Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» φ.1785

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί αναλυτές… 

Με αφορμή τη δημοσίευση από φιλικό και συναδελφικό καθήκον, που έκανα σε αποχωρήσαντες συμμαθητές μου Καταδρομείς των Ειδικών Δυνάμεων και όχι μόνο, όπως στους δύο Στρατηγούς ε.α. Ι. Ασλανίδη και Γ. Καλοχριστιανάκη, δέχθηκα κάποια σχόλια με εύλογες ερωτήσεις. Τα σχόλια ήταν θετικά και όχι αρνητικά, μπορώ να πω απεριφράστως με λόγια θαυμασμού για το επίπεδο μόρφωσης των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ μία διαφορετική άποψη από κάποιον Απόστολο Δοξιάδη, ο οποίος προ ημερών καταφέρθηκε εναντίον των αποστράτων Αξιωματικών, που αναλύουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αρνητική του στάση πάνω στο υπόψη θέμα δείχνει τον άνθρωπο. Δεν θα τον κρίνω πως έχει άγνοια ή σκοπιμότητα προσπάθειας υποβάθμισης των Αξιωματικών. Οφείλω όμως αφού είμαι ένας από αυτούς να υπερασπιστώ την αλήθεια και να εκφράσω την πραγματικότητα.

Οι Αξιωματικοί της σημερινής εποχής, δεν είναι οι « Καραβανάδες», που έπαιρναν, αν και αγράμματοι, τους βαθμούς λόγω ηρωϊκών πράξεων στα πεδία των μαχών των Απελευθερωτικών Βαλκανικών Πολέμων θέτοντας την Πατρίδα πάνω από την ίδια τη ζωή τους, τιμώντας τον όρκο και την επιταγή των προγόνων τους « Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί Πάτρις» . Οι παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών των Κλάδων των ενόπλων Δυνάμεων (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Ικάρων και Σωμάτων Ασφαλείας) αποδίδουν στην Ελληνική Κοινωνία μορφωμένους ηγέτες όχι μόνο στις αντίστοιχες Τέχνες του Πολέμου. Με τη «δια βίου μάθηση» που πρώτες αυτές εδώ και δεκάδες χρόνια εφαρμόζουν παρέχουν μία γενικότερη μόρφωση σε πλείστους όσους τομείς του Δημόσιου βίου.

Τα πτυχία τους δείχνουν πως κατά την τετραετή φοίτησή τους διδάχθηκαν πάνω από πενήντα Στρατιωτικά, αλλά και Γενικής Μόρφωσης μαθήματα, ενώ παρακολούθησαν. τουλάχιστον 150 δίωρες Κυριακάτικες διαλέξεις γενικού περιεχομένου από ομιλητές Καθηγητές ΑΕΙ.  Πέραν τούτου σε κάθε βαθμό τυγχάνουν ετήσιας εκπαίδευσης, ενώ φοιτούν και σε άλλες Ανώτατες Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, χώρια που οι περισσότεροι εξ αυτών κατέχουν τίτλους Σπουδών λοιπών Πανεπιστημίων της χώρας..

Οι «εν αποστρατεία» ομιλητές που προσκαλούνται στα ΜΜΕ είναι αυτοί που ως στρατιωτικοί εν ενεργεία και τώρα εν αποστρατεία αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας και προσπαθούν ανιδιοτελώς να συμβάλουν στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη είναι εκτός πραγματικότητας… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια