Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα φ.1777

Δήμας Χρίστος 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας


Επαφές Δήμα με Άραβες αξιωματούχους

  


Σημαντικές συναντήσεις με Άραβες αξιωματούχους πραγματοποιηθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και ο υφυπουργός και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας είχε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτές.

Η πρώτη συνάντηση ήταν με αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης του Μπαχρέιν.

Όπως ανέφερε ο Χρίστος Δήμας «Σκοπός των επαφών είναι να διευρύνουμε τις διμερείς σχέσεις μας σε τομείς αμοιβαίου στρατηγικού ενδιαφέροντος, όπως οι επενδύσεις, ο τουρισμός, η βιομηχανία, ο αθλητισμός, η έρευνα και επιβεβαιώσαμε την κοινή βούληση να συνεργαστούμε ώστε τα επόμενα χρόνια οι καλές πολιτικές/διπλωματικές μας σχέσεις να εξελιχθούν και σε καλύτερες οικονομικές σχέσεις».

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από το Μπαχρέιν: ο Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου & Τουρισμού, ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Επικεφαλής του Economic Development Board και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Η δεύτερη συνάντηση ήταν με αντιπροσωπεία του Κατάρ και αφορούσε τη διεύρυνση των σχέσεων Ελλάδας - Κατάρ για την ανάπτυξη Επιστημονικής και Τεχνολογικής συνεργασίας.

Για την συνάντηση αυτή ο Χρίστος Δήμας ανέφερε: «Συζητήσαμε για τις βέλτιστες πρακτικές και μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας με στόχο την χάραξη πολιτικής συνεργασίας για το μέλλον. Ελλάδα και Κατάρ έχουμε υπογράψει συμφωνία για την οικονομική και τεχνολογική συνεργασία από το 2009.

Αποφασίσαμε να εξετάσουμε όλα τα περιθώρια εμβάθυνσης και διεύρυνσης της, τόσο σε θέματα επιστημονικών τομέων κοινού ενδιαφέροντος, όσο και ερευνητικών συνεργασιών. Η αντιπροσωπεία του Κατάρ έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις δράσεις των Ερευνητικών Κέντρων, αλλά και για την εξέλιξη του ElevateGreece».






Ειδικά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για την Αστυνομία

  


Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών Στο πρόγραμμα Darlene το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ειδικών γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας για την αστυνομία αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Στόχος, όπως αναφέρει ο ίδιος, είναι να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο υφυπουργός αναφέρει: «Το πρόγραμμα #Darlene αναπτύσσει ειδικά γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας για την αστυνομία αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Στόχος να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών».





Η καθοριστική συνεισφορά της καινοτομίας στην αντιμετώπιση της εκδικητικής πορνογραφίας.
  

Με στόχο την καταπολέμηση περιπτώσεων διαρροής προσωπικού υλικού και δεδομένων στο διαδίκτυο, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα του ΙΤΕ - Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας διαθέτει στο κοινό/ στους χρήστες του διαδικτύου το εργαλείο Revenge Porn Helpline.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες, σε περίπτωση που εντοπίσουν στο διαδίκτυο υλικό που απεικονίζει κάποια προσωπική τους στιγμή. Η διαδικασία είναι απλή και κυρίως οι χρήστες διατηρούν την ανωνυμία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια