Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια

Φ.1791

Κόλλιας Κων/νος Βουλευτής Ν.Δ. Κορινθίας

14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ.: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ -ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
  


Το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή 6 Μαΐου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου, με κεντρικό σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo και ξεχώρισε για την δυναμική του, καθώς και τη μαζική προσέλευση συνέδρων και παρατηρητών του κόμματος.

Με τελικό στόχο τον σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του έκανε έναν εκτενή απολογισμό των προγραμματικών δεσμεύσεων που η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει, παρά τις διεθνείς αντιξοότητες, ενώ παρουσίασε και το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ήδη προωθούνται έως το τέλος της θητείας της κυβέρνησης.

Μεταξύ των βασικών σημείων στα οποία επικεντρώθηκε ο Πρωθυπουργός, βρίσκονται τα εξής:

• Η δέσμευσή του για «επιστροφή» στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας του 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που έχει υποστεί, εξαιτίας των ανατιμήσεων στην ενέργεια, αναδρομικά από τον Δεκέμβριο 2021 έως και τον Μάιο. Όπως υπογράμμισε, το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι 600 ευρώ και θα αφορά όλους τους καταναλωτές που έχουν ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ. Για τον Μάιο και τον Ιούνιο θα καλύπτεται κατά 50% η όποια αύξηση στην κατανάλωση και πέραν των 300 κιλοβατωρών.

• Φορολόγηση ύψους 90% ως προς τα πρόσθετα συγκυριακά έσοδα των εταιρειών παροχής ενέργειας, προκειμένου τα ποσά που θα προκύψουν να διατεθούν για την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

• Πλαφόν στη χονδρική τιμή της ενέργειας και επιδότηση στη λιανική τιμή, με σκοπό την σταθεροποίηση των τελικών τιμών. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι από 1η Ιουλίου θα αρθούν εντελώς, στην πράξη, οι συνέπειες της ρήτρας αναπροσαρμογής, με τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας να επανέρχονται σε λογικά επίπεδα για όλους τους καταναλωτές.

Με φόντο, μάλιστα, τη «συνεπή και σταθερή» πολιτική που έχει χαράξει η Νέα Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικότερες κατακτήσεις που έχει πετύχει έως τώρα η κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων οι εξής:

• Το κράτος διέθεσε 43 δισεκατομμύρια για την υγεία, την εργασία και την οικονομία στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης.

• Κάλυψη των μισθών για όσους πολίτες βρέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

• Αύξηση 2 φορές κατά 9,7% του κατώτατου μισθού εντός του 2022.

• • Μείωση ανεργίας.

Ισχυρή ανάπτυξη 8,3% το 2021, με το ΑΕΠ να φτάνει στα 181 δισ. ευρώ από 167 δισ. ευρώ το 2020.

• Μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% , καθώς και του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 22%.

• Μείωση κατά 3,9 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών.

• Οι παρακρατήσεις και οι προκαταβολές φόρου είναι πλέον οι μισές 

• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους επαγγελματίες και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και σύντομα και για το Δημόσιο.

• Κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, με εξαίρεση τις πολύ μεγάλες περιουσίες.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η έως τώρα κυβερνητική πολιτική», με τους υψηλούς δείκτες ανάπτυξης, τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και τη μείωση του ελλείμματος, επέτρεψε τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Στήριξης, προς όφελος των πολιτών. Κεντρική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η χώρα μας, παρά τις τρέχουσες δυσκολίες, να τρέψει την κρίση σε ευκαιρία ανέλιξης, υλοποιώντας στόχους και έργα που είχαν ξεχαστεί μέσα στην αδράνεια της προηγούμενης τετραετίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ψηφοφορία της Κυριακής, προκειμένου να αναδειχθεί η νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΛΛΙΑ, ΣΤΟ 2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  

Στο 2ο Συνέδριο της εκστρατείας «Γίνε άνθρωπος», με τίτλο «Η εξάλειψη της βίας είναι καθήκον όλων μας», που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι Κορινθίας το Σάββατο 30 Απριλίου, συμμετείχε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Το Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του συντρόφου της στη Φολέγανδρο το περσινό καλοκαίρι, καθώς και όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο βίαια, αναπάντεχα και άδικα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κόλλιας, μόλις το 2021 η χώρα μας μέτρησε 17 γυναικοκτονίες. Δολοφονίες γυναικών που συντάραξαν στο άκουσμά τους. Πρόκειται για την πιο ακραία μορφή έμφυλης και σεξουαλικής βίας, που διαπράττεται με κίνητρο την άσκηση κοινωνικού ελέγχου στα σώματα αλλά και τις επιλογές των γυναικών.

Οι γυναικοκτονίες, όπως σημείωσε ο Βουλευτής Κορινθίας, στηρίζονται σε βαθιά εμπεδωμένες και πεπερασμένες κοινωνικές αντιλήψεις και έμφυλα στερεότυπα, σύμφωνα με τα οποία οι γυναίκες είναι δήθεν κατώτερες, υποτελείς στην ανδρική εξουσία, και δυνητικά μπορούν να «τιμωρηθούν», να «ελεγχθούν» και να «σωφρονιστούν» μέσω της έμφυλης βίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κόλλιας έκανε αναφορά στον νέο Ποινικό Κώδικα (Ν. 4855/2021), ο οποίος επέφερε σαρωτικές αλλαγές στις ποινές που προβλέπονται πλέον για τόσο σοβαρά εγκλήματα. Στόχος, όπως σημείωσε, είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η αποκατάσταση του κοινού περι δικαίου αισθήματος των πολιτών. Επιπλέον, ο ίδιος αναφέρθηκε στην αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει τον πραγματικό χρόνο έκτισης των ποινών εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων, καθώς και τις υπό όρους απολύσεις.

Σχετικά, μάλιστα, με την νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε σε βάρος της φαρμακοποιού στην Καβάλα, ο κ. Κόλλιας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε τέτοια αντίστοιχη περίπτωση, η τιμωρία των δραστών θα είναι παραδειγματική, εφόσον σύμφωνα με τον νέο νόμο η μόνη ποινή που επιβάλλεται είναι η ισόβια κάθειρξη. Στόχος είναι η αποτροπή των πολιτών από τη διάπραξη τέτοιας απαξίας εγκλημάτων.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό μου, ο κ. Κόλλιας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Βέλου-Βόχας, στην «Ανέλιξη» αλλά και στο Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν ένα τέτοιο συνέδριο, ενώ τόνισε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο καθήκον όλων μας να μην γυρίζουμε την πλάτη, να μην συγκαλύπτουμε, να μην ανεχόμαστε και να μην σιωπούμε απέναντι σε κάθε τέτοιο περιστατικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια