Header Ads

(200) Χρόνια από το 1821 έως σήμερα Φ.1770

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

(200) Χρόνια από το 1821 έως σήμερα
  

του Παναγιώτη Καπνιστή*



Η λέξη “Έλληνας” είναι ταυτόσημο του πολιτισμού, της ομορφιάς, της αρχοντιάς, της λεβεντιάς, της ανδρείας, του ήρωα. Ο Άγγλος ποιητής Σέλλεϊ, γράφει είμαστε όλοι Έλληνες, ο πρωθυπουργός Τσώρτσιλ, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες, ο Ρώσος Φιλλέλην ποιητής Πούσκιν, τονίζει “όποιος είναι εχθρός της Ελλάδος, είναι και δικός μου εχθρός” και τόσοι άλλοι, ο Μάρξ, ο Νίτσε, ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο Σαίξπηρ, ο Σίλλερ και άλλοι κ.α., αλλά λόγω χρόνου, δεν θα παραθέσω τους διθυράμβους που έχουν γράψει όλα τα μεγάλα πνεύματα, της ανθρωπότητας, ανά τους αιώνες για τους Έλληνες.

Είμαστε, ένας λαός, που αποτύπωσε στη γη και στο ουράνιο στερέωμα ένα αποτύπωμα πολιτισμού, θυσίας, αίματος, ανδρείας και ελευθερίας αξεπέραστο μέχρι σήμερα, για να το κοιτάξει η ιστορία, να καθρεφτίζεται και να μας ευγνωμονεί, διότι συνέβησαν γεγονότα, που υπερέβησαν τη φαντασία και διαμόρφωσαν την παγκόσμια ιστορία και καταξίωσαν την ανωτερότητα, την υπεροχή και το άφθαστο του Ελληνισμού.

Το 1821 ποιοι πολέμησαν; Οι ραγιάδες οι γεννημένοι από παππού και προπάππο σκλάβοι; Εδώ, ακριβώς έγκειται το μεγαλείο του (1821)!!! Το μεγάλο μυστικό της αντοχής του σκλαβωμένου λαού μας, δεν είναι άλλο, από το κληρονομικό μυστικό, της ράτσας μας, το DNA του Έλληνα και η αγάπη του για την Ελευθερία.

Στα σκοτεινά αυτά χρόνια της δουλείας του, ο καλογέροπαππας και το κρυφό σκολειό, κράτησαν ζωντανή την κληρονομιά του Έλληνα και την πίστη του για την λευτεριά του.

Είναι κάτι το ασύλληπτο, αν αναλογιστούμε ό,τι μετά από (368) χρόνια σκλαβιάς ο λαός κατόρθωσε, να επιζήσει, σαν φυλή, σαν “έθνος”, αλήθεια, πόσος ηρωισμός;

πόση δύναμη ψυχής; πόση ατσάλινη πίστη; απαιτούνται, για να διατηρήσει, ένας λαός, αλώβητο τον εθνισμό του, μέσα στην πιο σκληρή σκλαβιά, απέναντι στον βάρβαρο οθωμανικό ζυγό και μετά από (368) χρόνια βρίσκει τη δύναμη να ξεσηκωθεί;

Ξεκουράστηκε (4) αιώνες η σκλαβωμένη Ελλάδα καίγοντας, το καρμικό πεπρωμένο της, αποδεκατισμένη από τον εξισλαμισμό, τον εκλατινισμό εκατομμυρίων ανθρώπων, από τον κορμό του έθνους, ως κρίσιμη εθνική αυτοκάθαρση, αποβάλλει τις τοξίνες, ο οργανισμός της διότι, όλοι, οι λιγόψυχοι, οι λυπόψυχοι, οι καιροσκόποι, οι υπολογιστές απεβλήθησαν και παρέμειναν μόνο οι άξιοι για το έθνος.

Αυτοί διετήρησαν άσβεστη, την σπίθα που χαρακτηρίζει τον γενναίο, ελεύθερο άνθρωπο, τον Έλληνα, που η φλόγα και η αγάπη για την ελευθερία, περνούσαν στη συνείδησή του, από πατέρα σε παιδί και από παππού σε εγγόνι.

Στον Μαραθώνα, πολέμησαν Έλληνες ελεύθεροι για την λευτεριά τους, στις Θερμοπύλες, μία χούφτα ελεύθεροι άνθρωποι, αντάλλαξαν τη ζωή τους, με τη Δόξα.

Εδώ όμως στο (1821) ανάβει η φλόγα, στις καρδιές και στις ψυχές, που αιώνες κρυβόταν σαν σπίθα και φλογίζει τα κορμιά, αγράμματων αρματολών και κλεφτών, κατακαίει σεβάσμιους ιεράρχες, ταπεινούς τσομπάνους, αγαθούς ψαράδες, καραβοκύρηδες, καπεταναίους, οπλίζει του Κανάρη και του Καψάλη το χέρι και αντηχεί το τραγούδι των ηρώων.

Όχι, τραγούδι, μούγκρισμα εκδικητικό, κατάρα γενεών, που ξεχύνεται από τάφους, σκλαβοπάζαρα, μπουντρούμια ανήλιαγα, από κρεμάλες, βρυχηθμός του σκλαβωμένου λιονταριού, που σπάει τα δεσμά του.

Η ελληνική ψυχή, το ελληνικό πνεύμα μετενσαρκώθηκε και ο Λεωνίδας, λέγεται Αθανάσιος Διάκος, που στη γέφυρα της Αλαμάνας, κοντά στις Θερμοπύλες, με (40) παλικάρια, θυσιάστηκε, αλλά ανέκοψε, το δρόμο των Τούρκων, ο Θεμιστοκλής και ο Κίμων, λέγονται Μιαούλης και Κανάρης, ο Μιλτιάδης, γίνεται Παπαφλέσσας, ο Αλέξανδρος, Κολοκοτρώνης.

Η παλιά ακατάλυτη δόξα, δείχνει στη νέα γενιά, τον δρόμο της τιμής και η Τουρκική θηριωδία ξεσπά στα Ψαρά, φωτιά και τσεκούρι, τα γυναικόπαιδα στα σκλαβοπάζαρα, το νησί κάηκε, δεν έμεινε καν χορτάρι, έστω για ένα στεφάνι και στη συνέχεια έρχεται η ιστορία σαν ποίηση, γραμμένη με αίμα και φλόγα από την πιο ψηλή πνοή, που ο Θεός έχει φυσήξει, σε ανθρώπινα στήθη του αθάνατου Ελληνικού πανθέου.

Είναι η ιερή στιγμή, που οι αγνές ψυχές των ηρώων, περνούν στην απεραντοσύνη της ιστορίας, είναι η στιγμή που το Μεσολόγγι, στέλνει το δίδαγμα, σε όλους τους λαούς του κόσμου και το ζεσταίνει, με το λαμπερό ολοκαύτωμα, στην θεότητα της λευτεριάς και της θυσίας.

Και μετά το δράμα του Δράμαλη, με πρωταγωνιστή τον Κολοκοτρώνη. Η Ελλάς αισθάνεται ελεύθερη πλέον και μαζεύει τα κομμάτια της και όταν ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Καποδίστριας, θέλησε να οργανώσει το κράτος, να σταθεί στα πόδια του, δολοφονήθηκε, από πράκτορες Αγγλο-γάλλων, δεν τους άρεσε αυτό, να είμαστε ελεύθεροι και μας έδεσαν με άλλα δεσμά, άυλα, οικονομικά, ανεξίτηλα, να νομίζει ο Έλληνας πως είναι ελεύθερος, αλλά η ελευθερία του, είναι τόση, όσο απέχει και η αλυσίδα, από το σφιχτό περιλαίμιο του, άλλοτε λίγο λασκάρει και μετά σφίγγει περισσότερο.

Φτωχοποίησαν την Ελλάδα επανειλημμένα είτε με πολέμους κάθε (20) χρόνια και όσοι γλίτωναν, έμειναν χωρίς δουλειά και κατέληγαν εργάτες στα ανθρακωρυχεία τους.

Η Ελλάδα δέχεται χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, με κυβερνήσεις που αυτοί διαλέγουν και με δόγμα το διαίρει και βασίλευε, καθ’ υπαγόρευση κατάφεραν να καταργήσουν από τα σχολεία, τα αρχαία Ελληνικά, τα θρησκευτικά και την ιστορία, ώστε ο Έλληνας, να ξεχάσει το ποιος είναι και όποιος δεν θυμάται ποιος; είναι; δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτό που είναι.

Κατάφεραν, να μας περάσουν την ιδέα, ότι η Ελλάς είναι μία πάμπτωχη χώρα, υποτίμησαν το εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή (343) φορές κάτω έναντι του νέου νομίσματος του ευρώ και την κατήργησαν την δραχμή, οι δε τράπεζες με τις μεγάλες ταμπέλες “Τράπεζα Ελλάδος”, “Εθνική Τράπεζα” κ.λπ. καμία δεν είναι Ελληνική.

Δεν μας επέτρεψαν να βγάλουμε τον Εθνικό μας πλούτο, χρυσό, τον κόκκινο υδράργυρο (υλικό πυραύλων) περιοχή Ιμίων και άλλα ευγενή μέταλλα το πετρέλαιο, τρισεκατομμύρια υδρογονανθράκων, φυσικού αερίου κλπ.

Μνημόνια, επί μνημονίων, μας υποθήκευσαν το υπέδαφος για 99 έτη. Και ένα μόνο ομόλογο Ελληνικού Δημοσίου, ενόψει εξόρυξης αυτών των κοιτασμάτων θα έφερνε τη χώρα μας, ως το πιο πλούσιο κράτος του κόσμου και θα έρεαν οι πακτωλοί χρημάτων για να κάνουν την Ελλάδα, πρότυπο του κόσμου.

Και επειδή μέσω μνημονίων λεηλάτησαν την Ελλάδα, θεωρώντας έγκλημα ο Έλληνας να έχει ιδιοκτησία, σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητο, τυχόν σκάφος κλπ. θέλουν όλα, να του τα αρπάξουν, αγόρασαν αντί πινακίου φακής, μέσω Τράπεζας Πειραιώς, όλα τα αγροτικά δάνεια, της Αγροτικής Τράπεζας, που έχει υπαχθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, δηλαδή αγόρασαν την Ελλάδα.

Και πρόσφατα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2021 που η Ελλάδα γιόρταζε τη νίκη της, έναντι του φασισμού το (1940) αυτήν τη μέρα διάλεξε, η απόγονος των ναζί κ. Μέρκελ να την αμαυρώσει με την επίσκεψή της στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσε, να την λαμπρύνει, ακόμα περισσότερο, ζητώντας συγνώμη από όλους τους Έλληνες, για τις θηριωδίες και τα ολοκαυτώματα πόλεων και χωριών και για την πείνα και δυστυχία που επέβαλε στην Ελλάδα την κατοχή, μεταφρασμένο σε εκατοντάδες τυμπανισμένα πτώματα, σε δρόμους και πεζοδρόμια της Αθήνας, κάθε μέρα, από τα πλούσια λουκούλλεια ονειρικά γεύματα τις στέρησης.

Μας ήρθε όμως, ως τιμωρός, να μας υπενθυμίσει, ότι οι Έλληνες ήσαν υπεύθυνοι, που δεν πραγματοποίησαν, την παγκόσμια κυριαρχία τους, θεωρώντας, πως η καθυστέρηση από την μάχη της Κρήτης, που αφενός έχασε τους αλεξιπτωτιστές της (το καμάρι του Χίτλερ) ήταν η αιτία, να χάσουν τον πόλεμο, από τη Ρωσία και τη γλίτωσαν, Αγγλία και ο υπόλοιπος κόσμος.

Και δεν τόλμησε η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει τις ναζιστικές αποζημιώσεις, από τους κλεμμένους πίνακες και αρχαιολογικούς θησαυρούς, τα δάνεια σε χρυσό κλπ. που ανέρχονται κατ’ ελάχιστους υπολογισμούς, από αναγνωρισμένα Διεθνή οικονομικά γραφεία σε (4) τρισεκατομμύρια ευρώ.

Για αυτό με κάθε μέσον, ζητούν την εξόντωση της Ελλάδος, αλλά δυστυχώς για αυτούς, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ήδη μπήκαμε στην υδροχοΪική εποχή, που σημαίνει, κατά Σιβυλλικόν χρησμόν ότι “εστί ήμαρ πάλιν Φοίβος ελεύσετε και εστ’ αιώνιος”.

Δηλαδή εκ της Ελλάδος, το Νέο Φως, και αυτό το γνωρίζουν και κάνουν σχέδια, επί σχεδίων, να μας εξοντώσουν, αλλά στα σχέδια των ανθρώπων, ο Θεός γελά.

Διότι ήγγηκεν η ώρα: εκ της Ελλάδος το Νέο-Φως.

* Ο κ. Παν. Καπνιστής, είναι λογοτέχνης συγγραφέας, από την Κόρινθο, διαμένων στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια