Header Ads

Εμείς να επιλέξουμε την ώρα της σύγκρουσης

Φ.1794

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  


Του Φαήλου Κρανιδιώτη*


Η Τουρκία γνωρίζει πως και χωρίς τα F35, με την παραλαβή όλων των Rafale, των Belhara και την εγκατάσταση από τον Εβρο ως το Καστελόριζο και την Κρήτη ενός συστήματος Iron Dome (Σιδερένιος Θόλος), όπως του Ισραήλ, που… … θα μας λύσει το πρόβλημα των Bayraktar, κάθε είδους Drone, αλλά και θα κάνειγενικά Θράκη και Αιγαίο αδιαπέραστα, η στρατιωτική ισορροπία θα γείρει δραματικά υπέρ της Πατρίδας μας και -σημειώστε το- θα έχουμε επίσης τεράστιες δυνατότητες υπεράσπισης της Κύπρου, ακόμη και απελευθέρωσης των Κατεχομένων, αφού τα υποστρατηγικά όπλα που μας εξασφάλισε η Ειδική Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία μάς δίνουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά να συντρίψουμε τις δυνάμεις του «Αττίλα». Και τώρα έχουμε ισχύ για να καταστρέψουμε δύο Τουρκίες, ειδικά με τους εξαίρετους πιλότους μας, τα πληρώματα του Στόλου μας και το δυναμικό του Στρατού Ξηράς.

Όμως, οι Τούρκοι, που ήταν, είναι και θα είναι σιγουρατζήδες, ξέρουν πως, αν τώρα έχουν μία πιθανότητα, σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν καμία.

Γι’ αυτό τώρα προκαλούν, ώστε, αν κάνουμε το λάθος να παρασυρθούμε σε μια σύγκρουση μικρής διάρκειας, μετά να μας υποχρεώσουν, υπό την ενδεχόμενη πίεση και συμμάχων, να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις, όπου θα μας ζητηθούν ταπεινωτικές παρατηρήσεις. Εμείς όμως πρέπει να είμαστε εκείνοι που θα επιλέξουν την ώρα και τον τόπο της σύγκρουσης, με ψυχρή λογική, ιστορική γνώση και τη μεγαλύτερη αρετή της ενέδρας: την υπομονή.

Οταν ο Τούρκος θα κάνει τη μοιραία πρόκληση και θα επιλέξουμε, έμπλεοι ισχύος και θάρρους, πως τώρα είναι η ώρα, όταν οι Scalp των Rafale και των Belhara, όταν οι Exocet Block III θα στείλουν στον πάτο της Ελληνικής Λίμνης τον τουρκικό στόλο, θα μετατρέψουν σε παλιοσίδερα και οικόπεδα με μπάζα ναυστάθμους, στρατόπεδα και αεροδρόμια, όταν πάση δυνάμει Στρατός, Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό θα απαντήσουν με πολλαπλάσια χτυπήματα στην πρόκληση, πρέπει να είμαστε εμείς εκείνοι που θα σύρουν τους Τούρκους στο ταπεινωτικό τραπέζι της ήττας, της συνθηκολόγησης, των δικών τους και μόνον υποχωρήσεων, όπου θα διεκδικήσουμε τα πάντα, την Κύπρο ελεύθερη και ενιαία, την αποκατάσταση όλων των παραβιάσεων της Συνθήκης της Λωζάννης, σε Ιμβρο, Τένεδο, στην Πόλη, τον σεβασμό της Αγια-Σοφιάς και όλων των μνημείων του πολιτισμού και της πίστης μας, την αναγνώριση της Γενοκτονίας όλων των Χριστιανών της Μικράς Ασίας. Θα πουν μερικοί: «Μα, τι λέει;» Σας λέω τη μοίρα της ισλαμοφασιστικής Τουρκίας, μιας Ναζιστικής Γερμανίας πιο πρωτόγονης, πιο βάρβαρης.

Έχουμε ξεχάσει πόσο μας φοβούνται οι Τούρκοι, το θυμούνται όμως αυτοί. Και το ξαναλέω:

Διχασμένοι φτάσαμε αήττητοι λίγα χιλιόμετρα από την Αγκυρα. Τη βλέπανε στον ορίζοντα οι στρατιώτες μας, αχνόφεγγαν οι μιναρέδες της. Φανταστείτε τι μπορούμε ενωμένοι.

Ο Μεταξάς κατάπιε τον τορπιλισμό της «Ελλης» και μετά, όταν ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες και ήρθε η ώρα, οι Ιταλοί βλαστήμησαν την ώρα, κολύμπησαν στο αίμα τους και γεύτηκαν την πιο ταπεινωτική ήττα από τη λαμπρή γενιά του 1940-41.

Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα. Πρέπει να τους αναχαιτίζουμε, να καταγγέλλουμε όπου πρέπει, παντού, τις παραβιάσεις, να δηλώνουμε σταθερά την ανυποχώρητη στάση μας σε όλες τις ιταμές απαιτήσεις των Τούρκων, να μην αφήνουμε αναπάντητες τις έωλες αιτιάσεις τους, να μην παρασυρθούμε σε ένα θερμό επεισόδιο όταν και όπου θέλει η ισλαμοφασιστική ηγεσία των Γενοκτόνων και, όταν θα είμαστε έτοιμοι, με όλα τα νέα οπλικά μας συστήματα σε απόλυτη ετοιμότητα, τότε και εκεί που θα επιλέξουμε, να κλάψουν οι μάνες που τους γέννησαν και να συντρίψουμε σε ένα ξημέρωμα ό,τι απειλεί τον Εβρο και τα νησιά μας, αυτούς που κατέχουν το 40% της Κύπρου.

Η Τουρκία δουλεύει για μας, κάνει τα πάντα για να βρεθεί εκτός δυτικής συμμαχίας, φέρεται ως τραμπούκος, εχθρικά απέναντι σε όλη τη Δύση. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Ερντογάν για τον τυχοδιωκτισμό και την αλαζονεία του. Μας κάνει κάθε μέρα σημαντικότερο σύμμαχο της Δύσης, με αξιοπιστία και σταθερότητα. Και σε αυτή τη στρατηγική πρέπει να είμαστε ενωμένοι, υπομονετικοί και με το δάχτυλο στη σκανδάλη ή, αν θέλετε, στο κουμπί του χειριστηρίου. Θα έρθει η ώρα, είναι βέβαιο, αλλά θα την επιλέξουμε εμείς και θα το θυμούνται για χίλια χρόνια. Αρκεί να δείξουμε σωφροσύνη, με σχέδιο, έχοντας πάντα μέσα μας, για την ώρα που θα χρειαστεί, την πρώτη ανδρική αρετή: τη γενναιότητα… 
newsbreak.gr 

*Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ www.neadexia.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια