Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια /Φ.1800

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  


Ομιλία παρέθεσε στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην αυριανή ημερομηνία (07.07.2022), η οποία σηματοδοτεί την συμπλήρωση 3 χρόνων από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Στη συνέχεια, λίγο πριν εκθέσει τα πεπραγμένα της σημερινής Κυβέρνησης και τους στόχους που υλοποίησε, εξαπέλυσε πυρά κατά της Αντιπολίτευσης, με αναφορές στο δημοψήφισμα, τις κλειστές τράπεζες και τους συνταξιούχους που έκλαιγαν στα πεζοδρόμια.

Με φόντο, μάλιστα, τις προκλήσεις που ανέκυψαν εξαιτίας της υγειονομικής και, στη συνέχεια, της ενεργειακής κρίσης, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως όλα αυτά «από προκλήσεις έγιναν ευκαιρία». Οι προσλήψεις στην εκπαίδευση, οι γενναίες επενδύσεις, η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας καθώς και η εθνική θωράκιση αποτέλεσαν βασικά σημεία της ομιλίας του.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι η χώρα αύξησε 2 φορές κατά 9,7% τον κατώτατο μισθό εντός του 2022, μείωσε την ανεργία κατά 5 μονάδες, οδηγήθηκε σε ισχυρή ανάπτυξη ύψους 8,3% το 2021, με το ΑΕΠ να φτάνει στα 181 δισ. ευρώ από 167 δισ. ευρώ το 2020, μείωνοντας αισθητά, παράλληλα, τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους, με κυριότερο τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, μάλιστα, «Εδώ και 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας αλλεπάλληλες κρίσεις από την εισβολή στον Έβρο, την πανδημία τις απειλές της Τουρκίας και την ενεργειακή κρίση».

Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη σπουδαία καινοτομία της εισαγωγής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία άρχισε πριν λίγες μέρες να εφαρμόζεται για 120.000 απασχολούμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα της ΓΣΕΕ, το οποίο είναι σε θέση να πατάξει τη μαύρη και αδήλωτη εργασία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Συμπλήρωσε, μάλιστα, την καθιέρωση της γονικής άδειας για τον πατέρα καθώς και της τηλεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός εστίασε, επίσης, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των συνταξιούχων, στην επιστροφή 1,4 δισ. αναδρομικών, καθώς και στην επίσπευση απονομής συντάξεων. Ανακοίνωσε δε ότι από 1η Ιανουαρίου 2023, θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για όλους, ενώ, παράλληλα, τις επόμενες εβδομάδες, θα δημιουργηθεί ευνοϊκότερο καθεστώς δόσεων στους οφειλέτες του ΕΦΚΑ. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην σημαντική αρωγή του αριθμού 1555, για την επίλυση ερωτημάτων των ενδιαφερόμενων σχετικών με τον ΕΦΚΑ. «Οκτώ στους δέκα δήλωσαν ικανοποιημένοι», όπως είπε, από τις άμεσες και γρήγορες απαντήσεις που λαμβάνουν.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αυστηροποίηση των ποινών για τον βιασμό, την κακοποίηση και την παρενόχληση, όπως αυτές εισήχθησαν μέσω του νέου Ποινικού Κώδικα. Όπως τόνισε, λαμβάνεται πλέον ιδιαίτερη μέριμνα και για τις κακοποιημένες γυναίκες, με τη λειτουργία 43 κέντρων και 19 ξενώνων, αλλά και την εισαγωγή του panic button, για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι «αυτή η κυβέρνηση κατήργησε την ρατσιστική απαγόρευση της αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους, δίνοντας, επίσης, πρόσβαση στους διεμφυλικούς στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ».

Ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του, επισημαίνοντας ότι η έως τώρα κυβερνητική πολιτική, με τους υψηλούς δείκτες ανάπτυξης, τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και τη μείωση του ελλείμματος, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, προς όφελος του κάθε πολίτη.




ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2020
  


Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΛ.Γ.Α., καλώντας τους παραγωγούς των οποίων οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 2020 να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης. Η προβλεπόμενη προθεσμία εκκινεί την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και λήγει την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, και αφορά, μεταξύ άλλων, και τους δικαιούχους παραγωγούς του Δ. Κορινθίων (Τ.Κ. Αθικίων, Γαλατακίου, Ξυλοκέριζας). Κάθε κάτοχος (ιδιοκτήτης ή μισθωτής) που η γεωργοκτηνοτροφική του εκμετάλλευση ζημιώθηκε από τις πυρκαγιές, μπορεί να υποβάλει ο ίδιος ή μέσω τρίτου προσώπου, αίτηση χορήγησης ενίσχυσης σε ηλεκτρονική μορφή, για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις του, από κοινού με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, δήλωσε τα εξής: «Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το έτος 2020 και τους παραγωγούς των Τ.Κ. Αθικίων, Γαλατακίου και Ξυλοκέριζας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν, ενημερώνω ότι προ ολίγου έλαβα την Ανακοίνωση του ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι πυρόπληκτοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022, για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα στην οποία ανήκουν οι εκμεταλλεύσεις τους.

Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την εξέλιξη του θέματος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. για την ευαισθησία του και την προσωπική του συμβολή σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τους πυρόπληκτους αγρότες μας. Μάλιστα, ο Διευθυντής του ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας με ενημέρωσε ότι, σχετικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν πέρσι στο Σολωμό Κορινθίας, το εκτιμητικό έργο εξελίσσεται πολύ γρήγορα και αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.».




17ΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ OPEN TOYΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΑΝΔΡΩΝ «ΠΑΥΛΕΙΑ 2022” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, μετά την παύση δύο ετών λόγω της πανδημίας, η μεγάλη γιορτή του τένις, το « 17ο OPEN ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΑΝΔΡΩΝ» - ΠΑΥΛΕΙΑ 2022, από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Κορίνθου. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά της χρονιάς, μια γιορτή που διοργάνωσε ο ΟΑΚ για τους αθλητές του, τις οικογένειες και τους φίλους τους, στα γήπεδά του στο Δ.Α.Κ. Κορίνθου από τις 4-10/7/2022. 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος δήλωσε τα εξής: 

«Παρευρέθηκα την Κυριακή 10 Ιουλίου, στον 17ο Τελικό OPEN TOYΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΑΝΔΡΩΝ «Παύλεια 2022”. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κορίνθου διοργάνωσε ένα όμορφο και ξεχωριστό παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις, στο οποίο συμμετείχαν σπουδαίοι αθλητές από όλη την Ελλάδα. Με χαροποιεί ιδιαιτέρως ότι η φετινή χρονιά για τον Ο.Α.Κ. στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, δεδομένης της μεγάλης συμμετοχής αθλητών υψηλού επιπέδου. 
Μπράβο στον Ο.Α.Κ. και στον φίλο Πρόεδρο, Κεφερλή Γιώργο, για την σπουδαία οργάνωση. Εύχομαι συνεχείς επιτυχίες και κορυφαίες επιδόσεις σε όλους τους αθλητές του Ο.Α.Κ.!».


Δεν υπάρχουν σχόλια