Header Ads

Τα χρυσά κορίτσια του Θρύλου έβαλαν πλώρη για ακόμη ένα Final Four Φ.1778

Πόλο γυναικών: Τα χρυσά κορίτσια του Θρύλου έβαλαν πλώρη για ακόμη ένα Final Four
  
  

in.gr Οι υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης του Ολυμπιακού έκαναν φύλλο και φτερό την Ντουναϊσβάρος με 14-9 και είναι με το ενάμισι πόδι σε ένα ακόμη Final 4, με σκοπό φυσικά να υπερασπιστούν το στέμμα τους Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού αποτελεί σταθερά την τελευταία δεκαετία μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, αν όχι την κορυφαία.

Οι Ερυθρόλευκες έχουν κατακτήσει σε όλο αυτό το διάστημα τα πάντα και παραμένουν πεινασμένες για διακρίσεις, αλλά και για να διατηρήσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Την περασμένη σεζόν τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη κατέκτησαν τα πάντα στο πέρασμά τους, αφού πήραν πρωτάθλημα, Κύπελλο στην Ελλάδα και την Euro League, αλλά και το Σούπερ Καπ Ευρώπης σε μια ανεπανάληπτη σεζόν.

Ωστόσο, και φέτος ο Ολυμπιακός του Αλεξάνταρ Τσίριτς μοιάζει ασταμάτητος και ικανός να επαναλάβει ό,τι και πέρσι, μιας και διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στη γηραιά ήπειρο.

Η απόδειξη γι’ αυτό είναι ο προημιτελικός των κοριτσιών του Θρύλου στην Euro League, που ισοπέδωσε στο Παπαστράτειο με 149 την Ντουναϊσβάρος στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την πρόκριση στο Final Four.

Έτσι, οι Ερυθρόλευκες θα πάνε στη Βουδαπέστη στα τέλη Φλεβάρη για να σφραγίσουν την πρόκριση στο Final Four με πέντε τέρματα προβάδισμα και να κυνηγήσουν την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού στέμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός, που κρατά στα χέρια του την πρόκριση, είχε νικήσει την Ντουναϊσβάρος πέρσι στον τελικό της Euro League και θέλει να την «καθαρίσει» και φέτος.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί να μην έχει στην άκρη του πάγκου του τον Χάρη Παυλίδη, αλλά με τον Τσίριτς στο τιμόνι του έχει βάλει πλώρη για τη διατήρηση των σκήπτρων του.

Και για να γράψει ιστορία, αφού σκοπεύει να κατακτήσει δεύτερη σερί χρονιά την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός, μετά και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ πριν από μερικούς μήνες, έχει φθάσει αισίως τους 5 ευρωπαϊκούς τίτλους, καθώς έχει δύο Euro League (20152021), ένα Len Trophy (2014) και δυο Σούπερ Καπ (2015, 2021) και μοιάζει ικανός να κατακτήσει και 6ο τίτλο.

Επίσης, τα κορίτσια του Θρύλου είναι συνεχώς από το 2006 μέχρι και σήμερα σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με εξαίρεση τη σεζόν 2019-20 λόγω της μεγάλης έξαρσης του κοροναϊού, όπου η τελική φάση δε διεξήχθη ποτέ.

Αυτό το στατιστικό δείχνει το μέγεθος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αφού είναι σταθερά στις καλύτερες ομάδες της γηραιάς ηπείρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια