 10. Ποιος ή ποιοι και με ποιο αντάλλαγμα επέβαλαν ή ανέχθηκαν την παραπάνω κατάσταση;;;

Κύριε Εισαγγελέα Τα παραπάνω ερωτήματα προβάλλονται καθημερινά πλέον στην Κορινθιακή Κοινωνία και η απάντησή τους θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη.

ΔΕΝ υποκαθιστούμε το θεσμικό ρόλο κανενός, ούτε διεκδικούμε την θέση του Κήνσορα.

Αναφερόμαστε σε Σας γιατί πιστεύουμε ειλικρινά ότι με την διενέργεια των αναγκαίων ανακριτικών πράξεων θα αποκαλυφθεί το μέγεθος αυτής της προκλητικής ενέργειας, που έχει την οσμή «ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ».

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 07/07/2022ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Σε ανοιχτό διάλογο Δήμος – ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση της Λίμνης Βουλιαγμένης
  

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 14 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. κ. Στέφανο Δ. Βλαστό και την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ κ. Αγγέλα Μιχαλοπούλου, για την αναβάθμιση της Λίμνης Βουλιαγμένης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα τόσο για την πραγματοποίηση της συνάντησης όσο και κατά τη διάρκειά της, προκειμένου η διαδικασία να έχει αίσια εξέλιξη, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την αναβάθμιση της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης άνοιξε ο διάλογος για την αναβάθμιση της λίμνης Βουλιαγμένης με γνώμονα την προστασία του φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής, την αναβάθμιση του τουριστικού προορισμού και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ Γκιώνης δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εποικοδομητική συνάντηση με τα στελέχη της ΕΤΑΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε γόνιμο κλίμα. Τόσο ο κ. Βλαστός, όσο και η κ. Μιχαλοπούλου εξέφρασαν τη θετική βούληση της εταιρείας να συνδράμει τον Δήμο στην προσπάθειά του για αναβάθμιση της λίμνης Βουλιαγμένης.

Συμφωνήσαμε από κοινού να παραμείνουμε σε ανοιχτή επικοινωνία και στενή συνεργασία, ώστε να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση της λίμνης με τον πλέον βέλτιστο τρόπο. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό κ. Δήμα, για τη θερμή ανταπόκρισή του στην πραγματοποίηση της συνάντησης και για την καταλυτική συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια”.

Γραφείο ΤύπουPress Trip για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας-Ευεξίας & του Loutraki Spa στην Αμερική!
    

Η Ένωση Ιστορικών Ιαματικών Πόλεων Ευρώπης, η European Historic Thermal Towns Association (EHTTA)Historic Thermal Towns, μέλος της οποίας είναι ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με την European Travel Committee (ETC) European Travel Commission, διοργάνωσαν Press Trip για την προβολή των ιαματικών πηγών της Ελλάδος.

Στο πρόγραμμα τους εντάχθηκε και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο οποίος φιλοξένησε τον Ελληνοαμερικανό travel blogger Alex Kallimanis (Wanderlust Marriage) και τον Γενικό Γραμματέα Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας/ Μέλος Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπουργείο Τουρισμού – Ministry of Tourism, κ. Μάρκο Δανά. Τους φιλοξενούμενους συνάντησε και ξενάγησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν τόσο η παρουσίαση όσο και η περαιτέρω εξοικείωση με τις υποδομές του Δήμου που επισκέφθηκαν, αλλά και η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως ελκυστικού και ασφαλούς προορισμού υγείας και ευεξίας στο Αμερικανικό κοινό.

Στα πλαίσια του εν λόγω ταξιδιού, ο Toυριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με τον Δήμο, δραστήριος και ανοιχτός σε κάθε δράση προβολής που προκύπτει, είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει ο προορισμός σε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως Θερμαλισμός, Αρχαιολογικός, Θρησκευτικός, με την επίσκεψη αντίστοιχα στο Loutraki Spa όπου είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν υδροθεραπεία στην υπερσύγχρονη πισίνα και χαλαρωτικό μασάζ αποκαλύπτοντας τα μυστικά που χαρίζουν υγεία, ευεξία, και χαλάρωση με τη ζωογόνο δύναμη του Ιαματικού νερού Λουτρακίου. Επίσης, επισκέφθηκαν το Ποσιθεραπευτήριο, τη Διώρυγα του Ισθμού και τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου στη Βουλιαγμένη.

Τη διοργάνωση του Press Trip στήριξαν χορηγικά οι επιχειρήσεις με παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και γαστρονομίας στους επισκέπτες και πιο συγκεκριμένα το Loutraki Spa, η Club Hotel Casino Loutraki, το εστιατόριο Ypanema και το Seaside Coffee Bar Coralle Loutraki.ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
«Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό κόλπο» ... Ο απολογισμός
  


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το φεστιβάλ «Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό κόλπο- Παρατηρώ, Ενημερώνομαι, Προστατεύω» 2022 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 2 Ιουλίου στο ανακαινισμένο παλιό δημοτικό σχολείο του Δερβενίου Κορινθίας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη Μονάδα Εκπαίδευσης του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, την κοινότητα του Δερβενίου και το Ν.Π.Δ.Δ «Ηλίας Κατσούλης». Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 11 επιστήμονες ή και ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ (από Ι.Ω. και ΙΘΑΒΙΠΕΥ), ενώ πάνω από 170 άτομα (όλων των ηλικιών) παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δράσεις που παρουσιάστηκαν.

Το φεστιβάλ είχε σαν στόχο να παρουσιάσει και να αναδείξει με διεπιστημονικότητα και αξιοποιώντας ποίκιλλες προσεγγίσεις (βιωματικές δράσεις, πειράματα, διαλέξεις, εικαστικές δημιουργίες, έκθεση με ζωγραφιές μαθητών, live streaming για απευθείας παρακολούθηση του βυθού με χρήση ROV, έκθεση φωτογραφίας κλπ.) την αξία του Κορινθιακού Κόλπου τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της περιοχής.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν τοπικοί φορείς και οργανώσεις όπως: «Αλκυών», Σύλλογος δυτών Krissaios, Πολιτιστικός σύλλογος ΕυΖην, μουσικό σχήμα της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δερβενίου «the Dervenians», ενώ αρκετοί ήταν και οι εθελοντές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

Η αφορμή για την εκδήλωση ήταν το ζήτημα της αξιοποίησης του παλιού Ειρηνοδικείου στο Δερβένι με στόχο το κτίριο αυτό να αποτελέσει ένα κέντρο ολοκληρωμένων δράσεων που σκοπό θα έχουν την παρατήρηση, την επιστημονική έρευνα, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Κορινθιακού κόλπου.
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τη Ζηρεια Α.Ε. και τον Ποδηλατικό όμιλο Πατρών.

    

Πρωταθλητές Ελλάδος Παίδων και Κορασίδων στην Ατομική Χρονομέτρηση, αναδείχθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας ο Κωνσταντίνος Μπερδεμπές (ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ & ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ) και η Ειρήνη Παπαδημητρίου-Σταμπορη (RODILIOS CYCLING CLUB) αντίστοιχα! Με εντυπωσιακές σόλο προσπάθειες σε εξαιρετικά απαιτητικές διαδρομές στα Τρίκαλα Κορινθίας και στα Μερτικαίικα, Ρίζα, Χαρτσιανικα, Δέντρο, Πελλήνη, Χαρτσιανικα, Ρέθι, ο Λευτέρης Αποστολόπουλος (ΑΣ Ν. Βουτζά «Η Πρόοδος») και η Νίκη Φριντζίλα (ΑΕΚ Τρίπολης) αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στην Αντοχή για τις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων αντίστοιχα.ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Κιατανιώτη διπλωμάτη Ευθύμιο Κανελλόπουλο
    


Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου στο Κιάτο οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε ο δήμος Σικυωνίων, για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Ευθύμιου Κανελλόπουλου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου με τα εγκαίνια της Έκθεσης “Ευθύμιος Κανελλόπουλος:

Η οικογένεια, η ζωή, η δράση και το έργο του Κιατανιώτη διπλωμάτη”. Στην έκθεση η οποία θα λειτουργεί στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Κιάτου κατά τις μέρες και ώρες των εκδηλώσεων των «Σικυωνίων», οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία με την καθοδήγηση του καθηγητή Παν/μίου κ. Νίκου Πουλόπουλου να «περιηγηθούν» στο έργο και τις δράσεις του Έλληνα Διπλωμάτη σε κρίσιμες εποχές της ελληνικής ιστορίας.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, επικαλέστηκε τα λόγια του Καζαντζάκη και σημείωσε ότι «το πρώτο χρέος μας είναι να νιώσουμε μέσα μας όλους τους προγόνους μας», τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη της διατήρησης της ιστορικής μνήμης τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, έτσι ώστε «να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και να ξεκαθαρίσουμε πού θέλουμε να πάμε». Σ’ αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ότι η Έκθεση μετά το πέρας των φετινών «Σικυωνίων» θα μεταφερθεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων όπου θα υποστηριχθεί με νέες τεχνολογίες και διαδραστικές εφαρμογές και θα τοποθετηθεί μόνιμα σε ειδική ενότητα του χώρου, αφιερωμένη στην τοπική ιστορία.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης ακολούθησε η συναυλία των Γεράσιμου Ανδρεάτου και Μάκη Ψαραδέλλη, με τη συμμετοχή της προέδρου της Ένωσης Μικρασιατών Νεαπόλεως Κιάτου, Βασιλικής Μιχαλούση. Οι καλλιτέχνες συγκίνησαν το κοινό τόσο με τα τραγούδια τους όσο και με τις αφηγήσεις τους από προσωπικές και μη μαρτυρίες προσφύγων, αλλά και αποσπάσματα επιστολών του Ευθύμιου Κανελλόπουλου που αφορούσαν στην Μικρασιατική Καταστροφή.

Το πρωί της Κυριακής 17 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην ημερίδα με τίτλο: “Ευθύμιος Κανελλόπουλος: Ο διπλωμάτης και η εποχή του”, όπου οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με τη ζωή και το έργο του Κιατανιώτη διπλωμάτη. Αναλυτικά μίλησαν οι:

Γεώργιος Ν. Κασκαρέλης, Πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας – Συγγραφέας, με θέμα: «Η Ιστορία της Οικογένειας Κανελλοπούλου από το 1821 µέχρι τα νεώτερα χρόνια» Νίκος Πουλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισµού, Πανεπιστήµιο του ΜιζούριΣεντ Λούις, με θέμα: «Ο διπλωµάτης Ευθύµιος Κανελλόπουλος στις υπηρεσίες του Έθνους» Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Πρέσβης επί τιµή, με θέμα: «Ευθύµιος Κανελλόπουλος, ο Έλληνας Πρέσβης από το Κιάτο στην απελευθερωµένη Κωνσταντινούπολη σε µια εποχή όπου η Ελλάδα τολµούσε» Αντώνης Κλάψης, Επίκ.

Καθηγητής, Τµ. Πολιτικής Επιστήµης & Διεθνών Σχέσεων, Παν/µιο Πελοποννήσου, με θέμα: «Η προοπτική επέκτασης της ελληνικής κυριαρχίας στη δυτική Μικρά Ασία: Στρατηγικές επιδιώξεις και γεωπολιτικοί περιορισµοί» Μελέτης Μελετόπουλος, Διδάκτωρ Οικονοµικών και Κοινωνικών Επιστηµών του Παν/µίου της Γενεύης και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Παν/µίου Αθηνών - Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής με θέμα: «Ο Μικρασιατικός Πόλεµος και τα Πετρέλαια της Μοσούλης».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Τζένη Σουκαρά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Τάκης Λουζιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χάρης Βυτινιώτης, η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Ιωάννα Κασίμη, οι πρώην βουλευτές Κορινθίας Γιώργος Τσόγκας και Μαρία Θελερίτη, ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Παπαφωτίου, ο πρόεδρος του ΔΣ Σικυωνίων Νίκος Σκαρμούτσος, ο πρόεδρος της Μηκώνης Δημήτρης Ζάρκος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσολάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάρκος Λέγγας και Σταμάτης Γκούμας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κιάτου Τάσος Λεονάρδου, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι Μικρασιατικών και άλλων Σωματείων.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία της προέδρου της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κας Βασιλικής Ευστρατιάδου, η οποία και τις δύο μέρες συγκίνησε τους παριστάμενους με τις γεμάτες συναίσθημα ομιλίες της.
Λίθοι Μνήμης στο Κρυονέρι – Αντίσταση στην Λήθη
    


Μια σημαντική εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην Κοινότητα Κρυονερίου. Πρόκειται για την τοποθέτηση Λίθων Μνήμης (Stolpersteine) σε ανάμνηση της διάσωσης της εβραϊκής οικογένειας Καμχή την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Οι Λίθοι Μνήμης – αντίσταση στην λήθη του χρόνου – είναι τσιμεντένιοι κύβοι, διαστάσεων 10Χ10 εκ., που φέρουν μια ορειχάλκινη πλάκα πάνω στην οποία είναι γραμμένο το όνομα, η ημερομηνία γέννησης και η ημερομηνία θανάτου ανθρώπων που υπέστησαν διώξεις ή εξοντώθηκαν από τους Ναζί. Τοποθετούνται σε μέρη που είχαν την τελευταία τους κατοικία ή εργάζονταν αυτοί οι άνθρωποι πριν συλληφθούν από τους Ναζί και σταλούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή εξόντωσης ή υποστούν ευθανασία ή καταφέρουν να δραπετεύσουν.

Η τελετή τοποθέτησης των Λίθων στο Κρυονέρι θα πραγματοποιηθεί επί της επαρχιακής οδού έμπροσθεν της οικίας του Δημήτρη Δημόπουλου, όπου κρυβόταν η εβραϊκή οικογένεια Καμχή το 1943-1944, παρουσία μελών της διασωθείσας οικογένειας, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, ώρα 19:00.

Της τελετής θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις Μνήμης οι οποίες αναλυτικά περιλαμβάνουν:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 
19:45 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 
Σπύρος Σταματόπουλος, Δήμαρχος Σικυωνίων Κώστας Ραφτόπουλος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου Μπένης Νατάν, εκπρόσωπος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας Alex Κallias, Διευθυντής Κέντρου Νέων Wildwuchs Δήμου Σπάνταου Βερολίνου - Γραφείο συντονισμού Λίθων Μνήμης 20:15 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “Οι δικοί μου άνθρωποι” Μαρίζα Ντεκάστρο (συγγραφέας), Χαρά Μαραντίδου (εικονογράφος), Αλέξα Αποστολάκη (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) Θα παρευρεθεί η Ρίφκα Καμχή με την οικογένεια της καθώς και οι οικογένειες των Δικαίων των Εθνών Δημόπουλου και π. Αθανασούλη.

Συντονισμός εκδήλωσης: Σύλλογος “Φιλοξενία” 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 
21:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ 
Προβολή της ταινίας “A slice of heaven” (Ένα κομμάτι ουρανού) για τη διάσωση της Εβραϊκής οικογένειας Καμχή στο Κρυονέρι Κορινθίας κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Θα παρευρεθεί η Ρίφκα Καμχή και η σκηνοθέτις Χιλά Τιμόα-Άσουρ Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Σύλλογος ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου. Το μήνυμα του δημάρχου Σικυωνίων. Με αφορμή την τοποθέτηση των Λίθων Μνήμης ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Η μνήμη είναι ο άνθρωπος.

Ό,τι τον χαρακτηρίζει, ό,τι τον συγκροτεί, ό,τι τον διαμορφώνει.

Η μνήμη των γενεών, η συλλογική ιστορική μνήμη είναι το μυστικό κλειδί για το πέρασμα σε νέες εποχές με λιγότερη μισαλλοδοξία, λιγότερο φόβο, περισσότερη ανθρωπιά, περισσότερη ελπίδα.

Αυτή την ιστορική μνήμη οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να την μεταδώσουμε στις νέες γενιές, ώστε ποτέ να μην ξεχαστεί το κάθε τι καλό και το κάθε τι κακό που διαμόρφωσε τον κόσμο που παραδίδουμε.

Κάθε λίθος μνήμης που τοποθετείται στην φιλόξενη γη του Κρυονερίου έχει το διττό χαρακτήρα του ανθρώπου: Φέρει το βάρος μιας καταστροφής που μαυρίζει τις ψυχές, αλλά και χτίζει την έκφραση μιας καλοσύνης που θα φωτίζει τον κόσμο. Γι’ αυτό και κάθε μικρό λιθαράκι από αυτά μετουσιώνεται σε μια διαχρονική αναφορά που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και σηματοδοτεί το μέλλον».

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.Ανακύκλωση: Ένα θέμα σοβαρό που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα
  


Τα θέματα της ανακύκλωσης των πάσης φύσεως απορριμμάτων σε κάθε Δήμο είναι πολύ σοβαρά και ανάλογα πρέπει να αντιμετωπίζονται γιατί πέραν από τις οικονομικές, περιβαλλοντικές, υγειονομικές κ.α. συνέπειες είναι και ζήτημα πολιτισμού.

Στον Δήμο μας, τον Δήμο Σικυωνίων δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία σοβαρή προσπάθεια για την ανακύκλωση των κάθε είδους απορριμμάτων στη βάση και ως ένα βαθμό λειτουργεί στοιχειωδώς ανακύκλωση απορριμμάτων σε συνεργασία με επιχειρηματία της περιοχής, όταν είναι σε λειτουργία η επιχείρηση αυτή.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν πολλές καταγγελίες συνδημοτών μας, που έχουν επιβεβαιωθεί, ότι, για άγνωστους λόγους, η ανακύκλωση των απορριμμάτων δεν λειτουργεί στον Δήμο Σικυωνίων, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου να περισυλλέγουν από τους κλάδους μαζί με τα αστικά απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα που τοποθετούν οι συνδημότες μας στους ειδικούς κάδους, χωρίς η Δημοτική αρχή να έχει κάνει σχετικές ανακοινώσεις .

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οφείλει η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων άμεσα να ενημερώσει τους Δημότες τι ακριβώς συμβαίνει με τοι σοβαρό αυτό ζήτημα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Μίκης Θεοδωράκης»
  


Ο Δήμος Βέλου – Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» θέλοντας να τιμήσει τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι, στον τόπο όπου ο αγαπημένος μας Μίκης έζησε και δημιούργησε μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του.

Στόχος είναι το φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει έναν θεσμό που κάθε χρόνο με άξονα το έργο του αείμνηστου Θεοδωράκη, θα φέρνει κοντά καλλιτέχνες και μουσικούς από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα παρουσιάζουν το έργο και τις δημιουργίες τους.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα 21:00 το βράδυ με την συναυλία των Γιάννη Μπούρα και Θοδωρή Σκόνδρα.

Πριν την συναυλία θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη ομιλία για τους δημοκρατικούς αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η μεγάλη στιγμή του φετινού Φεστιβάλ θα είναι η συναυλία της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 με τους Δημήτρη Μπάση, Μπέττυ Χαρλαύτη, Βασίλη Λέκκα, Άγγελο Θεοδωράκη, Παναγιώτη Πετράκη.

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

24/07/2022 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ: Αφιέρωμα στους δημοκρατικούς αγώνες του Μίκη. Μουσική βραδιά από τους Γιάννη Μπούρα και Χρήστο Σκόνδρα ΩΡΑ 21:00 - ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 

27/07/2022 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ: O Kώστας Θωμαΐδης συναντά τον Μίκη και τον Θάνο. Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Θάνο Μικρούτσικο. Συμμετέχουν: H Ορχήστρα Δωματίου “Respira” και η Χορωδία Opus Femina. Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας (φιλική συμμετοχή) Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Πελοπίδας Μαυρόπουλος ΩΡΑ 21:00 - ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 

28/07/2022 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ: Μουσική Βραδιά με τον ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη ΩΡΑ 21:00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 

29/07/2022 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» με τον Δημήτρη Μπάση, Βασίλη Λέκκα, Μπέττυ Χαρλαύτη ΩΡΑ 21:00 - ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ 

01/08/2022 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ: Μουσική Βραδιά με την ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΚΟΥΡΙΩΤΗ ΩΡΑ 21.00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΕΛΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια