Header Ads

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Φ.1763

«Χαστούκι» Αποστολάκη στον Τσίπρα για το «όχι» στην ελληνογαλλική συμφωνία

  


ΗΧΗΡΟ «χαστούκι» στον ΣΥΡΙΖΑ και τη μικρόψυχη καταψήφιση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας έδωσε ο Βαγγέλης Αποστολάκης. 0 πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ ολίγον υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιφύλαξε ηχηρότατο «άδειασμα» στην Κουμουνδούρου, καθώς πήρε σαφείς αποστάσεις από τη θέση του κόμματος, τασσόμενος υπέρ της συμφωνίας και της αγοράς των τριών φρεγατών.

Με συνέντευξη του στη «Βραδινή της Κυριακής» ο πρώην υπουργός και, κατά δήλωση του, στενός συνεργάτης του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως ο συνδυασμός των φρεγατών με τα αεροσκάφη RAFALE είναι ιδανικός και θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα στον έλεγχο της περιοχής και στις επιχειρήσεις.

«Η επιλογή είναι η καλύτερη δυνατή. Το πλοίο είναι εξαιρετικό και αυτό είχε επιλέγει και από εμάς. Το Πολεμικό Ναυτικό μπαίνει σε μία νέα εποχή στον τομέα των αεροναυτικών επιχειρήσεων» δήλωσε επί λέξει ο ναύαρχος εν αποστρατεία, ανάβοντας φωτιές στην Κουμουνδούρου, που βάλλεται ούτως ή άλλως πανταχόθεν.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός πως, αν και ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος επέλεξε να μην απαντήσει.

Ράπισμα 

Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση του πρόκειται για ένα σαφές ράπισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η αρνητική στάση όσον αφορά την ελληνογαλλική συμφωνία δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τους Τούρκους. Υπενθυμίζεται πως, για να αιτιολογήσει το «όχι», η αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε για δύο «μελανά» σημεία στη συμφωνία, το άρθρο 2 που δεν αναφέρεται σε αρωγή της Γαλλίας σε ενδεχόμενη απειλή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, καθώς και το άρθρο 18 που προβλέπει αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ.

(Από την ¨δ¨11.10.2021 )




Δεν υπάρχουν σχόλια