Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού Φ.1774

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο Γ. Ψυχογιός για τις ντροπιαστικές ουρές για test στην Κορινθία

  


Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε όλοι μιας μια απίστευτη ταλαιπωρία, ανασφάλεια, αγωνία, αλλά και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας με συμπτώματα ή λόγω επαφής με κρούσμα συνωστίζονται σε ουρές για ένα test, καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» καλπάζει και όλοι μας έχουμε στο περιβάλλον μας ανθρώπους που έχουν μολυνθεί. Ίδια εικόνα στο Νοσοκομείο Κορίνθου αλλά και σε Κέντρα Υγείας του Νομού.

Η εικόνα των ατέλειωτων ουρών επί ώρες, οι οποίες μπορούν εκτός των άλλων να αποδειχθούν και εστίες μετάδοσης, δεν συνάδει με την εικόνα μιας σύγχρονης Πολιτείας που σέβεται τον πολίτη.

Είναι, όμως, το επακόλουθο μιας αντικοινωνικής και εκτός πραγματικότητας πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία αρνείται πεισματικά να πράξει τα αυτονόητα:

- Να ορίσει περισσότερα σημεία διενέργειας Rapid και PCR tests σε όλη την Κορινθία.

- Να αποδεχθεί επιτέλους την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση και διενέργεια δωρεάν test για όλους.

- Να μας πει τι έχει κάνει για την στήριξη των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας που έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς και αποψιλώθηκαν από προσωπικό; Πού είναι οι κινητές ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που θα κατέκλυζαν τις γειτονιές για τεστ, όπως έγινε με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2021 στη Γαλλία;

Εξάλλου, το κύμα της ακρίβειας δεν επιτρέπει στο μέσο πολίτη, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να διαθέτουν εκατοντάδες Ευρώ για τη διενέργεια αξιόπιστων μοριακών τεστ.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και το καλοκαίρι στις φωτιές, η κοινωνία αποδεικνύει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και παλεύει μόνη της να προστατευθεί μέσα από την ατομική προστασία, αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Δυστυχώς, όμως, έχει μια κυβέρνηση που δεν έχει καμία συναίσθηση της δικής της ευθύνης απέναντι στους πολίτες της χώρας, υπηρετώντας την ίδια στιγμή με συνέπεια ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας και όχι μόνο.

Είναι καιρός να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και της αξιοπρέπειά μας.

Και να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι θέμα ζωής.


Από τις δεσμεύσεις των υπουργών για τις τράπεζες , φθάσαμε να μην λειτουργούν ούτε τα Α.Τ.Μ.!!!

  
Μετά την τραγική κατάσταση, που βίωσαν οι κάτοικοι, οι αγρότες και οι επαγγελματίες της Νεμέας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με την διαρκή υπολειτουργία του Α.Τ.Μ. της Τράπεζας Πειραιώς, Μετά τις διαρκείς παρεμβάσεις μας στη Βουλή όλο το προηγούμενο διάστημα για μην κλείσει το κατάστημα σε μία κατ’ εξοχήν αγροτική και νευραλγική περιοχή του Νομού και της Περιφέρειας , Μετά και την τελευταία επιστολή, του Δημάρχου Νεμέας, για το θέμα, όπως μας κοινοποιήθηκε , ο κ. Ψυχογιός τοποθετήθηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα :

Πρώτα κλείνουν το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς πρώην Αγροτική υπενθυμίζω! - στη Νεμέα (σχεδόν αποκλειστικά αγροτική περιοχή), αφού πρώτα διαβεβαίωναν δημόσια ότι δεν κλείνει...

Μετά άρχισαν τις τεχνοκρατικές αναλύσεις και συμβουλές ότι θα έρθει ένα υπερμηχάνημα και ότι όλα γίνονται ηλεκτρονικά πλέον...

Δυστυχώς, ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο.

Το μόνο που ισχύει γι’ αυτή την κυβέρνηση είναι ότι άγεται και φέρεται από τις τράπεζες όταν ο ελληνικός λαός τις έχει πληρώσει πολλές φορές και ότι θεωρεί κατοίκους και επαγγελματίες κομβικών περιοχών του Νομού &της Περιφέρειας, όπως η Νεμέα κι όχι μόνο, ως ιθαγενείς...

Για ακόμη μια φορά ζητάμε:

Την επαναλειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Νεμέα, αλλά και σε άλλες κομβικές περιοχές του Νομού όπου έκλεισαν καταστήματα τραπεζών κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια, Την ολοκληρωμένη και ορθή λειτουργία του Α.Τ.Μ. για όλες τις συναλλαγές, όπως είναι το ελάχιστο και αυτονόητο που απαιτείται , Τη στήριξη και την αναβάθμιση της σημαντικής περιοχής της Νεμέας, που έχει πλήρως απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια