Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Φ1748

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Νίκος Δένδιας: Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης
  



Το τουρκικό υπ. Εξωτερικών επέλεξε να προσκαλέσει στο φόρουμ τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ με τον ανυπόστατο τίτλο «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» Τη συμμετοχή της στο «Antalya Dimplomacy Forum» ακύρωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως γνωστοποίησε η ίδια με ανάρτησή της στο Twitter.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, αιτία στάθηκε το γεγονός ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε να προσκαλέσει στο φόρουμ τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ «με τον ανυπόστατο τίτλο «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Δένδιας: Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης «Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας χαρακτηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση «το πιο φιλόδοξο εγχείρημα στην ιστορία του πλανήτη. Δεν είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή αποκομίζουμε οφέλη, είμαστε μέλη διότι ανήκουμε στην Ευρώπη, μέσω της ιστορίας και του πολιτισμού μας», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με θέμα «40 χρόνια τα Ιόνια Νησιά στην Ενωμένη Ευρώπη. Το όνειρο, η πραγματικότητα, το αύριο».

Το πιο φιλόδοξο εγχείρημα «Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης», υπογράμμισε χαρακτηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση «το πιο φιλόδοξο εγχείρημα στην ιστορία του πλανήτη. Αρκετοί θεωρούν ότι η ανάπτυξη και η ευημερία που απολαμβάνει σήμερα η πατρίδα μας είναι δεδομένες και αυτονότητες», σημείωσε ο κ. Δένδιας και επισήμανε: «Ξεχνούν ότι σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αποτέλεσμα της συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

«Η ασφάλεια τού ανήκειν σε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις και η ισότιμη συμμετοχή μας στη λήψη των αποφάσεων της δύναμης αυτής, η ελευθερία της μετακίνησης, της εργασίας, της χρήσης του ίδιου νομίσματος, η συμβολή της Ένωσης στην περιφερειακή ανάπτυξη, είναι μερικά μόνο παραδείγματα του οφέλους της Ελλάδας από την ένταξή της στην Ένωση» προσέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών και τόνις. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, τις ευκαιρίες που μας προσφέρει η ΕΕ, αλλά να τη βοηθήσουμε να γίνει ακόμη πιο αποδοτική για τον πολίτη».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγή: in.gr 12 Ιουνίου 2021, 19:35




Τσίπρας για εργασιακό: Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση
  


CNN Newsroom Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 Μήνυμα αντεπίθεσης απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με συμβασιούχους εργαζόμενους. «Πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε επιθετικά, όχι αμυντικά», τόνισε κατά τη συζήτηση που είχε μαζί τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των εργαζομένων, με ριζοσπαστικές τομές.

«Όχι μόνο θα παρθούν πίσω όλα αυτά που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση αλλά να πάμε σε μια κατεύθυνση κατάργησης της ενοικίασης εργαζομένων. Γιατί να υπάρχει; Τι εξυπηρετεί;», αναρωτήθηκε και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πάμε στην κατεύθυνση: λιγότερη εργασία με ίδια αμοιβή και όχι περισσότερη εργασία με την ίδια ή λιγότερη αμοιβή. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι κατά του νομοσχεδίου που φέρνει πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, προσθέτοντας ότι «η κυβερνητική προπαγάνδα στο θέμα του νομοσχεδίου για τα εργασιακά έχει βαλτώσει, αφού σε ποσοστό 80% οι πολίτες είναι αρνητικοί στις αλλαγές που προσπαθεί να επιβάλλει».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για απόλυτη αποδιοργάνωση των εργασιακών. Υποστήριξε ότι «επί της ουσίας η κυβέρνηση φέρνει τις προτάσεις που έβαζε μετ’ επιτάσεως το ΔΝΤ στο τραπέζι, που με τη σειρά τους ήταν προτάσεις που τις ξέραμε εδώ στην Ελλάδα από τον ΣΕΒ και από ένα κλίμα σκληρά νεοφιλελεύθερο που επιμένει ότι μέσα από την συρρίκνωση του μισθολογικού κόστους και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων θα γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία». «Γιατί; Επειδή ο εργοδότης θα κερδίζει περισσότερα», είπε, τονίζοντας ότι στην ουσία της η λογική αυτή είναι άστοχη και δεν έχει αποδειχθεί πουθενά ότι μέσα από αυτό το δρόμο ανθίζει η οικονομία.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψαν με πολύ έντονο τρόπο την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν ως συμβασιούχοι τριμηνίτες, ως ενοικιαζόμενοι αλλά και ως συμβασιούχοι μιας ημέρας. Κατήγγειλαν ότι στην ίδια υπηρεσία υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων, άλλοι μόνιμοι και άλλοι με δίμηνες συμβάσεις και πληρώνονται άλλοι με 400 ευρώ και άλλοι με 900 ευρώ.





Γιατί, και ποιους, καλεί σε «πανστρατιά» ο Ανδρέας Λοβέρδος – Η διακήρυξη της 16ης Ιουνίου και το προσκλητήριο στο ΠΑΣΟΚ – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

  

Λέει πως στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν θα κάνει πίσω «ούτε για να πάρει φόρα», υποστηρίζει ότι «το ΚΙΝΑΛ θα ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ», και βάζει τον εκλογικό πήχη τουλάχιστον στον διπλασιασμό των ποσοστών του κόμματος – «για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας», όπως διαμηνύει ο ίδιος. Οι άξονες που θα κινηθεί:

Η διακήρυξη της 16ης Ιουνίου και το προσκλητήριο Λοβέρδου Πως μπορεί να τα πετύχει όλα αυτά ο Ανδρέας Λοβέρδος; Μια πρώτη απάντηση θα δώσει ο ίδιος την επόμενη Τετάρτη, 16 Ιουνίου, με την παρουσίαση της «διακήρυξης αρχών και θέσεών του» – μιας διακήρυξης, στην οποία ο ίδιος ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δίνει χαρακτήρα προσκλητηρίου σε «πανστρατιά». Όπως λένε συνομιλητές του Ανδρέα Λοβέρδου το προσκλητήριο αυτό θα απευθύνεται σε «11.000.000 Έλληνες».

Θα καλέσει «όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες να τους ξανακούσουν, να τους κρίνουν αυστηρά, να έρθουν κοντά τους και να ενισχύσουν τη φωνή τους, όλες τις δυνάμεις που πλαισίωσαν την Ελιά, την Δημοκρατική Παράταξη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κίνημα Αλλαγής να παλέψουν για το μέλλον της Ελλάδας και του κόμματος, όλους τους πολίτες που ήταν μαζί τους στο παρελθόν, που έδωσαν μάχες στη Βουλή, που αγωνίστηκαν στην αυτοδιοίκηση και τον συνδικαλισμό να δώσουν και πάλι το παρόν, όλους τους πολίτες, που δεν εγκατέλειψαν την πιο ιστορική παράταξη της Ελλάδας, που βρέθηκαν μαζί στις τραγικές μέρες του 2010, του 2012, του 2015-19 και κράτησαν ψηλά τη σημαία τους, να ανασυντάξουν το κόμμα και να το φέρουν ξανά στο προσκήνιο».

Το μήνυμα προς τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ο Λοβέρδος έχει “ρεύμα” στις δημοσκοπήσεις Το αίτημα για αλλαγή ηγεσίας Αυτή την δυναμική θα επιδιώξει να ενισχύσει περαιτέρω ο Ανδρέας Λοβέρδος με την διακήρυξη της 16ης Ιουνίου, την οποία στην συνέχεια θα θέσει και σε άτυπη δημόσια διαβούλευση με την βάση.





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

  


ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ “ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ” 
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 

Οι συνεχείς επιθέσεις τουρκικών σκαφών σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος, συνιστούν προκλήσεις πολέμου. Και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για «διάλογο σε καλό κλίμα» την ώρα που οι τούρκοι προβαίνουν ανοιχτά σε πολεμικές προκλήσεις εντός ελληνικής κυριαρχίας. Δεν μπορεί να γίνει κανονικά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, σε «κλίμα ευδαιμονίας» όταν οι Τούρκοι απειλούν ζωές Ελλήνων και εισβάλλουν σε ελληνική εθνική κυριαρχία.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 

Η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι η Μόρια κάηκε βάσει σχεδίου από τους Αφγανούς παράνομους μετανάστες. Αντί όμως να απελαθούν, θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό ως τρόφιμοι του σωφρονιστικού συστήματος.Η άμεση απέλαση είναι η μόνη πρέπουσα λύση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Γιάννης Βαρουφάκης:
Επίθεση σε Τασούλα και αιχμές κατά Τσίπρα για το χτεσινό επεισόδιο στη Βουλή
  


in.gr 12 Ιουνίου 2021, 12:59 Πυρά κατά του Κώστα Τασούλα για εξευτελισμό της Βουλής από τον Γιάνη Βαρουφάκης ο οποίος επικρίνει την άρνηση του Κ. Μητσοτάκη να έρχεται στη Βουλή την ώρα του πρωθυπουργού σχολιάζοντας ωστόσο ότι από τον κανονισμό ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είχε χτες δικαίωμα λόγου Eπίθεση στον πρόεδρο της Βουλής για «εξευτελισμό» του Κανονισμού και της Βουλής, εξαπέλυσε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την άρνηση του κ. Τασούλα να δώσει τον λόγο, χθες, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας είχε δικαίωμα λόγου χτες στη Βουλή. Ειδικότερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρει στο σχόλιό του στο twitter: «Επικαλούμενος τον εξευτελισμένο από τον πρωθυπουργό (ο οποίος αγνοεί την υποχρέωσή του να απαντά τις Παρασκευές) Κανονισμό της Βουλής, ώστε να μην δώσει τον λόγο στον Αλέξη Τσίπρα (που από τον Κανονισμό δεν είχε δικαίωμα λόγου), ο πρόεδρος της Βουλής εξευτέλισε τον Κανονισμό και την Βουλή ακόμα περισσότερο».

Όπως δείχνουν τα γεγονότα ο Γιάννης Βαρουφάκης με το ΜΕΡΑ25 ήλθε στη Βουλή και με τη συνεχή παρουσία του ήλθε για να παραμείνει , έστω και οριακά…






Δημήτρης Κουτσούμπας:
Βάζουν στο γύψο την απεργία
  


in.gr 12 Ιουνίου 2021, 14:42 Ο γραμματέας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη μαζί με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση του 8ωρου επιχειρεί βαρύ πλήγμα στην συνδικαλιστική δράση και το απεργιακό δικαίωμα επεκτείνοντας προηγούμενους νόμους και ιδιαίτερα το νόμο Αχτσιόγλου επί ΣΥΡΙΖΑ Η κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο θέλουν να βάλουν στο γύψο την απεργία και να τη μετατρέψουν σε μια συμβολική πράξη επειδή φοβούνται τη δύναμη των εργαζομένων τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη μαζί με τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση του 8ωρου επιχειρεί βαρύ πλήγμα στην συνδικαλιστική δράση και το απεργιακό δικαίωμα επεκτείνοντας προηγούμενους νόμους και ιδιαίτερα το νόμο Αχτσιόγλου. Ειδικότερα σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει: «Μαζί με τις ανατροπές του αιώνα και το “ξεχείλωμα” του εργάσιμου χρόνου, το νομοσχέδιο-τερατούργημα της ΝΔ επιχειρεί ένα βαρύ πλήγμα στη συνδικαλιστική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνοντας προηγούμενους νόμους, ιδιαίτερα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

»Στην ουσία επιδιώκουν να βάλουν νέα εμπόδια στην πάλη του εργατικού κινήματος, φωτογραφίζοντας τα ταξικά σωματεία, επιδιώκουν να μετατρέψουν την απεργία σε μια συμβολική πράξη, επιστρατεύοντας ακόμα και το ηλεκτρονικό φακέλωμα, διώξεις συνδικαλιστών κλπ. »Τίθεται επομένως το ερώτημα: Αν ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας των εργαζομένων είναι κάτι “ξεπερασμένο” ή “αναποτελεσματικό”, όπως ισχυρίζονται διάφοροι από όλο το φάσμα των αστικών κομμάτων, γιατί η κυβέρνηση και το κεφάλαιο επιδιώκουν να τον “βάλουν στο γύψο”;

Δεν υπάρχουν σχόλια