Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1794

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Απάντηση στα ψέματα και την προπαγάνδα της Τουρκίας…

‘’Σε περίπτωση κρίσης θέλει η Τουρκία από τώρα να προβάλλει τον ισχυρισμό ότι είναι αμυνόμενη και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα να ασκήσει ακόμη και στρατιωτική βία, όπως πράττει και είναι πρόθεσή της να πράξει, στη Συρία και στο Ιράκ’’. Ο κ.Γιάννος Χαραλαμπίδης, νομικός, δημοσιογράφος και διδάκτωρ των διεθνών σχέσεων και των ευρωπαϊκών σπουδών, μίλησε για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, στο SIGMATV αναφέρει το 5Pentapostagma.gr και λέγει καθαρά και ξάστερα την αλήθεια. Όπως είπε ο κ.Χαραλαμπίδης: «Η Τουρκία στο Αιγαίο αμφισβητεί 152 συνολικά νησιά καταγεγραμμένα, δηλαδή τα 3/4 του Αιγαίου. Ενώ όμως είναι επιτιθέμενη, με όσα ευαγγελίζεται, θέλει να μετατραπεί σε αμυνόμενη, δηλαδή ότι η Ελλάδα καταργεί τις συνθήκες του ‘31 και του ‘47 προβάλλοντας η Άγκυρα τον ισχυρισμό ότι τα νησιά θα έπρεπε να ήταν αποστρατιωτικοποιημένα και ως εκ τούτου η Ελλάδα, εφόσον δεν σηκώνει το στρατό της από τα νησιά, σημαίνει ότι είναι επιτιθέμενη και προσθέτει, βεβαίως, η Άγκυρα ότι ο ισχυρισμός περί επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας δεν ευσταθεί».

Κατά τον κ.Χαραλαμπίδη, δηλαδή, η Τουρκία θέλει από τώρα «να προβάλλει τον ισχυρισμό ότι είναι αμυνόμενη και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα να ασκήσει ακόμη και στρατιωτική βία, όπως πράττει και είναι πρόθεσή της να πράξει στη Συρία και στο Ιράκ. Άρα έχουμε μια Τουρκία η οποία συμπεριφέρεται με τρόπον ώστε από επιτιθέμενη να είναι αμυνόμενη και να επιχειρεί μάλιστα να τεκμηριώσει τα επιχειρήματά της, όπως πολύ σωστά έχει πει ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά παράνομο και παράλογο τρόπο».. Βασικά ο διαπρεπής Έλληνας έχει δίκαιο και επισημαίνει τους κινδύνους που αφήνει στο διάβα της η αρπακτική Τουρκία.

Η Οθωμανική διπλωματία που ασκεί η Τουρκία συνοδευόμενη και από κρυφά κονδύλια του αρμόδιου Υπουργείου έχει δοκιμαστεί και σε άλλες περιπτώσεις, ώστε να θεωρείται από μέρους της μία αλάνθαστη τακτική επιθετικής προπαγάνδας που βρίσκει ευήκοα ώτα ακόμα και Ελληνικά, υποτίθεται, τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ. Οι ενέργειες της γείτονος έχουν επιμονή, συνέχεια και στόχο. Θες από άγνοια, θες από σκοπιμότητα, έχει καταφέρει να την ακολουθούν αρκετές χώρες σύμμαχοι υποτίθεται στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βεβαίως σήμερα έχουμε μία Κυβέρνηση, η οποία δεν χαρίζεται τόσο εύκολα μπροστά στα διπλωματικά παιχνίδια των Τούρκων. Έχει βρεθεί στο τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής ο Κέρβερος Υπουργός Νίκος Δένδιας, που με τη «γραμμή Μητσοτάκη» δεν χαρίζεται εύκολα. Ένα επιχείρημα οι Τούρκοι, δύο εμείς που αναιρούν τα λόγια τους. … 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Βρώμικος και αντεθνικός ο ρόλος ΜΚΟ

Τα ερωτήματα είναι πολλά και «εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πώς αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις γνωρίζουν τις συντεταγμένες παράνομων μεταναστών», γράφει το αποκαλυπτικό και δραστήριο στα Εθνικά Θέματα 5PENTAPOSTAGMA.GR.

Από… κόσκινο περνούν οι αρχές τη δράση συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον Έβρο το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ώρα που τα αστυνομικά μέτρα έχουν αυξηθεί στην περιοχή μας. Πριν από τρεις ημέρες στις τοπικές Αρχές στο Διδυμότειχο έφτασε ένα mail, το οποίο είχε τις συντεταγμένες μιας νησίδας μέσα στο ποτάμι του Έβρου, στην περιοχή του Πυθίου, όπου υπήρχαν λαθρομετανάστες και οι ελληνικές αρχές έπρεπε να σπεύσουν για να τους σώσουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open.

Οι ελληνικές αρχές σήκωσαν drone πήγαν στο σημείο Συνοριοφύλακες, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερο κατακλύζονται οι αρχές στο Διδυμότειχο από mail ΜΚΟ που για κάποιο παράξενο λόγο γνωρίζουν τις συντεταγμένες παράτυπων μεταναστών και καλούν την Ελλάδα να πάει να τους σώσει.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πώς αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις γνωρίζουν τις συντεταγμένες παράνομων μεταναστών. Γι’ αυτό τον λόγο ξεκινά έρευνα για το αν γνωρίζουν κάτι ενδεχομένως από τα ίδια τα παράνομα κυκλώματα. Στη ουσία ψάχνουν να βρουν αν βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους για να τους φέρουν στη χώρα μας. Στη συγκεκριμένη έρευνα έχουν «κλειδώσει» τέσσερις ΜΚΟ, οι οποίες τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιούνται στον Έβρο με αυτόν τον τρόπο, κάτι το οποίο δεν γινόταν το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, ψάχνουν πληροφορίες και για πιθανούς συνεργάτες τους στην περιοχή, οι οποίοι με διάφορους τρόπους διευκολύνουν τους διακινητές και τους λαθρομετανάστες στο έργο τους.

Αυτού του είδους οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που κινούνται ανεξέλεγκτα με πακτωλό χρημάτων και άνομους σκοπούς δράσεων φαίνεται ότι κατευθύνονται από διεθνές διευθυντήριο υπεράνω ντόπιων εξουσιών.

Όλες οι κινήσεις των μελών αυτών των ΜΚΟ παραβιάζουν κατάφωρα το δίκαιο της Ελλάδας, ενώ είναι η αιτία που έχουν εισβάλει παράνομα στη χώρα μας εκατομμύρια λαθρομετανάστες κυρίως από την Τουρκία. Επιτέλους, δεν θα βρεθεί μία κυβέρνηση να τις εκδιώξει από τα σύνορά μας;



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τα βάζει πάλι η Τουρκία με τον Δένδια…

Ο Χρήστος Γιαννούλης του Newsbomb.gr αναφέρει ότι: Στο στόχαστρο της Άγκυρας ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, λόγω της αναφοράς του στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Προκλητικές φιέστες Ερντογάν και νέα επιθετική ρητορική για αποστρατικοποίηση του μισού Αιγαίου. Και πράγματι, δριμεία επίθεση στον Νίκο Δένδια εξαπέλυσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, με αφορμή την ανάρτηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών για τα 569 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Οι αναφορές του κ.Δένδια στην «αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό», φαίνεται πως εκνεύρισαν τους Τούρκους, οι οποίοι δεν έχασαν ευκαιρία να τον βάλουν στον στόχαστρο και να τον κατηγορήσουν για επεκτατισμό και επιθετική ρητορική.

Η αλήθεια, είναι βέβαια, πως το πραγματικό πρόβλημα της Άγκυρας με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και την κυβέρνηση συνολικά, όπως φαίνεται κι από τις αναφορές Ερντογάν κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν ήταν μόνο οι αναφορές στην ημέρα μνήμης της Άλωσης της Πόλης. Το γεγονός ότι η Ελλάδα με τη στάση της έχει επιδείξει ψυχραιμία, σοβαρότητα και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, έχοντας καταφέρει να έχει τη συμπαράσταση και τη στήριξη ισχυρών συμμάχων, που ήδη έχουν σπεύσει να καταδικάσουν τη ρητορική της Άγκυρας, είναι αυτό που προφανώς ενοχλεί τους «γείτονες».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών δεν διστάζει σε κάθε ευκαιρία - κάτι που είχε κάνει και στην επίσκεψή του στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2021 - να εκθέτει τις αναθεωρητικές και επικίνδυνες απόψεις των γειτόνων, βάζοντας τα θέματα στην πραγματική τους διάσταση, με βάση πάντα το Δίκαιο, την ιστορία και τη νομιμότητα.

Την Κυριακή (29/5), λοιπόν, η αφορμή για τη νέα επίθεση προς τον Νίκο Δένδια ήταν το παρακάτω μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών… Κάτι τέτοια κάνει σε περιπτώσεις ανάγκης ενημέρωσης ευρύτερα της κοινής γνώμης στην πλούσια διπλωματική του αντεπίθεση ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και έχουν γίνει πυρ και μανία εναντίον του.

Πες τους κι άλλα κύριε Υπουργέ, αποκαλύψτε την αλήθεια και μην τους αφήνετε να παριστάνουν τα θύματα αντί τους θύτες… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Στα δύσκολα πάντα υπάρχει θυρίδα διαφυγής...

Τα Μνημονιακά χρόνια οι Αυτόχειρες ξεπέρασαν τις 5.000 άτομα, τα οποία θέλεις από ιδιοσυγκρασία, θέλεις κάτω από αντίξοες συνθήκες που τις δημιούργησαν τα Οικονομικά Μέτρα, αφαίρεσαν τη ζωή τους. Μέσα σε λίγα χρόνια ξεκληρίστηκε μία Κωμόπολη άνω των πέντε χιλιάδων πολιτών. Θέλουμε να σταθούμε στους Αυτόχειρες και ειδικότερα στους μελλοντικούς και σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα τους να τους πούμε πως παρά τις δυσκολίες η ζωή δίνει πάντα θυρίδες διαφυγής μακριά από το κακό. Είναι γεγονός ότι κάποιοι, ευρισκόμενοι προ οικονομικών, κυρίως, διλημμάτων, δεν αντέχουν την αντιμετώπισή τους και καταλήγουν να παίρνουν στο λαιμό τους τόσο τους εαυτούς τους, όσο και τα μέλη της οικογενείας τους, χωρίς να εξετάζουμε το θρησκευτικό μέρος του θέματος.

Απευθυνόμαστε στους ολιγόπιστους και σε αυτούς που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες –όπως τις νοιώθουν- δυσκολίες, και τους επισημαίνουμε ότι στη ζωή «έχει ο καιρός γυρίσματα». Δεν πρέπει να αφήσουν την απελπισία να κυριέψει τη σκέψη τους και να τους οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση. Όποια εμπόδια και αν βρίσκονται ενώπιόν τους μπορούν να ξεπεραστούν. Λόγω της Οικονομικής κρίσης έχουν δημιουργηθεί Εκκλησιαστικοί και άλλοι φορείς Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν προσωρινά. Μην ντρέπεστε να αναζητήσετε αυτούς τους φορείς και να συζητήσετε το πρόβλημά σας. Στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες, το αίσθημα της αλληλοβοήθειας είναι αυξημένο σε πολλούς συνανθρώπους μας, αλλά και οι Υπηρεσίες της Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν τη δυνατότητα να σας ακούσουν και να βοηθήσουν.

Μην βάζετε κάτω το κεφάλι, μην εγκαταλείπετε τον αγώνα για τη σωματική και ψυχική επιβίωση! Έχετε χρέος να παλέψετε για τον εαυτόν σας, για την Οικογένεια, ακόμα και για τον διπλανό σας. Μη ζητάτε να σας λύσουν παντελώς οι άλλοι τα δικά σας προβλήματα, αλλά μια ανακούφιση, ένας καλός λόγος, μία αισιόδοξη συντροφιά, ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον καλό θα σας κάνει. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας, όχι για να την καταστρέψετε, αλλά για να της δώσετε το Μήνυμα της Ζωής. Αλλάξτε την κακή πορεία, βάλτε στόχους προσιτούς, κάντε αναπρογραμματισμό στα σχέδιά σας για το μέλλον με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας. Όλα μπορούν να έλθουν καλύτερα. Ποιός ξέρει; Μακριά από μακάβριες σκέψεις...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια