Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου»

Φ.1792

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Με τη μη λήψη μέτρων γίνονται Πολιτικοί δολοφόνοι…

Παραξενεύτηκαν προ ετών κάποιοι αναγνώστες της “Φωνής μας” από την είδηση ότι οι μετανάστες στο Λουξεμβούργο κατέχουν το 40% του πληθυσμού. Δηλαδή τι νομίζουν ότι στην Ελλάδα οι νόμιμοι και οι παράνομοι είναι λιγότεροι τηρουμένων των αναλογιών και τη μαζική, αθρόα προσέλευση από τα παράλια της Τουρκίας σε καθημερινή βάση; Σοβαρές πηγές πληροφόρησης λένε πως οι Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα κατέχουν τα τρία εκατομμύρια -αν δεν τα έχουν ξεπεράσει- στο γηγενή πληθυσμό δέκα εκατομμυρίων, δηλαδή περί το 30%, που συνεχώς και καθημερινά αυξάνεται χάρη στα ανύπαρκτα μέτρα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, που γκρέμισαν ό,τι καλό και ασφαλές είχε καταφέρει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι γνωστό ότι πάει από το κακό στο χειρότερο, χωρίς έστω και μία Κυβέρνηση να έδωσε τη σημασία, που του αξίζει. Ο πληθυσμός γηράσκει, οι ηλικίες δεν ανανεώνονται, οι γεννήσεις δεν καλύπτουν καν τους θανάτους και από αυτές δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, αφού η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, έχει πάψει προ πολλού να δίνει τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα. Στα κρατικά Νοσοκομεία γεννούν οι Αλλοδαπές Μουσουλμάνες γυναίκες και οι Αθίγγανοι, ενώ οι Ελληνίδες είναι σπάνιες και αυτές που αποκτούν παιδιά επαφίενται στο πρώτο, βία στο δεύτερο παιδί.

Μία σειρά ενεργειών Ελληνικών Κυβερνήσεων έδρασε κατά το παρελθόν και συνεχίζουν μέχρι των ημερών μας εχθρικά κατά του θεσμού της Οικογένειας.

Η δήθεν απελευθέρωση της γυναίκας, το Γυναικείο Κίνημα, η αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, η στοχοποίηση των Πολύτεκνων Οικογενειών με την κατάργηση κινήτρων που είχαν θεσπιστεί παλαιότερα, και ιδιαίτερα η Οικονομική κρίση, έχουν συμβάλει στη μείωση του πληθυσμού της χώρας.

Το “Δόγμα Κίσινγκερ περί αποπληθυσμού της Γης” και ο Έλεγχος των Γεννήσεων έδρασαν και δρουν σε βάρος του Ελληνικού Έθνους και υπέρ του «μουσουλμανικού» στοιχείου. Επιδίωξη των “Επικυρίαρχων”, που ελέγχουν τις πρόθυμες Κυβερνήσεις, είναι η Αλλαγή της Σύστασης του Ελληνικού Πληθυσμού με τη μείξη φυλών, αλλά και του πληθυσμού. Γεγονός είναι πως η οικονομική κρίση σπρώχνει ολοένα και περισσότερα ζευγάρια στην απόφαση να θέσουν τέλος σε μια εγκυμοσύνη. Τα στοιχεία, που δίνει στη δημοσιότητα το Τμήμα της Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι αποκαρδιωτικά, αφού γίνονται 85.000 αμβλώσεις κάθε χρόνο στην Ελλάδα με κύρια αιτία την οικονομική κρίση. Το χειρότερο είναι πως το 25% από αυτές γίνεται από νεαρά κορίτσια με αποτέλεσμα Ψυχοσωματικά προβλήματα.

Θα πάψουν καμιά φορά να δολοφονούν την Ελλάδα οι Κυβερνώντες και οι υπόλοιποι πολιτικοί, που τους ανέχονται χωρίς διαμαρτυρία;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ανύπαρκτες οι Επιτροπές Τουρισμού στο Νομό μας;

Μπορεί να είναι κουραστικό να επιμένουμε στο θέμα της προσπάθειας ανάπτυξης τουριστικού ρεύματος και αξιοποίησης του σχετικού θησαυρού της Κορινθίας, αλλά εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή μας την προσπάθεια μέχρι να φιλοτιμηθούν ή ενεργοποιηθούν οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες Πελοποννήσου και Κορινθίας πάνω στο εν λόγω θέμα. Έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που αρχίσαμε να προβάλλουμε το θέμα από την εφημερίδα μας. Μετά από τις τελευταίες παρεμβάσεις της εφημερίδας μας, είδαμε την κάποια κίνηση από την Περιφέρεια Πελοπόννησο, αλλά τουλάχιστον στο προσκήνιο δεν είδαμε ούτε ακούσαμε κάτι σχετικό από την Νομαρχία και τους Δήμους του Νομού μας. Δεν είδαμε να διοργανώνεται μία Γενική Σύναξη πόλεων και Δήμων, στην οποία μετά από διάλογο να αποφασιστεί ένας Στρατηγικός Τουριστικός Προγραμματισμός, που θα υλοποιήσει με θρησκευτική ευλάβεια μία ευέλικτη και δραστήρια Επιτροπή.

Μέχρι σήμερα ακούσαμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα γνωστά τετριμμένα λόγια, με ελαφρά βελτιωμένη ατομική προσπάθεια στελεχών, τα οποία πολύ φοβόμαστε θα έχουν την τύχη προηγουμένων ατελέσφορων προσπαθειών. Θα παραμείνουν στην καλή πρόθεση, χωρίς το “διά ταύτα”. Ενθυμήθηκα και αναζήτησα δικό μας δημοσίευμα πριν από έξι χρόνια.

Γράφαμε τότε: «Η πρόσφατη πρωτοβουλία της Αθηναϊκής εφημερίδας “δημοκρατία”, που διοργάνωσε και κουβάλησε 150 άτομα με μονοήμερη εκδρομή στον Άγιο Γεώργιο Φενεού και τη Λίμνη Δόξα, δείχνει το δρόμο και είναι σαν να καλεί σε εγερτήριο σάλπισμα τους Αυτοδιοικητικούς και τους Επιχειρηματίες, που τα περιμένουν όλα από τους άλλους…» Θα μου πείτε και τι έγινε, ήλθαν μερικά πούλμαν εκδρομικά, σωθήκαμε; Εδώ είναι το θέμα. Όταν ψάχνεις με το τηλεσκόπιο να βρεις πελάτες στο ορεινό χωριό σου, η προβολή του τόπου σου θα φέρει το ποθούμενο και θα γίνει με την πάροδο των ετών σημείο αναφοράς των εκδρομέων της Αθήνας. Λίγο είναι;

Αν αυτό πιστεύετε, ρωτήστε πως αισθάνονται μερικοί Καταστηματάρχες του Φενεού από τη παραπάνω Εκδρομή των Αθηναίων ή ακόμη χειρότερο γυρίστε τη σκέψη σας, πόσα Σχολεία της Κορινθίας δεν έχουν επισκεφτεί τις ενδιαφέρουσες ομορφιές του Φενεού, ενώ πηγαίνουν εκδρομή σε άλλες περιοχές, σε άλλους Νομούς.

Εμείς από τη μικρή μας έπαλξη, τη “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”, δεν θα πάψουμε να επιδεικνύουμε το ενδιαφέρον μας, γιατί έχουμε τάξει, ως αρχικό σκοπό, την προώθηση και προστασία των συμφερόντων των συμπολιτών μας… Είμαστε σε λάθος δρόμο;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Οι ΗΠΑ επισφραγίζουν τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας;

Πολύ σημαντική χαρακτηρίζει την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σε μια ιδιαίτερα σοβαρή συγκυρία, λόγω των δραματικών εξελίξεων στην περιοχή μας, καθώς και του ρόλου που η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, αλλά και λόγω της συνεισφοράς της στην προώθηση των κοινών αρχών και αξιών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής λίγο πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και την ομιλία του στο Κογκρέσο.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του πρωθυπουργού σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, κάνει λόγο για ιστορική στιγμή στις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ και σημαίνουσα συμβολική κίνηση από αμερικανικής πλευράς προκειμένου να τονιστεί η συμπόρευση Αθήνας και Ουάσιγκτον στο πεδίο των αξιών και των αντιλήψεων, ενώ σημειώνει ότι είναι ένα προνόμιο που δίδεται για πρώτη φορά σε Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναχώρησε χθες το βράδυ από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε στο άτυπο δείπνο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, για την Ουάσιγκτον, προκειμένου να συμμετάσχει στην αποστολή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ, γνωστοποιεί πως αναμένεται να έχει χωριστές επαφές με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, καθώς και με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για την κλιματική αλλαγή Τζον Κέρι. Μάλιστα, όπως κάνει γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών, με τον Τζον Κέρι αναμένεται να εξαγγείλουν κοινή πρωτοβουλία για την προστασία των θαλασσών, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και του έμπρακτου και συνεχούς ενδιαφέροντος της ελληνικής κυβέρνησης για το περιβάλλον.

Εξάλλου, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο. Με ό,τι αυτό σημαίνει για όλο τον κόσμο, αλλά και για την περιοχή μας».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο υπουργός Εξωτερικών στην «αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, τόσο στον ενεργειακό τομέα, με την έναρξη κατασκευής πλωτού σταθμού αεριοποίησης φυσικού αερίου, όσο και σχετικά με το λιμάνι της πόλης, μέσω του οποίου μεταφέρονται δυνάμεις προς άλλες Νατοϊκές χώρες», τονίζοντας πως υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Ψεύτες , άρπαγες και ‘’Συκοφάντες»” οι Τούρκοι…

Αθώες περιστερές οι Τούρκοι που τους συκοφαντούν όλοι, γράφει το 5PENTAPOSTAGMA,..»Κρίμα και άδικα»! «F-16 δυσπεψία των εχθρών της Τουρκίας! Ενέργησαν με ψέματα και συκοφαντίες» , είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα παρακάτω: «Το FETO, το PKK, το αρμενικό και το ελληνικό λόμπι, που έστειλαν επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να υπονομεύσουν τις συνομιλίες πώλησης και εκσυγχρονισμού των F-16 στην Τουρκία, δεν μπόρεσαν να χωνέψουν τις θετικές δηλώσεις τις τελευταίες ημέρες. Εχθροί της Τουρκίας με διάφορα ψέματα και συκοφαντίες εξέφρασαν τις αυταπάτες τους ότι «δεν πουλήθηκε το F-35, και δεν πρέπει να πουληθεί και το F-16».»Η Carolyn Bosher Maloney, μία από τους υποστηρικτές του FETO στις ΗΠΑ, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Νέας Υόρκης, ο γερουσιαστής του Κογκρέσου Chris Pappas, ένας από τους γνωστούς Έλληνες λομπίστες, και ο εκπρόσωπος της Φλόριντα Γκας Μπιλιράκης, με την υποστήριξη του Εκπρόσωποι υποστηρικτών του PKK, έστειλαν επιστολή για τα F-16 στον Υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken για να μην πουληθούν στην Τουρκία.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Έντι Ζεμενίδης εκ μέρους της HALC, «η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία με ένα αμερικανικής κατασκευής F16, που πετά πάνω από τα ελληνικά νησιά» Μαύρη προπαγάνδα με ψέματα. Κλείνοντας παραπέμπουμε σε άρθρο μας με τίτλο «Ελληνική κινητοποίηση στις ΗΠΑ!

Επιστολή στον Μπάιντεν: Η Τουρκία διακινδυνεύει απερίσκεπτα έναν πόλεμο εντός του ΝΑΤΟ», προκειμένου να επισημάνουμε τη στήριξη και τις προσπάθειες των Ομογενών μας στις ΗΠΑ ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα, η οποία συνεχίζεται απροκάλυπτα και διαρκώς αυξανόμενη, την ώρα που το ΝΑΤΟ προσπαθεί ενωμένο να αντιμετωπίσει τη Ρωσική επιθετικότητα.

Η πάντα καιροφυλακτούσα Τουρκία διακινδυνεύει τη συνοχή της Συμμαχίας, όταν προκαλεί συνεχώς τη χώρα μας αμφισβητώντας την κυριαρχία της στα εδώ και χιλιάδες χρόνια Ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Οι τουρκικές γελοιότητες ότι τάχα τα Ελληνικά νησιά είναι πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια και συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλειά τους δεν ευσταθούν, αφού τα μικρασιατικά παράλια ήταν Ελληνικά εδώ και χιλιάδες χρόνια, η περιβόητη Ιωνία, όπου όποια πέτρα και αν σηκώσεις κάτι Ελληνικό θα βρεις από κάτω. Συνεπώς δεν είμαστε εμείς κοντά στην Τουρκία, αλλά η Τουρκία κατακτώντας εδάφη μας στη Μικρά Ασία έφτασε απέναντι από τα νησιά μας, για να καταλαβαινόμαστε…


Δεν υπάρχουν σχόλια