Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1751

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Μητσοτάκης: Σημαντική μέρα για την Κρήτη η ηλεκτρική διασύνδεση με την Πελοπόννησο
  

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή μέρα για την Κρήτη, τονίζοντας ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη καλωδιακή σύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα Social Media χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή μέρα για την Κρήτη, μετά τη λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού με την Πελοπόννησο.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Κρήτη. Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση με την Πελοπόννησο. Το νησί ηλεκτροδοτείται πλέον και από το ηπειρωτικό σύστημα μέσω του νέου υποβρύχιου καλωδίου Υψηλής Τάσης», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο Facebook.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καλωδιακή σύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως, συνολικού μήκος 174 χλμ. (χερσαία και υποβρύχια τμήματα), τάσης 150 kV και μεταφορικής ικανότητας έως 300 MW. Είναι το πρώτο βήμα για την ένταξη του νησιού στο Εθνικό Σύστημα Ενέργειας που θα ολοκληρωθεί με τη διασύνδεση ΚρήτηςΑττικής το 2023», συνέχισε ο πρωθυπουργός. Και υπογράμμισε: «Τα οφέλη πολλαπλά. Δεν είναι μόνο η ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης και η ενεργειακή επάρκεια. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αφού η διασύνδεση:

- Θα καλύψει το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης και θα διευρύνει το περιθώριο για την ανάπτυξη ΑΠΕ στο νησί κατά 180 MW.

- Με τη λειτουργία της η εξάρτηση από τους τοπικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής θα μειωθεί σημαντικά, οδηγώντας σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 100.000 τόνους ανά έτος.

Όταν ολοκληρωθεί η διασύνδεση οι καταναλωτές θα εξοικονομήσουν 380 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που επιβαρύνουν το σύνολο των καταναλωτών για τη λειτουργία των ρυπογόνων μονάδων στα νησιά». «Η Ελλάδα προχωράει με γρήγορα βήματα στην «πράσινη μετάβαση». Και τα νησιά μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μετάβασης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Κρήτη. Τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρική διασύνδεση με την Πελοπόννησο.

Το νησί...

NEWSBOMB 2.7.2021 Παππάς Αναστάσιος





Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης σπέρνει τον διχασμό και επενδύει στη πόλωση
  

Με σφοδρή επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης για τη πολιτική που υλοποιεί συνολικά, αλλά και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας και τα όσα είπε στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή», έκλεισε τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δυο χρόνια μετά ο κάθε πολίτης μπορεί να αναστοχαστεί, τι έταξε και τι έκανε η ΝΔ. Έταξε τρία πράγματα:

Καλύτερες δουλειές. Λιγότερους φόρους. Ασφάλεια. Τι έκανε; Κατάργησε το οκτάωρο έκανε την εργασία κόλαση. Αντί να μειώσει δραστικά τους φόρους μείωσε το εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των πολιτών ( ακρίβεια - αντικειμενικές αξίες ακινήτων- μείωση μισθών). Μετέτρεψε τη χώρα σε πεδίο δράσης μαφιόζικων συμμοριών. Ξύλο στους διαδηλωτές - ανεξέλεγκτο το έγκλημα και η μαφία.

Απέτυχε σε όσα έταξε», είπε συνολικά για την κυβερνητική πολιτική ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι σπέρνει τον διχασμό και επενδύει στη πόλωση.

«Και έρχεται τώρα ο Μητσοτάκης με θράσος και μιλά για υγειονομικό σαμποτάζ. Αν κάποιος έκανε και κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα είναι ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης. Με την ανικανότητα του να διαχειριστεί τη πανδημία και με τη διαρκή του έγνοια να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε πως αυτή του η τοποθέτηση είναι «η τελευταία απόπειρα σε μια σειρά προσπαθειών το τελευταίο διάστημα, να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Η ιστορία άλλωστε μας διδάσκει πως όλα τα καθεστώτα, όλες οι αντιδραστικές εξουσίες, όλες οι αυταρχικές δυνάμεις, όταν διαβλέπουν το τέλος τους καταφεύγουν πάντα στην ίδια συνταγή: Στο διχασμό, στη διάσπαση της κοινωνίας, στην κοινωνική και πολιτική όξυνση. Αυτό κάνουν και τώρα.

Οι εμβολισμένοι κατά των ανεμβολίαστων, οι νέοι κατά των ηλικιωμένων, οι τοπικές κοινωνίες κατά των προσφύγων, το συντηρητικό τμήμα τηςκοινωνίαςκατάτωννέων.Έναςγενικευμένος κοινωνικός εμφύλιος που καλείται να κρύψει της ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να εξουδετερώσει την κοινωνική αντίσταση.

Δεν θα το δεχτούμε αυτό, σε καμιά περίπτωση. Σε καμιά περίπτωση επίσης δεν θα παίξουμε το παιγνίδι του διχασμού», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
  


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021: 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Καθημερινή, δήλωσε: Ο πρωθυπουργός επί έναν χρόνο έπραξε ουδέν για να προστατεύσει τη χώρα και τώρα την διχάζει λέγοντας ότι θα «προστατεύσει» τους εμβολιασμένους και θα «κυνηγήσει» τους ανεμβολίαστους.

Παρεμπιπτόντως οποιαδήποτε ζημία υποστούν από νέο καθολικό κλείσιμο, κάτοικοι και επιχειρήσεις ειδικά στα «καθαρά» νησιά θα οφείλεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΚΗ ΣΚΕΡΤΣΟΥ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Α. Σκέρτσος προανήγγειλε μη καταβολή επιδομάτων στους ανεμβολίαστους, σε περίπτωση καθολικού κλεισίματος. Υπό αυτό το «πρίσμα Σκέρτσου», η Ελληνική Λύση προτείνει την απαλλαγή των «ανεμβολίαστων» από οποιαδήποτε φορολογική ή άλλη υποχρέωση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ







Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25
Η συμφωνία στον ΟΟΣΑ νομιμοποιεί και μεγεθύνει, αντί να περιορίζει, την φοροδιαφυγή των Amazon και Σια την ώρα που Μνημονιακό Τόξο και ΜΜΕ την χαιρετίζουν
  


Ερώτημα 2ο: Ρωτάμε την κυβέρνηση πόσα ευρώ υπολογίζει ότι θα εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο από την συμφωνία στον ΟΟΣΑ για την οποία θριαμβολογούν. Εμείς τα υπολογίζουμε στο… μηδέν.

Το Υπουργείο Οικονομικών σε πόσα τα υπολογίζει; Πόσα θα εγγράψει στον προϋπολογισμό του κράτους;

Ερώτημα 3ο: Γιατί το ΜέΡΑ25 μιλά για μεγέθυνση της φοροδιαφυγής; Επειδή η συμφωνία στον ΟΟΣΑ περιέχει και μια δέσμευση των κρατών που την υπέγραψαν: Με αντάλλαγμα αυτή την, δήθεν φορολόγηση των κερδών κολοσσών όπως η Amazon, κράτη-μέλη που έχουν μονομερώς εισάγει φόρο επί του τζίρου των Amazon και ΣΙΑ (π.χ. Βρετανία, Γαλλία) δεσμεύονται να τον καταργήσουν! Συμφώνησαν δηλαδή να απαλλάξουν τους κολοσσούς από πραγματικούς έμμεσους φόρους (επί του τζίρου) με αντάλλαγμα ανύπαρκτους άμεσους φόρους (επί των κερδών).






Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο
  

in.gr 4 Ιουλίου 2021 Με αφορμή τα περί εμβολιασμένων που δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο και υγειονομικού σαμποτάζ της αντιπολίτευσης το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται στον καλύτερο χορηγό του φόβου και του ανορθολογισμού που υπονομεύουν την ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού Δεν δικαιούνται να κουνάει το δάχτυλο και να καλλιεργεί διχαστικές λογικές τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Καθημερινή». Με αφορμή τα περί εμβολιασμένων που δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο και υγειονομικού σαμποτάζ της αντιπολίτευσης το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται στον καλύτερο χορηγό του φόβου και του ανορθολογισμού που υπονομεύουν την ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού. Ενώ ταυτόχρονα το ΚΚΕ επικρίνει τον κ. Μητσοτάκη ότι εν μέσω της ανασφάλειας που προκαλούν οι μεταλλάξεις του κοροναϊού επιλέγει να προβάλλει την πολιτική των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος περιφερειακών νοσοκομείων και την παραπέρα εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Εν μέσω πανδημίας και μεγάλης ανασφάλειας για το τι «μέλλει γενέσθαι» με τις μεταλλάξεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να προβάλει την πολιτική των συγχωνεύσεων, της μείωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημοσίου συστήματος Υγείας, πολιτική που έχει κοστίσει πανάκριβα στους λαούς όλου του κόσμου.»Η πανδημία -με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων- βρήκε το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα Υγείας με 11 νοσοκομεία λιγότερα, με λιγότερες από 500 ΜΕΘ, με κατάργηση όσων είχαν απομείνει από την Πρωτοβάθμια Υγεία. Τώρα επιταχύνουν το σχέδιο για την κερδοφορία των ομίλων με πεδίο επενδύσεων την υγεία του λαού.

»Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκκολάπτονται και καλλιεργούνται ο φόβος κι ο ανορθολογισμός, που υπονομεύουν την ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού. Εκεί ας αναζητήσει την αιτία του κακού ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όχι μόνο δε δικαιούται να «κουνάει το δάχτυλο», καλλιεργώντας μάλιστα διχαστικές λογικές, αλλά αντίθετα, συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, εξελίσσεται στον καλύτερο χορηγό τέτοιων φαινομένων».







Φ.Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής είναι το ανάχωμα στη συντηρητική πολιτική του κ. Μητσοτάκη
  

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής οηδγούν σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με άρθρο της στην εφημερίδα «στο Καρφί», υποστηρίζει ότι «οι επιπτώσεις της πολιτικής Μητσοτάκη οδηγούν σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Τα πρώτα σημάδια είναι ορατά. Με το αφήγημα μας για την νέα αλλαγή διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Θα το πετύχουμε μαζί με όσους ελπίζουν, ονειρεύονται και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια, την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Ως απαραίτητη προϋπόθεση, η κ. Γεννηματά επισημαίνει την ανάγκη για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και την εξάλειψη των ανισοτήτων, όπως σημειώνει, προσθέτοντας ότι «για να γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται να μπει το Κίνημα Αλλαγής προοδευτικό ανάχωμα στη συντήρηση».

Προσθέτει ότι «στο Κίνημα Αλλαγής ασκούμε μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δικό μας αυτόνομο δρόμο, χωρίς ετεροκαθορισμούς και χωρίς εξαρτήσεις από κανέναν. Με τη δύναμη που διαχρονικά μας δίνει η πίστη στις αρχές, στις αξίες και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ. Με το μπόλιασμα της δυναμικής της νέας γενιάς και της πολύτιμης εμπειρίας των παλαιότερων».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση δεν έπεισε για τον εμβολιασμό και τώρα καταφεύγει στους λαϊκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, με επιδόματα για τους μισούς νέους. «Έχω τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι σημείο κλειδί αποτελεί η σχέση εμπιστοσύνης πολιτών-Πολιτείας. Είναι σημαντικό και ο τελευταίος πολίτης να πεισθεί για να αξιοποιήσει το πολύτιμο δώρο της επιστήμης. Ο μαζικός εμβολιασμός είναι η λύση», τονίζει η κ. Γεννηματά, ενώ συμπληρώνει ο κ. Μητσοτάκης είναι «με την πλάτη στον τοίχο» πετάγεται ο ΣΥΡΙΖΑ και με τη στάση του, δίνει «σωσίβιο σωτηρίας», αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια