Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1755

Χρίστος Δήμας - Christos Dimas

Διμερής Συμφωνία Ελλάδας-Γερμανιας στην Έρευνα και την Καινοτομία
  

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας υπέγραψε με τον Γερμανό ομόλογο του, Thomas Rachel, δήλωση προθέσεως για την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας & Καινοτομίας.

«Η διμερής συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας στην ερευνα και την καινοτομία αποτελεί παράδειγμα εξαιρετικής συνεργασίας» ανέφερε ο Έλληνας υφυπουργός.

Οι συνεργασίες που αναπτύσσονται ανάμεσα στην επιστημονική, την ερευνητική κοινότητα αλλά και τις επιχειρήσεις των δύο χωρών έχει ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα.

Με την τωρινή Δήλωση, οι δύο πλευρές εκφράζουν την πρόθεσή τους για την από κοινού χρηματοδότηση και υλοποίηση του επόμενου (3ου) κύκλου Προγράμματος Διμερούς Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας, στο πρότυπο της τρέχουσας επιτυχημένης δράσης, με το μοντέλο 2+2, και έργα που υλοποιούνται από εταιρικά σχήματα που αποτελούνται από έναν ερευνητικό φορέα και μια επιχείρηση από κάθε χώρα.

Ο Χρίστος Δήμας τόνισε επίσης: «Διευρύνουμε το φάσμα της συνεργασίας μας σε τομείς αιχμής, στην Έρευνα, την Καινοτομία και στην ενίσχυση της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις της εποχής μας.»






Έρχεται διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας
  


Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας υποδέχτηκε στο γραφειο του τον Δρ. Νικόλαο Μαστρογιαννόπουλο, που είναι ο Έπικεφαλής Έπιστήμονας Έρευνας & Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την στενότερη συνεργασία μεταξύ Έλλάδας και Κύπρου στον χώρο έρευνας και καινοτομίας.

«Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε κρίσιμους τομείς τα οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε.

Για αυτό μιλήσαμε για την επικείμενη διακρατική συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών που θελουμε να υπογράψουμε ώστε να διαμορφώσουμε ένα ακόμα πιο ευρύ πλέγμα συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας» ανέφερε ο κ. Δήμας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής, η κα. Σταυριάνα Κοφτερός, Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, ο κ. Θεόδωρος Λουκαϊδης, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας και ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Δ/ ντής του γραφείου του κ. Δήμα.






Με παρέμβαση Δήμα, περιήλθε στο δήμο Κορινθίων η Περιφερειακή αγορά Λεχαίου
  


Την παραχώρηση της Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου στο Δήμο Κορινθίων από την Εταιρία ακινήτων Δημοσίου ανακοίνωσαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε κοινή συνέντευξη τύπου από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου.

Στόχος είναι να μετατραπεί ο χώρος σε Τεχνολογικό Πάρκο με 2000 θέσεις εργασίας σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως:

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή για το δήμο Κορινθίων. Μαζί με τον Υπουργό ανακοινώνουμε την παραχώρηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου, 120 στρεμμάτων, για την δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκοy και η συμβολή και βοήθεια του κ. Δήμα υπήρξε καθοριστική για την παραχώρηση αλλά και για τον σχεδιασμό του πάρκου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει στην περιοχή και το δήμο 2.000 θέσεις εργασίας.» Από την πλευρά του ο Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Σήμερα κάναμε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα. Πριν από ένα χρόνο ξεκινήσαμε συζητήσεις με επιφανείς επιχειρηματίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας Τεχνολογικού πάρκου στον χώρο της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου. Μελετήσαμε κατόπιν με τον Δήμαρχο το σχέδιο υλοποίησης και σήμερα ανακοινώνουμε την παραχώρηση της έκτασης, ένα αίτημα ετών του δήμου Κορινθίων. Χωρίς την βοήθεια του Δημάρχου και των συνεργατών του δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα» τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνοντας πως ήδη το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό τόσο από επιχειρήσεις εντός Ελλάδος όσο και από επιχειρήσεις του Εξωτερικού.




Δεν υπάρχουν σχόλια