Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ1750

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Γεωργιάδης: Με ΚΥΑ θα διευκρινιστεί το σύστημα ελέγχου εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στην εστίαση

  


in.gr 30 Ιουνίου 2021 Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθες για χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους και μεικτούς, είπε ότι με κοινή υπουργική απόφαση θα εξηγηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα και πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Την ανάγκη να χτιστεί τοίχος ανοσίας με τους εμβολιασμούς ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο επισήμανε σε σημερινές συνεντεύξεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι τρεις παράμετροι των μέτρων Μιλώντας στο «Open», αναφέρθηκε στα νέα εξειδικευμένα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, λέγοντας:

– «Αυτά τα μέτρα που ανακοινώσαμε έχουν τρεις παραμέτρους. Πρώτον, να είναι υγειονομικά ασφαλή. Δεύτερον να είναι οικονομικά βιώσιμα και τρίτον να είναι συνταγματικώς ανεκτά. Εάν κάποιος έχει να μας προτείνει μια καλύτερη λύση που συμπεριλαμβάνει και τις τρεις αυτές παραμέτρους, πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε.

– Εμείς δεν κάνουμε καμία διάκριση σε κανέναν. Διάκριση κάνει ο ιός, δεν κάνει ούτε η κυβέρνηση, ούτε εγώ. Υπό ποια έννοια κάνει ο ιός; Υπό την έννοια ότι ο μη εμβολιασμένος κινδυνεύει περισσότερο να κολλήσει ο ίδιος και να μεταδώσει τον ιό στους άλλους, ενώ ο εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο. Από την ώρα που ο ιός κάνει αυτή τη διάκριση, έρχεται η πολιτεία και ρυθμίζει τα της ανθρώπινης κυκλοφορίας και κοινωνικότητας βάσει της διακρίσεως που κάνει ο ιός.

Εκ του πλαγίου υποχρεωτικότητα που δεν επιτρέπεται – Κάναμε πολύ διεξοδική ενδοκυβερνητική συζήτηση, αν υπάρχει συνταγματικά ανεκτός τρόπος να κάνουμε εμείς μία τέτοιου τύπου νομοθετική ρύθμιση για τους εργαζομένους. Κρίθηκε ότι συνταγματικά δεν μπορούμε, γιατί αυτό θα οδηγούσε σε μία εκ του πλαγίου υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, που δεν επιτρέπεται. Άρα, αναγκαστικά αυτό θα ρυθμιστεί από την αγορά, από την κείμενη νομοθεσία.

– Σε μία επιχείρηση που αποφασίζει να είναι covid free, αποκλείεται ο επιχειρηματίας με τους εργαζομένους να μην έχουν συζητήσει και να μην έχουν βρει μία πολιτισμένη λύση. Το λογικό είναι όλοι να είναι εμβολιασμένοι.

– Εκτιμώ ότι το 50-60% πλήρως εμβολιασμένων θα το έχουμε πιάσει μέχρι τέλος του θέρους. Χρειάζεται όμως περισσότερο από 75%. Άρα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας, ένα κομμάτι των συμπολιτών μας που από την απόφασή του να εμβολιαστεί, θα κρίνει αν το χειμώνα θα έχουμε πανδημία ή όχι.

Ο καθένας αποφασίζει το ρίσκο που θα πάρει – Όλα στη ζωή δεν μπορεί να τα έχει κάποιος ταυτόχρονα. Το κράτος σου δίνει δωρεάν ένα εμβόλιο, εσύ λες «δεν το θέλω». Αφού λες «δεν το θέλω», πάει να πει ότι έχεις κάνει τα κουμάντα σου για το πώς θα διαχειριστείς από εκεί και πέρα τη ζωή σου. Ο καθένας μας με βάση την ελεύθερη επιλογή του αν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο αποφασίζει το ρίσκο που θα πάρει.

– Ανακοινώσαμε το freedom pass. Την πρώτη ημέρα του freedom pass είχαμε τριπλάσιο αριθμό ραντεβού στις ηλικίες αυτές για εμβολιασμούς. Άρα, μια χαρά δουλεύει το freedom pass και είναι αποτελεσματικό.

– Αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, πάμε όλοι μαζί να πείσουμε τους φίλους μας και τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Να γλιτώσουμε από την πανδημία και να πάνε όλα καλά».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εκλογές όταν τελειώσει η πανδημία – Τι είπε για Πολάκη και εμβόλιο
  



in.gr 30 Ιουνίου 2021: «Δεν το αποκλείω, εν μέσω πανδημίας δεν είναι σωστό να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά στο ερώτημα εάν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της πανδημίας και ο κ. Βίτσας τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι θα ζητήσουμε ώστε να αποφανθεί ο λαός» Υπέρ της διατύπωσης του αιτήματος για πρόωρες εκλογές εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο Δημήτρης Βίτσας λέγοντας ότι δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της η πανδημία.

«Δεν το αποκλείω, εν μέσω πανδημίας δεν είναι σωστό να γίνουν. Εγώ πιστεύω ότι θα ζητήσουμε ώστε να αποφανθεί ο λαός».

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα της κυβέρνησης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ο Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε ότι «κάτι τρέχει με την οικονομία και η κυβέρνηση βιάζεται να ανοίξει τα καταστήματα της εστίασης. Παρακολουθώ τους επιχειρηματίες του κλάδου να λένε ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν οικονομικά δεδομένα που δεν πάνε καλά και η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι ανοίγοντας όλους τους κλάδους χωρίς να σκέφτεται άλλες επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν».

«Θα έβρισκα λογικό ως κυβέρνηση, πολιτική, Βουλή και κοινωνία να εστιάσουμε όλη μας την προσπάθεια ώστε να εμβολιαστεί μεγάλος μέρος του πληθυσμού, χωρίς ψευτοδωράκια, χωρίς μέτρα που ζαλίζουν, χωρίς μέτρα πανικού που μας δημιουργούν προβλήματα με άλλες χώρες», υπογράμμισε.

Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διενεργήσει κάποια καμπάνια πειθούς για τους εμβολιασμούς ο κ. Βίτσας είπε « στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας και εμείς ήμασταν καθαροί υπέρ του εμβολιασμού, πιο καθαροί δε γίνεται, είπαμε ότι ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο απέναντι στον ιό. Συγχρόνως όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάζονται και εγώ προσωπικά όσες φορές έχω δημόσιο λόγο καλώ τον κόσμο να εμβολιαστεί».





Απλήρωτα τα 534 ευρώ του Μαΐου στους ξενοδοχοϋπαλλήλους
  



in.gr 30 Ιουνίου 2021: «Κυβέρνηση πρωταγωνιστής στο αλαλούμ. Σε βάρος των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων, των πολιτών» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη μη καταβολή του επιδόματος των αναστολών εργασίας σε ξενοδοχοϋπαλλήλους «Φθάσαμε Ιούλιο και δεν έχουν πληρώσει τα 534 ευρώ για το Μάιο σε πολλούς ξενοδοχοϋπαλλήλους» τονίζει το ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «»ξέχασαν» να τα εγκρίνουν και για τους περισσότερους εργαζόμενους στο 1/3 των ξενοδοχείων που ως τώρα δεν έχουν καν ανοίξει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Απίστευτη προχειρότητα της Κυβέρνησης στα μέτρα διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους. Δημιούργησαν σύγχυση, ενώ δεν έχουν μηχανισμούς για να ελέγξουν την εφαρμογή τους.

»Φθάσαμε Ιούλιο και δεν έχουν πληρώσει τα 534 ευρώ για το Μάιο σε πολλούς ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Ταυτόχρονα «ξέχασαν» να τα εγκρίνουν και για τους εργαζόμενους στο 1/3 των ξενοδοχείων που ως τώρα δεν έχουν καν ανοίξει.

»Κυβέρνηση πρωταγωνιστής στο αλαλούμ. Σε βάρος των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων, των πολιτών»





Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου 
Ο Μητσοτάκης βάζει χέρι και στο νερό
  


Η Κυβέρνηση με τροπολογία που έφερε σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας εισάγει ρύθμιση για την είσοδο των ιδιωτών στη διαχείριση των υδάτων και συγκεκριμένα, του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος. Η υπηρεσία Ε.Υ.Σ. αφορά τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση των κεντρικών υποδομών του νερού (πηγές, ταμιευτήρες, υδραγωγεία κ.λ.π.) με στελέχη της επιχείρησης και εργαζομένους να επισημαίνουν ότι σχετίζεται και με την ασφάλεια της ποιότητας του νερού. Η ΕΥΔΑΠ ΑΕ αποκτά το δικαίωμα διαχείρησης των ΕΥΣ αλλά για τρία (3) χρόνια. Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, τη λειτουργία, συντήρηση και αναβάθμιση του ΕΥΣ θα αναλαμβάνει «ανάδοχος, κατόπιν διαγωνισμού», δηλαδή ιδιώτες.

Η Μητσοτάκης ΑΕ βάζει χέρι και στο νερό! Ακριβώς επειδή δεν επιτρέπει το ΣτΕ την ευθεία πώληση του πλέον βασικού αγαθού, οι μνημονιακές κυβερνήσεις, το πολιτικό προσωπικό της Ολιγαρχίας Χωρίς Σύνορα δηλαδή, επιλέγει την οδό της Σύμπραξης Δημόσιο - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ένα σχήμα όπου το δημόσιο πληρώνει, καταβάλλει τα κόστη και εγγυάται τα δάνεια και ο ιδιώτης απλώς εισπράττει, αυξάνοντας εκθετικά τις τιμές! Αποτελεί όνειδος! Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση την κατάπτυστη διάταξη.






Στο 100% το ρεύμα υπέρ του εμβολιασμού στο 21ο συνέδριο του ΚΚΕ
  


in.gr 30 Ιουνίου 2021:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Περισσός για τη σύνθεση του σώματος των αντιπροσώπων του 21ου συνεδρίου του ΚΚΕ, πλήρως εμβολιασμένο είναι το 42,06% των αντιπροσώπων ενώ το 50,7% έχουν κάνει την πρώτη δόση. Το υπόλοιπο 7,24% έχει προγραμματίσει την πρώτη δόση ή έχει νοσήσει.

Από τα ποιοτικά στοιχεία της σύνθεσης του σώματος του 21ου συνεδρίου του ΚΚΕ (διεξήχθη από 24 έως 27 Ιουνίου) προκύπτει απόλυτη ομοφωνία υπέρ του εμβολιασμού καθώς πλήρως εμβολιασμένο είναι το 42,06% των αντιπροσώπων ενώ το 50,7% έχουν κάνει την πρώτη δόση. Το υπόλοιπο 7,24% έχει προγραμματίσει την πρώτη δόση ή έχει νοσήσει. Το ΚΚΕ δημοσίευσε επίσης και ορισμένα στοιχεία για την ηλικιακή και κοινωνική σύνθεση των αντιπροσώπων του 21ου Συνεδρίου: Συγκεκριμένα:

Οι αντιπρόσωποι του 21ου Συνεδρίου είναι κατά 76,6% άνδρες και κατά 23,4% γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 44,73 έτη.

Ο μέσος όρος κομματικής ηλικίας είναι 21,47 έτη.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των αντιπροσώπων σε εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς:

Το 32,24% είναι μέλη ΔΣ εργατικών σωματείων, από τους οποίους το 73,91% σε πρωτοβάθμιο σωματείο, 49,23% σε δευτεροβάθμιο και 13,04% σε τριτοβάθμιο.

Το 24,77% είναι μέλη άλλων μαζικών οργανώσεων, από τους οποίους το 63,21% σε πρωτοβάθμια οργάνωση, 27,36% σε δευτεροβάθμια και 15,09% σε τριτοβάθμια.

Ως προς την κοινωνική σύνθεση:

-Το 62,62% είναι εργάτες – υπάλληλοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα -Το 2,57% είναι αυτοαπασχολούμενοι αγρότες -Το 3,97 είναι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ.

– Αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες είναι το 5,14%.

– Συνταξιούχοι είναι το 6,78%.

– Επίσης στο σώμα του συνεδρίου συμμετείχαν φοιτητές και σπουδαστές, πανεπιστημιακοί – ερευνητές, αλλά και καλλιτέχνες.

Ως προς το μορφωτικό επίπεδο:

-Το 57% είναι απόφοιτοι ΑΕΙ – ΤΕΙ όπου το 13,32% έχει κάνει μεταπτυχιακό, το 3,04% διδακτορικό και το 1,4% μεταδιδακτορικό. Επίσης το 66,36% γνωρίζει αγγλικά, το 9,11% γαλλικά, το 3,5% ιταλικά, το 2,1% ισπανικά, ενώ καταγράφονται επιπλέον και αρκετές άλλες γλώσσες.





ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΛΥΜΝΟ, ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΚΩ

  


24/06/2021 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκου Βελόπουλου σε Κάλυμνο , Λέρο και Κω , κατά την διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος να δει από κοντά τους κατοίκους των ακριτικών νησιών , να συνομιλήσει μαζί τους και να αφουγκραστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κάλυμνο, οι κάτοικοι του νησιού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κύριο Βελόπουλο με ανθοδέσμες , παραδοσιακά προϊόντα και παραδοσιακούς τοπικούς χορούς. Ο κ. Βελόπουλος περιηγήθηκε στην κεντρική αγορά του νησιού, ενώ ακολούθησε συνάντηση στο δημοτικό Μέγαρο με τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα του νησιού. Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους Καλύμνιους ψαράδες που του περιέγραψαν την δυσκολία με την οποία καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα , αλλά και τις καθημερινές προκλήσεις που δέχονται από τους Τούρκους ψαράδες αλλά και τις τουρκικές ακταιωρούς.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κ. Βελόπουλου ήταν η ακριτική Λέρος , όπου μετέβη με καραβάκι από την Κάλυμνο.

Και εκεί η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια. Ο κύριος Βελόπουλος έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ‘Αιγαίο TV’ και στην εκπομπή ‘Τα νέα της Λέρου’, θίγοντας με όσα είπε , αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτού του μικρού νησιού.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ήταν το νησί της ΚΩ. Κάτοικοι και φορείς της πόλης τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη ενώ στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι , παρουσία και της κρατικής τηλεόρασης , αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας , αλλά και σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος . Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Βελόπουλος επισκέφθηκε την κεντρική αγορά του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με δεκάδες κατοίκους του νησιού που τον προσέγγισαν. Η περιοδεία του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου, οπότε και αναχώρησε για την Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια