Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Νίκου Ταγαρά /Φ.1798

Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Νέα σελίδα για το Λουτράκι και την Περαχώρα – Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ΔΕ Λουτρακίου – Περαχώρας
  


ΦΕΚ Τεύχος Δ’ 139/17.03.2022 «Το Λουτράκι αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό με όρους δόμησης και χρήσεις γης καθώς και ισχυρές προβλέψεις προστασίας για το φυσικό περιβάλλον.

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την εξέλιξη ολοκλήρωσης και αυτού του χωροταξικού – πολεοδομικού σχεδιασμού στον νομό Κορινθίας που ξεκίνησε το 2010, καθώς με την έγκριση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας μπαίνει τάξη στον χώρο με ασφάλεια δικαίου για τους πολίτες και την Πολιτεία, δήλωσε ο συμπολίτης μας Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς και συνέχισε.

Καθορίζεται πλέον τι και που επιτρέπεται να κατασκευασθεί σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Λουτρακίου, όπως και ποιες περιοχές ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος πρέπει να είναι θωρακισμένες περιβαλλοντικά.

Ειδικότερα μπαίνει τάξη στον χώρο στις εξής 6 Χωρικές Ενότητες Χωρική Ενότητα Λουτρακίου Χωρική Ενότητα Ισθμίων Χωρική Ενότητα Περαχώρας Χωρική Ενότητα Σχίνου Χωρική Ενότητα Όρους Γερανείων 
Χωρική Ενότητα Νότιας περιοχής Ορεινού όγκου Γερανείων (Δασική περιοχή στους πρόποδες του όρους των Γερανείων).

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αποτελεί τον «οδικό χάρτη» για την οικονομική, οικιστική, και επενδυτική ανάπτυξη όλης της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου και ταυτόχρονα το «δίχτυ ασφαλείας» για τα βουνά μας.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης δήλωσε:

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τον Δήμο μας.

Βάζουμε τάξη, με σαφείς κανόνες στην περιοχή για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να εξελιχθούμε. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου αποτελεί ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο καθώς θεσμοθετείται ένας σύγχρονος και επίκαιρος πολεοδομικός σχεδιασμός, προστατεύοντας το περιβάλλον και επιτρέποντας με ασφάλεια τις επενδύσεις.

Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία και την καθοριστική του παρέμβαση τον Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά και για την αδιάκοπη στήριξή του για τα μεγάλα έργα υποδομής που χρειάζεται ο Δήμος μας. Σύντομα, ολοκληρώνεται και το Γ.Π.Σ. Αγίων Θεοδώρων για να πετύχουμε την ορθολογική οργάνωση των κοινόχρηστων χώρων και υποδομών και να αναδειχθεί η φυσιογνωμία της πόλης».
Στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας παραβρέθηκε ο Υφ/ργός Νίκος Ταγαράς
  

στα Νέμεα 2022 παρουσία της Λίνας Μενδώνη για την τελετή έναρξης της 7ης Σύγχρονης Αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων και την τελετή υποδοχής του Σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Αγώνες είναι αφιερωμένοι στον αείμνηστο Αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ που αγάπησε την Νεμέα και για σχεδόν 50 χρόνια αφοσιώθηκε στο να φέρει στο φως σημαντικά ευρήματα και να αναδείξει τα Νέμεα.
Νίκος Ταγαράς: Η Γέφυρα στο Μεσινό θα ανακατασκευαστεί - Τα κονδύλια δεν πρόκειται να χαθούν και γι’ αυτό κάνουμε ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει το έργο
  

Με την άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά, αποτρέπεται δραστικά ο κίνδυνος να χαθούν κονδύλια 1,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της γέφυρας του Μεσινού, που «κόπηκε» στα δυο, από τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου 2019.

Ειδικότερα, όταν την περασμένη Κυριακή, 3 Απριλίου ο Νίκος Ταγαράς είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο, τον αντιδήμαρχο Φενεού, Σπύρο Κουτρέτση, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Παναγιώτη Φιακά, τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσόγκα και τους τοπικούς προέδρους, μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων, συζητήθηκε και ο κίνδυνος να χαθούν τα πολύτιμα κονδύλια για την ανακατασκευή της γέφυρας στο Μεσινό.

Άμεση ήταν η ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Νίκο Ταγαρά στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αποτέλεσμα, σήμερα, πέντε 24ωρα μετά το αίτημα της δημοτικής αρχής, να δοθεί παράταση έως τα τέλη του 2022 ώστε να υπάρχει ο ικανός χρόνος να συμβασιοποιηθούν όλες οι σχετικές εργολαβίες για να ξεκινήσει πλέον το έργο ανακατασκευής της γέφυρας στο Μεσινό.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του και οφείλουμε να τη βρίσκουμε και να την υλοποιούμε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε σημαντικά έργα όπως η ανακατασκευή της γέφυρας στο Μεσινό να εκτελεστεί κανονικά και να μη χαθούν τα πολύτιμα κονδύλια που ήδη έχουν εγκριθεί.

Το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο και αναγκαίο, πράγμα που αναγνωρίζει και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την ηγεσία του οποίου συνεργάζομαι εξαιρετικά σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Νίκο Ταγαρά που ξεμπλόκαρε ένα έργο που είχε βαλτώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Όταν ήρθε την περασμένη Κυριακή στον Φενεό, πολίτες και εγώ τού θέσαμε τον κίνδυνο να χάσουμε την χρηματοδότηση για την ανακατασκευή της γέφυρας. Η αντίδρασή του ήταν άμεση και -όπως πάντα- αποτελεσματική. Θερμές ευχαριστίες για τη στήριξή του σε όλη την περιοχή, για ένα σωρό διαφορετικά ζητήματα».
Νίκος Ταγαράς: Η δήλωση του Υφυπουργού στον Μεγάλο Συνοδικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό προς τιμήν του Πολιούχου της Κορίνθου Απ. Παύλου
  


«Με λαμπρότητα γιορτάσαμε απόψε, παραμονή Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, την γιορτή της πόλης μας στον πολιούχο, τον Απόστολο Παύλο.

Εύχομαι υγεία και δύναμη να δίνει σε όλο τον κόσμο και στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες αύριο εύχομαι χρόνια πολλά και καλά.».
Δεν υπάρχουν σχόλια