Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Φ.1753

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

 

Ελληνικό ΥΠΕΞ κατά Τουρκίας:
Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να καλύψεις τις δικές της παραβιάσεις
  

Πηγή: n.gr 18 Ιουλίου 2021, 11:40 «Ως γνωστόν, έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της (casus belli), παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, κατέχει παράνομα εδάφη άλλων κρατών, αποσταθεροποιεί άλλες χώρες διατηρώντας στρατό και μισθοφόρους σε αυτές», αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Τουρκία προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού προκειμένου να καλύψει τις δικές της διαρκείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου», αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πρόσφατη επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ.

«Ως γνωστόν, έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της (casus belli), παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, κατέχει παράνομα εδάφη άλλων κρατών, αποσταθεροποιεί άλλες χώρες διατηρώντας στρατό και μισθοφόρους σε αυτές», αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου.

«Την στιγμή που έχει έναν από τους μεγαλύτερους αποβατικούς στόλους στραμμένο στα ελληνικά νησιά, ζητάει, χωρίς συστολή, από την Ελλάδα, χώρα απολύτως προσηλωμένη στην τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, να παραιτηθεί από το στοιχειώδες δικαίωμα της αυτοάμυνας», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Οι προκλητικές, όσο και αβάσιμες μονομερείς αιτιάσεις της αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια κάλυψης της καθημερινής παραβατικής της συμπεριφοράς, καθώς και των σχεδιαζόμενων παράνομων ενεργειών της».

«Η Ελλάδα θα απαντήσει, σε όσα αναφέρονται στην επιστολή, με γνώμονα την προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων της στη βάση πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου», καταλήγει.






Ξεσπάθωσε ο Τσίπρας για τα “πάρτι” στη Μύκονο:
καταγγέλλει την κυβέρνηση για «παταγώδη αποτυχία» και η Πελώνη απαντά: «Είσαι κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζεις διαρκώς τη χώρα»

  

Πηγή: economic.gr 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ακολούθησε το lockdown της Μυκόνου – που επιβλήθηκε κυρίως επειδή δεν τηρούνται “επιθετικά” τα μέτρα προστασίας από το κοροναϊό με ξέφρενα πολυπληθή πάρτι σε κέντρα και βίλλες – με τον Αλέξη Τσίπρα να το θεωρεί «πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας» και την κυβερνητικό εκπρόσωπο να του απαντά ότι είναι «κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζεις διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό» Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας τονίζει «Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας» και πως «στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας.

Αν υπήρχε φιλότιμο, σημειώνει ο κ. Τσίπρας, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών», υπογραμμίζει.

Πελώνη: «Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα» «Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται.

Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

«Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό» σημειώνει και προσθέτει ότι δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο, αλλά επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση.





Θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε τη θέση μας εντός της ΕΕ, η οποία δεν είναι ένα σύνολο ισότιμων κρατών…

  

Θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε τη θέση μας εντός της ΕΕ, η οποία δεν είναι ένα σύνολο ισότιμων κρατών, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις –αφού έχει μετατραπεί σε γερμανική, με μία κεντρική τράπεζα που εκβιάζει τα κράτη μέλη κατά το δοκούν και με εντολές της Γερμανίας. Προσπαθούν άλλωστε οι δύο επικεφαλής τους να οδηγήσουν όλες τις χώρες του Νότου στο γερμανικό ΔΝΤ, στον ESM – οπότε να τις εγκλωβίσουν για πάντα, μετατρέποντας τες σε αποικίες χρέους, όπως την Ελλάδα.

Λύσεις πάντως υπάρχουν, ακόμη και για χρεοκοπημένες χώρες όπως η Ελλάδα – απαιτούν όμως μία ικανή πολιτική ηγεσία, σαφή γνώση των προβλημάτων χωρίς να εθελοτυφλεί κανείς, συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο, αποφασιστικότητα, καθώς επίσης, κυρίως, όραμα για το μέλλον.

Δεν αρκούν όμως μόνο όλα αυτά, αφού χρειάζεται επί πλέον να στηριχθεί από το σύνολο της κοινωνίας – προϋπόθεση για την οποία (στήριξη) είναι να εμπνέει η κυβέρνηση τους κυβερνωμένους, πείθοντάς τους για την ορθότητα αυτών που πρέπει να δρομολογηθούν και για την ικανότητά της να τα εφαρμόσει.

Δυστυχώς τίποτα δεν είναι απλό, ούτε ανώδυνο στη ζωή – ενώ μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, αναφέρει στο λογαριασμό του Πρόεδρος της Ελληνικής Λϋσης Κυριάκος Βελόπουλος στο facebook.






ΜέΡΑ25 κατά Γεωργιάδη για απολύσεις ανεμβολίαστων

  


Πηγή: in.gr 17 Ιουλίου 2021, 15:35 Αντί η πολιτεία να προστατέψει τους εργαζόμενους από τυχόν εργοδοτικές αυθαιρεσίες -που ήταν αρκετές εν μέσω πανδημίας- έρχεται να τους δώσει και τα νομικά επιχειρήματα για να προχωρήσουν σε απολύσεις, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι ο μη εμβολιασμός εργαζομένου είναι σπουδαίος λόγος απόλυσης «Συνεχίζονται οι δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης περί απολύσεων όσων δεν έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε και στον ιδιωτικό τομέα», σχολιάζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Σειρά είχε για άλλη μια φορά σήμερα ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης -αυτός που πριν από την πανδημία ακόμα στην εποχή των πρώτων μνημονίων δεν ήθελε να του κλέψει την δόξα η τρόικα για απολύσεις στο εθνικό σύστημα υγείας- έρχεται σήμερα να μας πει πως είναι ένας «καλός σπουδαίος λόγος» ο μη εμβολιασμός για να απολυθεί ένας εργαζόμενος από μία ιδιωτική επιχείρηση», επισημαίνει ο κ. Κριθαρίδης.

Προσθέτει δε ότι «αντί δηλαδή η πολιτεία να προστατέψει τους εργαζόμενους από τυχόν εργοδοτικές αυθαιρεσίες -που ήταν αρκετές εν μέσω πανδημίας- έρχεται να τους δώσει και τα νομικά επιχειρήματα για να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο, ενώ πρότερα έχει φροντίσει να διαμορφώσει και το σχετικό πλαίσιο με τον αντεργατικό νόμο του κ. Χατζηδάκη. Ένας καλός και πολύ σπουδαίος λόγος απόλυσης, κ. Γεωργιάδη, της κυβέρνησής σας, είναι η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από σας, για την οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι/ ες, αλλά εσείς και παρασιτικά ολιγαρχικά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετείτε», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ






Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο μαζικός εμβολιασμός προϋποθέτει εξαντλητική ενημέρωση και όχι περιστολή δικαιωμάτων

  

Πηγή: in.gr 18 Ιουλίου 2021 Εξαντλητική ενημέρωση του πληθυσμού, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ζητάει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ως προϋπόθεση για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Τάσσεται κατά των απολύσεων ανεμβολίαστων και του διαχωρισμού των κλειστών χώρων στην εστίαση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους »Ταυτόχρονα απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους στρατευμένους τους φοιτητές, τους σπουδαστές, μαθητές. Ιδιαίτερα χρειάζονται, εδώ και τώρα, μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές συνολικά, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή«.

«Κι όλα αυτά», πρόσθεσε, «χωρίς καμιά περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα τον κορονοϊό, απαγόρευση απολύσεων με το σκεπτικό της κ. Μιχαηλίδου -έστω και υποσυνείδητα- πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που ήδη έχει «ξεσαλώσει» με μόνο πρακτικό αποτέλεσμα την τιμωρία εργαζομένων, αντί της ουσιαστικής αντιμετώπισης της πανδημίας και της προστασίας της υγείας, της ζωής. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ξεκομμένη από τη συνολική αυτή κοινωνική πολιτική στον τομέα της Υγείας, δυστυχώς αξιοποιείται για να ενισχυθεί ο «κοινωνικός αυτοματισμός», αλλά και ο φόβος, η καχυποψία και ο ανορθολογισμός, ο οποίος καλλιεργείται και συνειδητά από διάφορους επιτήδειους».






Α. Λοβέρδος:
Να απαγορευτεί η είσοδος στη Βουλή σε όσους βουλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί – “Συνταγματικά ανεκτός” ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

  

Πηγή: economic.gr 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 Να απαγορευθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές η παρουσία βουλευτών που δεν έχουν εμβολιαστεί ζήτησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως υπογράμμισε, οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα ασκούν κανονικά τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα από το σπίτι τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που υπάρχει και απλώς δεν θα πηγαίνουν στη Βουλή.

“Να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρόεδρος της Βουλής” “Συνταγματικά ανεκτός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός” Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι είναι «συνταγματικά ανεκτός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων χάριν του ύψιστου αγαθού της δημόσιας Υγείας», αναφέροντας τους εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας, στην εστίαση και στον τουρισμό, στην εκπαίδευση, στα σώματα ασφαλείας, στην Εκκλησία και ενδεχομένως και στα Μέσα Μεταφοράς.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι «ανήκει στα συνταγματικώς επιτρεπόμενα μέσα», η επιβολή αναστολής εργασίας στους εργαζόμενους συγκεκριμένων κατηγοριών που αρνηθούν τον εμβολιασμό. «Διότι όταν λες υποχρεωτικός εμβολιασμός, σημαίνει ότι αυτός που δεν τηρεί την υποχρέωση, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι η απόλυση είναι αντισυνταγματική.

Αντιθέτως, ζήτησε να ισχύει η αναστολή εργασίας για όσο διαρκεί η πανδημία. Στο ερώτημα «πώς θα ζήσει αυτός ο εργαζόμενος που δεν θα πληρώνεται, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δικό του θέμα πως θα ζήσει, από την στιγμή που δεν συμμερίζεται το δικό μας θέμα και τη δική μας αγωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια