Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1763

Άρθρο της πρώην Βουλευτή Ν.Δ. Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη 
Ισχυρή Ελλάδα
  


Τα τελευταία 2 χρόνια η Ελλάδα αλλάζει, γίνεται πιο Ισχυρή. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, απέδειξε ότι με σκληρή δουλειά αλλά και τεκμηριωμένο σχέδιο μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο για την εκμετάλλευση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Με συνέπεια απέναντι στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις μεταρρυθμίζουμε την χώρα σε δομικούς τομείς λειτουργίας της όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η πράσινη ενεργειακή μετάβαση, η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η διαμόρφωση ελκυστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την δημιουργία ένα σύγχρονου πλαισίου κοινωνικής πολιτικής. Βήμα βήμα συνθέτουμε την μετάβαση σε μια νέα εποχή θετικών προοπτικών για την ελληνική κοινωνία.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την ομαλή αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας αποτελεί η γεωπολιτική σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή μας. Δεδομένο όμως που δεν χτίζεται ούτε με ευχολόγια αλλά ούτε και με ουτοπικές δοξασίες ιδιαίτερα δε όταν έχουμε απέναντι μας χώρες που λειτουργούν με αναχρονιστικό τρόπο σε κάθε πεδίο άσκησης πολιτικής.

Ο γεωπολιτικός ρεαλισμός επιτάσσει την διαρκή ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, την ενεργή καλλιέργεια συμμαχιών ώστε να δημιουργηθεί ισχυρή ασπίδα προστασίας σε οποιαδήποτε επικίνδυνη και παράνομη επιδίωξη που επιθυμεί να καταπατήσει τα εθνικά μας δίκαια αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Γαλλία αποτελεί μια ιστορική συμφωνία που ενισχύει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας.

Ενισχύει την αμυντική θωράκιση της πατρίδας και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους για την ικανότητα της χώρας να υπερασπίζεται πολύπλευρα τα εθνικά της συμφέροντα.

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και πρωτοπορεί σε πολιτικές που αναγνωρίζουν τις εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον. Με αυτοπεποίθηση, ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις των πολιτών για μια Ισχυρή Ελλάδα που μάχεται και κερδίζει καθημερινά σε κάθε πεδίο άσκησης πολιτικής. Αφήνοντας οριστικά πίσω τις φωνές της άρνησης και της μιζέριας που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και κρατούσαν την Ελλάδα στο περιθώριο και την κοινωνία σε καθυστέρηση.

Η Ελλάδα προχωρά μπροστά με το βλέμμα ψηλά.







  


** Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη 21 ώρ. : Είχα την χαρά και την τιμή να πραγματοποιήσω μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο επίσκεψη εργασίας στην Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη. Στο επίκεντρο της συνάντησης μας βρέθηκε η ανάδειξη της εκκλησιαστικής κληρονομιάς ως αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής μας. Οι σημαντικές πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας οφείλουν να χαίρουν κάθε συνδρομής από την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς διότι αφορούν τους πολίτες και την πολύπλευρη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Προσωπικά αυτό πράττω και θα συνεχίσω αταλάντευτα να πράττω από όλες τις θεσμικές μου θέσεις.#marilenasoukouli #korinthia


Δεν υπάρχουν σχόλια