Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1765

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Η Κορινθιακή σταφίδα καταρρέει και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Ζητάμε άμεση παρέμβαση και στήριξη των παραγωγών
  


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, με τη συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη, Σταύρου Αραχωβίτη, και ακόμη 16 βουλευτών, που αφορά στην άμεση στήριξη της Κορινθιακής σταφίδας.

Σύμφωνα με την Ερώτηση από τον περασμένο Ιούνιο ο Υπουργός έχει δεχθεί μία σειρά Ερωτήσεων για τα προβλήματα που διαφαίνονται με την εμπορία της κορινθιακής σταφίδας.

Ζητούσαμε έγκαιρα και επιτακτικά να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να στηριχτεί το προϊόν και οι παραγωγοί, ενόψει και της νέας συγκομιδής. Μεταξύ άλλων είχαμε προτείνει να λειτουργήσει η Πολιτεία σαν «αγοραστής ύστατης καταφυγής», όπως προτείνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αξιοποιήσει τις περσινές ποσότητες για κοινωνικούς σκοπούς.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο έχουν απαξιώσει και οδηγήσει τους σταφιδοπαραγωγούς σε απόγνωση, υπηρετώντας όπως φαίνεται συγκεκριμένα συμφέροντα.

Με την εγκληματική αυτή απραξία η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να στηρίξει το προϊόν και τους παραγωγούς δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα. Στα περσινά απούλητα λόγω Covid -19, προστέθηκαν και οι ποσότητες της φετινής παραγωγής. Οι έμποροι, είτε δεν αγοράζουν, είτε παραλαμβάνουν χωρίς να δίνουν ούτε τιμή, ούτε προκαταβολές, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές. Και την ίδια στιγμή, κινδυνεύει άμεσα να χαθεί η πολύ κρίσιμη για το προιόν συνδεδεμένη ενίσχυση που καθιερώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα για να την προστατέψει.

Με δεδομένο ότι:

Η κορινθιακή σταφίδα είναι ένα εμβληματικό για τη χώρα προϊόν και χιλιάδες παραγωγοί σε πολλές περιοχές της χώρας στηρίζουν το εισόδημα τους στην καλλιέργεια της, Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η ακρίβεια μαστίζει μεγάλα κοινωνικά στρώματα, η διάθεση ποσοτήτων κορινθιακής σταφίδας θα ανακούφιζε τους πολίτες, Παρά τη μηδενική σχεδόν ζήτηση, οι παραγωγοί πρέπει να παραδώσουν τη μισή της προβλεπόμενης ποσότητας με άμεσο κίνδυνο να χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση, όπως αναφέρεται σε πληθώρα δημοσιευμάτων, Ζητάμε άμεσες απαντήσεις και πράξεις από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, έστω και την τελευταία στιγμή, για να στηριχθεί το προϊόν βάσει και των προτάσεων που εδώ και πολύ καιρό έχουν κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς;

Γιατί αρνείται να λειτουργήσει η πολιτεία σαν «αγοραστής ύστατης καταφυγής», όπως υποδεικνύει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταδικάζοντας μεγάλα αγροτικά στρώματα στην ανέχεια και την αδυναμία να καλύψουν ακόμα και τις καθημερινές τους ανάγκες και υποχρεώσεις;

Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει, ώστε να μην χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είναι πολύ κρίσιμη για το προϊόν και εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών;






Από τις εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου στο Ξυλόκαστρο, η δήλωση του βουλευτή Γ. Ψυχογιού


«28/10/1940, μία από τις μεγάλες στιγμές του λαού μας που είπε το ΟΧΙ στον ιταλικό και μετά στον γερμανικό φασισμό, για να έρθει μετά από πολύ αίμα της Εθνικής Αντίστασης η μεγάλη μέρα της απελευθέρωσης από τους Ναζί στις 12/10/1944.

Όταν, όπως έλεγε ο Αργύρης Χιόνης στην ομιλία του στις 28/10/2011 στο Ξυλόκαστρο, οι Έλληνες βρουν το «εσωτερικό φως» που έχουν μέσα τους μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία και να πετύχουν την υπέρβαση.

Και στο σήμερα, απέναντι στον φασισμό των ταγμάτων εφόδου στα σχολεία, μέχρι τον φασισμό της διπλανής πόρτας και της ρητορικής στο δημόσιο λόγο, αυτό το» εσωτερικό φως» να μας οδηγήσει στην καθημερινή μάχη για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη που αξίζει στους αγώνες και τις θυσίες αυτού του λαού απέναντι στους κάθε λογής κατακτητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια