Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια /Φ.1801

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
    
  



Την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 19:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε Ημερίδα Γαστρονομίας στην Αρχαία Κόρινθο. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η Τριήρης», διοργανώνοντας τη σπουδαία αυτή εκδήλωση με τίτλο «Οι θησαυροί της Κορινθιακής γης», δίπλα στον Ναό της Οκταβίας στην Αρχαία Κόρινθο, με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Στόχος της Ημερίδας να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας, τα «μικρά διαμάντια της φύσης και της πόλης» και να θέσει στο επίκεντρο την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, σε μια αυθεντική και ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

Επτά αναγνωρισμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα των πρώτων υλών της Κορινθιακής γης τόσο για την υγεία όσο και για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, ενώ στον υπαίθριο χώρο του ιστορικού χωριού έλαβε χώρα Live Cooking με καλεσμένο τον Chef Μανώλη Παπουτσάκη και ιδιοκτήτη των βραβευμένων εστιατορίων “Δέκα Τραπέζια” και “Χαρούπι” στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του και ο Chef Κωνσταντίνος Μπαμπαλίκης, ιδιοκτήτης του βραβευμένου εστιατορίου “Αλμυρίκι” στη Κόρινθο.

Το παρών έδωσε στην εκδήλωση και ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Εξαιρετική η Ημερίδα Γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα της Αρχαίας Κορίνθου, που οργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου, στον ιστορικό χώρο της Δημοτικής Κοινότητας.

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησε με την παρουσία του και ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μπουραντώνης Δημήτριος, με τον οποίο είχα μια χρήσιμη και ιδιαίτερα επωφελή συζήτηση σχετικά με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ανάδειξη των προϊόντων της Κορινθιακής γης.

Ο κος Πρύτανης, τόνισε στον χαιρετισμό του, αλλά και με διαβεβαίωσε προσωπικά, ότι το Ο.Π.Α. είναι έτοιμο και πρόθυμο για συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να αναδειχθούν στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, υπέρ της ανθρώπινης υγείας, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών παραγωγών παραδοσιακών προϊόντων της Κορινθίας μας και ιδιαίτερα του κρασιού, της σταφίδας και του ελαιολάδου. Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Παπαμιχαήλ και τους συνεργάτες του, για την εξαιρετικά επιτυχημένη και οργανωμένη εκδήλωση που μας παρέθεσαν, στην οποία είχαμε τη δυνατότητα να γευτούμε τα μοναδικά προϊόντα του τόπου μας».




ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2020

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΛ.Γ.Α., καλώντας τους παραγωγούς των οποίων οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 2020 να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης. Η προβλεπόμενη προθεσμία εκκινεί την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και λήγει την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, και αφορά, μεταξύ άλλων, και τους δικαιούχους παραγωγούς του Δ. Κορινθίων (Τ.Κ. Αθικίων, Γαλατακίου, Ξυλοκέριζας).

Κάθε κάτοχος (ιδιοκτήτης ή μισθωτής) που η γεωργοκτηνοτροφική του εκμετάλλευση ζημιώθηκε από τις πυρκαγιές, μπορεί να υποβάλει ο ίδιος ή μέσω τρίτου προσώπου, αίτηση χορήγησης ενίσχυσης σε ηλεκτρονική μορφή, για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις του, από κοινού με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, δήλωσε τα εξής: «Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το έτος 2020 και τους παραγωγούς των Τ.Κ. Αθικίων, Γαλατακίου και Ξυλοκέριζας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν, ενημερώνω ότι προ ολίγου έλαβα την Ανακοίνωση του ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις τους.

Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την εξέλιξη του θέματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. για την ευαισθησία του και την προσωπική του συμβολή σε ένα τόσο. Ο Διευθυντής του ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας με ενημέρωσε ότι, σχετικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πέρσι στο Σολωμό Κορινθίας, το εκτιμητικό έργο εξελίσσεται πολύ γρήγορα και αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.».




Δεν υπάρχουν σχόλια