Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ Φ.1749

Στα Γιάννενα με τον Πρωθυπουργό ο Χρίστος Δήμας
  

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, επισκέφθηκαν το πρωί το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της διεθνούς τεχνολογικής εταιρείας TeamViewer.

Η περιοχή γύρω από τα Ιωάννινα φιλοξενεί πολλές τεχνολογικές εταιρείες και αποφοίτους Πανεπιστημίων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της ανάπτυξης λογισμικού.

Το κέντρο της TeamViewer, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2020, απασχολεί αυτή τη στιγμή 50 μηχανικούς τεχνολογίας λογισμικού, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια σε 150 με 200. Τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της TeamViewer Oliver Steil, ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, Philipp Deutscher, και ο διευθύνων εταίρος της DACH Permira Jörg Rockenhäuser.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα για το γεγονός ότι ενθαρρύνει «ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που προσανατολίζεται στην τεχνολογία και ήδη ανθεί στην Ελλάδα» καθώς και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη τονίζοντας ότι θα στηρίξει «την πρωτοβουλία του να ιδρύσει ένα τεχνολογικό campus στα Ιωάννινα». Το πάρκο θα λειτουργήσει ως κόμβος τεχνολογίας, καθώς θα επιτρέψει σε φορείς από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, μικρές και μεγάλες εταιρείες να συνεργάζονται στενά, κάτω από την ίδια στέγη. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές της επιστήμης υπολογιστών θα αποκτήσουν εμπειρίες από τη λειτουργία επιχειρήσεων σε πραγματικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ μαζί σας. Νομίζω πως αν ψάξει κανείς καλά, θα βρει θησαυρούς στα πιο απρόσμενα μέρη. Δεν θα μπορούσαν πολλοί να φανταστούν πριν από μερικά χρόνια ότι τα Ιωάννινα θα είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να μετατραπούν σε ένα κόμβο τεχνολογίας, αλλά εσείς το κάνετε πραγματικότητα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που σημαντικές ευρωπαϊκές, τεχνολογικές εταιρείες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν εδώ στα Ιωάννινα και να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό ταλέντο των φοιτητών που βγαίνουν από τα πανεπιστήμιά μας.

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Δήμας, ο οποίος είναι εδώ μαζί μας και έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέσω του Υπουργείου του, ενθαρρύνοντας ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που προσανατολίζεται στην τεχνολογία και ήδη ανθεί στην Ελλάδα. Αλλά είναι επίσης σημαντική η παρουσία μεγάλων ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα -όπως η δική σας- και νομίζω πως η δική σας ιστορία θα έχει απήχηση και στο εξωτερικό. Η δική σας επιτυχία και το γεγονός ότι είστε ικανοποιημένοι με το ταλέντο των ντόπιων θα οδηγήσουν πιθανότατα και άλλες εταιρίες σε αυτό το κομμάτι του κόσμου.» Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα επισκεφτήκαμε με τον Πρωθυπουργό τις εγκαταστάσεις της TeamViewer. Η καινοτομία της εταιρείας είναι ότι παρέχει μια ειδική πλατφόρμα συνδεσιμότητας για απομακρυσμένη πρόσβαση, έλεγχο, διαχείριση, παρακολούθηση και επισκευή συσκευών οποιουδήποτε είδους – από φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έως βιομηχανικά μηχανήματα και ρομπότ. Η εταιρεία επέλεξε τα Ιωάννινα για τη δημιουργία Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας και έχει μεγαλώσει σημαντικά την τελευταία διετία, συνεισφέροντας παράλληλα στην ανάπτυξη του περιφερειακού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Αυτό που μας κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση -κάθε φορά που συζητάμε με τεχνολογικές εταιρείες που αποφάσισαν να διερευνήσουν το τοπίο στην Ελλάδα- είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούν για τους νέους Έλληνες και το ταλέντο τους.

Αυτό είναι που «οδηγεί» ό,τι συμβαίνει εδώ αλλά και σε άλλα μέρη στη χώρα. Έχουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική με την οποία σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε τον τομέα της τεχνολογίας και την προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς αιχμής.»
Τηλεδιάσκεψη Χρ. Δήμα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό για την κορινθιακή σταφίδα
  


Αθήνα, 23.6.2021 Τηλεδιάσκεψη Χρ. Δήμα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό για την κορινθιακή σταφίδα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Χρίστος Δήμας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την Κορινθιακή σταφίδα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, τα Επιμελητήρια Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας, εκπρόσωποι ιδιωτικών και συνεταιριστικών συσκευαστηρίων, καθώς και εξαγωγείς σταφίδας.

Το ζήτημα με τα αδιάθετα αποθέματα της σταφίδας είναι κάτι που αφορά την οικονομική δραστηριότητα σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως και την Κορινθία.

Ακολουθεί απόσπασμα από την τοποθέτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η πτώση της τιμής της σταφίδας έχει σοβαρό αντίκτυπο για τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία γενικότερα, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά και τοπικά προϊόντα. Πρώτο μας, άμεσο μέλημα πρέπει να είναι η πλήρης καταγραφή των στοιχείων -όπως η μείωση των εξαγωγώνπου να αποδεικνύουν ότι τα αδιάθετα αποθέματα οφείλονται στις επιπτώσεις από τον Covid-19, ώστε να έχουμε ισχυρά επιχειρήματα. Παράλληλα να προχωρήσουμε σε άμεση εκπόνηση οικονομικού πλάνου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξέρουμε πόσο θα στοίχιζε στην Ελληνική πολιτεία μία ενδεχόμενη απόσυρση των αποθεμάτων. Εάν δεν προβούμε άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες το κόστος στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερο.» Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κα Χριστιάνα Καλογήρου και οι κ.κ βουλευτές, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας, Μαριλένα Σούκουλη, Διονύσιος Ακτύπης, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Χρίστος Δήμας 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Έναρξη των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece”»
  

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την διεξαγωγή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece”. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας ανακοίνωσαν σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου την έναρξη της διαδικασίας υποβολής.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε ήδη και καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 30η Ιουνίου 2021. Τον Ιούλιο θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων από αξιολογητές εγνωσμένου κύρους.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν, θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Για το 2021, οι κατηγορίες των βραβείων του Elevate Greece είναι οι εξής:

Νεοφυής επιχείρηση της χρονιάς Ταχύτερα ανερχόμενη νεοφυής επιχείρηση Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς Βραβείο Κοινωνικής συνεισφοράς Βραβείο Περιβαλλοντικού αντίκτυπου Βραβείο Γυναικείας επιχειρηματικότητας Βραβείο επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας Βραβείο αξιοποίησης τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης Startup hero: επίλυση προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid-19 Κορυφαία νεοφυής επιχείρηση από το οικοσύστημα \ Best Ecosystem choice, όπου «ψηφίζει» αποκλειστικά το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην αξιολόγηση.

Προσκαλούμε τις εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, να υποβάλλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στα Βραβεία ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: https://elevategreece.gov.gr/el/national-startup-awards2021/ Ο αρμόδιος Υφυπουργός και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας δήλωσε:

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε την έναρξη του διαγωνισμού για την απονομή των πρώτων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας “Elevate Greece”. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής και καλώ όλες τις εγγεγραμμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece να δηλώσουν συμμετοχή. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Elevate Greece συμπληρώνει 8 μήνες λειτουργίας και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό εργαλείο της Πολιτείας για την ανάδειξη και υποστήριξη των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και για την διασύνδεση του ευρύτερου οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 400 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο.»


Δεν υπάρχουν σχόλια